Følte meg litt alene!

Det er en ting jeg har følt meg litt alene om en god stund, men så fort jeg tok temaet opp på instagram, fant jeg jo ut at det bare var tull. Innlegget så sånn ut:

IMG_1314

«Please si at det er andre jenter der ute som IKKE sparkler ansiktet HVER dag? Føler meg av og til veldig alene om det, men jeg nekter å sminke meg så mye at jeg ikke ser ut som MEG lenger… Kanskje noen mener det er stygt og ikke bruke mye sminke, jeg kaller det naturlig 🙂 »

Det har jo helt klart skjedd noe med hva som blir sett på som normalt, for stadig flere unge jenter føler de må sminke seg i timevis for å klare å gå ut døra. Jeg husker da jeg var ung og gikk på skole, var veldig misunnelig på de jentene som sminket seg mest. De var også mest populær, og hadde alltid kjæreste selvsagt.

Jeg er ikke motstander av sminke, bare for å gjøre det klart. Men jeg mener gjerne det er et stort skritt i feil retning, om mange unge jenter og kvinner for den saks skyld, ikke føler seg god nok før de har rettet på samtlige «feil» de finner med seg selv. Det er faktisk et faktum at mange ikke klarer å gå ut, uten at de har en viss mengde sminke på seg. Jeg bruker også sminke, men enkelte dager bruker jeg ikke. Andre dager bruker jeg kun mascara, andre dager igjen kan jeg trekke den såpass «langt» at jeg bruker mascara, øyenskygge, leppestift OG litt pudder. Da snakker jeg ikke om å smøre minst 6 lag med forskjellige greier på huden min, men litt mineralpudder. De gangene jeg gjør dette, er stort sett om jeg skal noe litt spesielt 🙂 Jeg bruker heller ikke flere timer på det, 15 minutter og jeg er ferdig.

Jeg prøver ikke å få andre til å slutte å sminke seg, og mange trives bedre med mye sminke på. Men kanskje man skulle forsøke å reflektere litt over hvorfor man føler det sånn. Er det sånn at du føler du ikke kan vise deg blant folk uten, da ville jeg vurdert å gjøre noe med det.

Det er fryktelig trist om vi skal få det sånn at vi føler vi ikke kan vise hvem vi er, med våre naturlige skjønnhetsfeil. Jeg har masser av ting jeg kunne sminket bort, om jeg hadde hatt interesse eller tid. Jeg har ingen av delene. Ofte har jeg følt at jeg må bli flinkere, må sminke meg mye mer og følge alle andre. Jeg klarer det bare ikke, må jeg innrømme. Visst kan jeg sminke øynene mine, og gjøre en lettere hverdags makeup. Men jeg har ikke verken tid eller interesse til å legge lag på lag med kremer og pudder, løsvipper, perfekte øyenbryn og passe på at alt ligger og ser 100% ut.

Det var ordentlig deilig å få litt bekreftelse på at det ikke bare er jeg som dropper det hardeste sminkekjøret, vi må våge å vise den naturlige siden av oss. Jeg tror det handler en del om å trives med seg selv, føle at man er god nok.

img_1061

Jeg er meg, og det er bare jeg som ser ut som meg. Det er jeg glad for 🙂

Husk! Du er god nok som du er ❤

Del gjerne din mening i kommentarfeltet!

 

 

 

 

 

Dette innlegget ble publisert i #teamlavkarbotips2015 og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

4 svar til Følte meg litt alene!

 1. Beate sier:

  Det er bare så herlig og droppe sminke enkelte dager. Bruker ikke mye selv, men skal jeg i selskap så liker jeg å pynte meg og sminke meg litt ekstra. Går ofte uten noe sminke, og synes det er helt greit. Det må jo koste mye å sette på løsvipper o.l.
  Sminke er greit, og det er og greit å gå uten 🙂

  • Lavkarbotips sier:

   Absolutt!!! Jeg er ikke sminkemotstander, og enkelte dager gjør jeg mer ut av det enn andre. Men jeg har aldri i hele mitt liv brukt en halv time en gang på å sminke meg, jeg synes jeg er himla treg om det tar 15-20 min 😅 Jeg er veldig glad vi er flere som klarer å være komfortabel i oss selv, slik vi er ❤ Men er jo selvsagt greit å sminke seg, og noen klarer nok sikkert ikke å se for seg hverdagen uten heller…

 2. Stine sier:

  Bruker sminke kun når jeg MÅ. Dvs bryllup/dåp. Ellers er det bare vanlig såpe og vann i mitt tryne 😊

 3. Siw sier:

  Jeg bruker så og si aldri sminke, kun litt maskara ved spesielle anledninger. Jeg har prøvd mye forskjellig og resultatet er alltid det samme, jeg blir helt rød i huden når sminken er fjernet og får utslett. Det er ganske enkelt og greit noe i foundation jeg ikke tåler (har ingen ting å si om det er flytende eller pulver) og da gidder jeg ikke. Likevel syns jeg det er gøy å se på tutorials av sminke teknikker og hva som kan gjøres med sminke.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s