Jeg klarte det!

//reklame//

En stor barriere er brutt for min del, og det føles helt merkelig i grunnen. Den 27.februar i Larvik, holdt jeg mitt første foredrag noen sinne. Flere tok kontakt med meg før jeg skulle holde foredrag, og fortalte at dem gledet seg osv. Presset ble ikke mindre av det, og jeg hadde nok en del nerver den dagen. Jeg prøvde å holde dem under kontroll, noe jeg lyktes sånn delvis med. Fedon Lindberg hadde foredrag før meg, og på slutten av hans tid klarte jeg ikke å følge helt med. Det var ikke Fedon sin feil, som holdt et meget bra foredrag! Det var nervenen som tok av, og jeg hadde særdeles kraftig hjertebank 🙂

Men ingenting av det jeg fryktet skulle skje, skjedde. Det værste som kunne skjedd, var for eksempel:

  • At nervene tok helt overhånd, slik at jeg ikke skulle klare å prate
  • At alt bare skulle stoppe opp, og at jeg ikke skulle komme i gang igjen
  • At jeg skulle prate altfor fort, slik at ingen forstod hva jeg sa
  • At det rett og slett ikke var noen som skulle synes det var bra og inspirerende

Dette er såklart bare noe av det jeg fryktet og rakk å tenke på, men heldigvis så skjedde ikke noe av det jeg var redd for. Jeg hadde jo øvd veldig mye hjemme, det fikk jeg nok enormt mye igjen for. Jeg klarte å holde meg rolig, og ikke minst å snakke rolig og tydelig. Det å glemme hva jeg skulle si, var i grunnen litt «vanskelig». Siden jeg hadde stikkord på powerpointen, og jeg hadde øvd alvorlig mye 😉

Nå er det ikke sånn at jeg synes det var perfekt, langt der ifra. Jeg ser en haug med ting jeg kan gjøre bedre neste gang, for jeg håper virkelig at det blir flere ganger. Men det kunne gått så mye verre, og at det er forbedringspotensiale er jo egentlig bare fint. Ingenting som er perfekt første gang!

Jeg er stolt over at jeg turte, og at jeg tross alt kom meg igjennom det på en helt grei måte. Jeg fikk hilst på en del, det var en del som kom bort og det var veldig hyggelig. Selv om jeg er elendig på å ta imot skryt, for der har jeg virkelig en vei å gå. Jeg blir fremdeles flau, og det burde jeg kanskje slutte med.

Jeg angrer ikke på at jeg tok sjansen og sa ja, da jeg ble spurt ifjor. Jeg hoppet i det med begge beina, og tok sats. Selv er jeg ganske forundret over hva jeg plutselig våger nå, for dette hadde jeg aldri gjort før. Jeg hadde vel heller ikke hatt muligheten til å gjøre dette før, og hadde jeg ikke klart å endre livsstilen min totalt. Hadde jeg nok aldri hatt de mulighetene jeg nå har heller. Har tenkt på det nå i etterkant, jeg er jo litt «gal» i hodet, som takker ja til et såpass stort event som kostholdskonferansen i Larvik. Det var ca. 340 mennesker der, og det var første gang jeg har stått sånn i «rampelyset».

12768115_744473052350456_9147920058530146622_o

(Foto: Per Bjønnes Kristiansen)

DSC_0160

(Foto: Carl-André Hjelvik)

Fikk faktisk hilst litt på Fedon Lindberg, som tok seg tid og kom bort til meg og mannen etter foredraget mitt. Det var veldig hyggelig gjort, og jeg ble jo såklart litt starstrucked 😀

Helgen har vært beinhard, rent følelsesmessig. Men også slitsom pga. lange dager, med mye reising osv. Men jeg angrer ikke et sekund, og jeg er så glad for at jeg fikk lov til å komme og delta med min historie. Jeg tror (og dette mener jeg ikke på en overlegen måte) at folk kanskje trenger å høre historien min, og kanskje den kan få andre til å forstå at det nytter. Det nytter å ta tak i seg selv, og endre livet sitt. Som jeg sa på slutten: Når jeg kunne endre meg og min livsstil, da vil jeg tro alle kan!

Klart det trengs vilje, det trengs hardt arbeid (ikke minst mentalt). Her håper jeg at jeg skal kunne hjelpe flere og flere fremover, jeg har vært der selv og vet hva som er de store fallgruvene. En livsstilsendring er ikke enkel, men det er heller ikke en slankeoperasjon. Som jeg heldigvis klarte å unngå, og det er jeg evig takknemlig for!

Jeg holder startkurs i lavkarbo fremover, kurset som starter 29. mars rett over påske er fullt. Kurset som starter 25. april er begynt å få en liste, men der er ledige plasser fremdeles. Hvor lang tid det tar før det blir fullt der også vet jeg ikke, men dette er noe jeg kommer til å fortsette med. Ny gruppe hver mnd. og jeg kommer ikke til å ta for mange deltagere hver gang. Nettopp for å kunne hjelpe på en best mulig måte! Her er det fokus på at detalgerne skal få en ordentlig innføring, og ikke et kurs man føler man må ta igjen-og igjen. Ta kontakt om du ønsker informasjon, kurset går over 4 uker. Sriv en mail til info@lavkarbohelse.no og skriv «lavkarbo kurs» i emnefeltet 😉 

Om noen har prøvd å hilse på meg, men ikke fått «kontakt» er jeg lei meg for det. Jeg håper alle som ville hilse på, turde å ta kontakt med meg. Jeg var nok veldig stressa og en smule nervøs. Men jeg koste meg, og det var veldig hyggelig og hilse på alle dere som tok kontakt.

Håper ikke dette var siste gang for å si det sånn, for det var jo veldig moro. Er veldig glad for at jeg hadde mannen med meg, det fikk meg til å slappe vesentlig mer av. Hadde også ei venninne med, og det hjalp veldig. Godt med støtte, når man kjenner på presset 🙂 

Sender også en stor takk til Kostreform som tok veldig godt vare på oss, og for en nydelig middag og god drikke igår kveld! Vil gjerne også gi en ekstra takk til Torunn Marie Moholdt, du har hjulpet meg utrolig mye 😉 

 

 

 

Dette innlegget ble publisert i #teamlavkarbotips2015 og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Jeg klarte det!

  1. Beate sier:

    Så flott 🙂 Er så herlig når ting går bra. Utrolig inspirerende blogg har du, og en god motivator.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s