Sjekk alltid innholdsfortegnelsen!

Jeg vil ta opp en ting, som kanskje ikke alle tenker over. Jeg mener jo helt klart at flere burde tenke over det, men jeg forstår også at det ikke er tilfelle. Det er lett å stole blindt på at industrien lager mat, som er grei for oss å spise. 

Stadig flere sukkerfrie produkter kommer på markedet, og flere av de sukkerfrie produktene er lav på karbohydrater. Det kan være dessertpulver, pulversauser (både til middag og dessert), sukkerfritt godteri, sukkerfrie barer og egentlig alt mellom himmel og jord. 

Jeg har skrevet mye om atkins, med de er ikke bedre eller verre enn noen andre. Det finnes mange som produserer mat, som er så langt fra naturlig du kan få det. 

Gjør det til en regel og alltid lese hva produktet inneholder, og ikke bare hvor mange karbohydrater det er! 

En enda enklere huskeregel, er at jo flere ord du ikke klarer å forstå eller uttale. Jo mer unaturlig er «matvaren». Av og til er det nesten verdt å unne seg litt flere karbohydrater, enn å kjøpe sånt kunstig skvip. Et eksempel, jeg ville mye heller spist 100 gram med jordbær enn å spise en bar laget med kunstig søtning og andre kunstige tilsetninger. 

Jeg ville mye heller knasket en rå gulrot, enn å spist dessert basert på et pulver med masse «dritt» i seg. 

Vi må huske på at industrien faktisk bruker mange kjemiske stoffer i maten. Disse er kjempebillige å produsere, og det er billig å bruke i produksjonen. 

Problemet er bare at de gjerne selger varene ut for blodpris, fordi det kan titteleres for «sukkerfritt» for eksempel. Se på varene med et litt mer kritisk syn. Det holder egentlig ikke at en matvare bare er lav på karbohydrater, man bør se litt på hva det inneholder også 😉 

Jeg tror ikke det er bra for helsa vår, og innta så mange kjemiske stoffer. Nå er ikke problemet at man kanskje spiser noe sånt en sjelden gang, problemet er som nevnt før at mange omtrent spiser og drikker sånt daglig. Jeg vet at det sies at alt er testet slik og slik, at ingenting kan bevises. Men noe av problemet her, er at det som regel testes stoff for stoff. Altså vet man ikke hvordan cocktail effekten av alt dette blir… 

Jeg tenker at jo mer naturlig maten vår er, jo bedre er det. Jeg tror også mange er enige med meg! 

  

Dette innlegget ble publisert i #teamlavkarbotips2015 og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Sjekk alltid innholdsfortegnelsen!

  1. Hei! Nei det finnes ingen rene matvarer lengre utenom de vi lager fra bunn selv. så jeg er enig alt det du skriver at man skulle tatt en gulrot istedet for en energi drikk eller noe annet som har masse e-stoffer eller lignende.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s