Saftig lchf middag!

Idag har vært en litt tøff dag, igjen. Da trenger man god mat, som fremdeles er bra for kroppen 🙂 Det er slutt på trøstespising for lengst her, og har ikke akkurat behov for å rote meg inn i den sirkelen igjen. Jeg hadde mer karbonadedeig fra igår, så jeg bestemte meg rett og slett for en ny burgermiddag. Hadde også igjen noen skiver av det økologiske baconet, som mannen egentlig skulle få. Han var så snill at han donerte dem bort til meg 😀

Det ble ikke sellerifrites idag, jeg hadde rester av blomkålmos og brukte den. Så det ble en litt annerledes vri idag!

 • Burger av 200 gram
 • 35 gram ost på burger
 • 30 gram stekt bacon på burger
 • 250 gram blomkål, most sammen med 20 gram smør
 • 60 gram strimlet squash, jeg brukte den rå

Veldig enkelt å lage til, bare å forme burger. Krydre med ønsket krydder. Lage mos av blomkål og smør, mose med stavmikser og smake til. Strimle squash over til slutt, og så er det ferdig. Veldig enkelt å lage, smakte godt gjorde det også. Selv om jeg synest sellerirot og dressingen igår (link) var hakket over, så var ikke dette dumt i det hele tatt.

Så hva inneholder dette da?

711 kcal, 50 gram fett, 7 gram karbohydrater, 6,5 gram fiber, 58 gram proteiner

DSC_0131.JPG

Jeg har faktisk fått løpetrent idag også, så denne middagen her trengte jeg virkelig! Var godt å få ut litt gruff, og klarne hodet. Tok faktisk 40 drag opp bakken, uten pause. Har faktisk aldri klart så mange drag før, uten en noen aktive pauser imellom! Det er faktisk veldig fremgang, og jeg tar det som et tegn på at den fysiske formen er ganske så bra. Ellers så har jeg ikke mer vondt i ryggen nå enn vanlig, og det lover jo også godt 🙂

Håper dere får en god kveld da! 

 

 

Dette innlegget ble publisert i #teamlavkarbotips2015, Lavkarbo middag! og merket med , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Saftig lchf middag!

 1. Gry sier:

  Hei. Jeg har holdt på med lavkarbo (moderat) en stund og har gått ned 30+ kilo (aner ikke hva jeg veide da jeg begynte men klærne gikk fra str 58 til nå 44/46. Er veldig fornøyd med å spise lavkarbo og ble også kvitt endel plager med magen osv da jeg begynte. Det går mye i kjøtt, grønnsaker over jorden, fett osv. Men nå leste jeg at man ikke skal spise så mye proteiner…..det var rett og slett farlig å få i seg for mye.. Har søkt litt om hvor mye man skal ha men det er så mye forskjellig info, alt fra 0,8 gr pr ønsket kroppsvekt og helt opp til 1,6 gr pr dagens vekt. Kan du fortelle litt om hva som er riktig? Jeg har en ganske aktiv jobb og trener 4 ganger pr uke (enkel styrke og sykling) men nå er jeg litt i tvil på hva jeg egentlig skal spise.. Flott blogg jeg nettopp har begynt å følge med mange gode tips og oppskrifter 😉

  • Lavkarbotips sier:

   Hei. Det skal en del til for å spise altfor mye proteiner. Behovet for en normalt aktiv ligger på 0,8-1,5 gram pr kg kroppsvekt (minus fett) pr. dag. Du skal altså trekke fra fettet du har på kroppen, og da finner du behovet ditt. Om du ligger på 55-80 gram proteiner pr. dag vil jeg ikke si at det er noen fare 😉 du trener mye også, og er aktiv. Så synes ikke du skal bekymre deg over dette her. Mange spiser mye mer enn 80 gram pr dag også. Proteiner brytes ned til glukose om det blir for mye av dem, og lagres da på samme måte som andre karbohydrater vi spiser. Enten som fett eller som glykogen i muskler eller lever, om de lagrene er tomme 😊

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s