Beef entrecote with bearnaise and celeriac!

Want to read the English version? Scroll down ❤

Igår hadde vi biff, som er ganske vanlig hos oss en lørdag kveld. Det er flere grunner til det, for det første er det jo godt. I tillegg så er det noe jeg enkelt kan kombinere med mannen min, lavkarbo til meg og med poteter til han. Sellerirot erstatter potetene for min del, og jeg er skikkelig fan av å ovnssteke sellerirot. Bearnais saus lager jeg også selv, en veldig enkel versjon. Den er ikke mindre god av den grunn, og selvgjort er velgjort.

Biff entrecote med bearnais saus og sellerirot!

 • 1 entrecote på 150-200 gram
 • 250 gram sellerirot i staver
 • Hjemmelaget bearnais

DSC_0075

Økologisk pepper er et must på alt av kjøtt, fisk og grønnsaker. Fra Simply Organic 🙂 Se mine favoritter fra iherb.com her (link)

DSC_0077

Entrecote steker jeg til den er medium, husk og temperer kjøttet først. Da blir det mye enklere å steke kjøttet bra etterpå. Den er i all hovedsak medium om du steker til kjøttsaften pipler opp på toppen, og snur den og steker til det pipler opp igjen. La den så hvile litt på ettervarme.

Sellerirot lager du ved å rense og skrelle sellerirot, kutte opp i staver på ca. 1X1 cm. Smelt litt smør og pensle dem med, og krydre med litt salt og pepper. Stekes på 200 grader i ca. 30 minutter.

Hjemmelaget enkel bearnais til 2 pers.

 • 2 eggeplommer
 • 75 gram mykt smør
 • Reduksjon av vann, 1,5 ss hvitvinseddik og 1 ss estragon

2016-03-19 05.26.25

Jeg bruker denne hvitvinseddiken 😉

Kok opp  0,5 dl vann, 1,5 ss hvitvinseddik og 1 ss estragon, kok til det har redusert seg til ca. halv mengde i kjelen. Trekk kjelen til side, og la det avkjøle seg.

2016-03-19 05.33.52

Mål opp smør og skill eggeplommer fra hviten. Hviten kan du ta vare på, for eks. fryse ned til annet bruk senere.

DSC_0079

Sausen monteres aldri før alt det andre er klart til servering, bruk aller helst et vannbad med en stålbolle nedi. Bland eggeplommene i reduksjonen, pisk godt over vannbad. Det viktigste er å piske hele tiden, ellers kan det gå galt. Når eggeplommene har tyknet, kan du tilsette smøret litt og litt. Samtidig som du pisker hele tiden, få hjelp om du trenger det. Juster smaken med salt og pepper til slutt, og server direkte. Det er en treningssak å lage god bearnais, men har man først begynt går man sjeldent tilbake til bearnais på pose ❤

Fint måltid å dele sammen med kjæresten på en lørdags kveld, smakfullt og mettende.

❤ Ingrid ❤

 

Beef entrecote with bearnaise and  celeriac!

Yesterday we had steak, which is quite common in our home a Saturday night. There are several reasons for this, firstly it`s very tasty. In addition, there is something I can easily combine with my husband, lowcarb to me and with potatoes for him. Celeriac replaces potatoes for my part, and I’m really fond of baking celeriac in the oven. Bearnais sauce I also make myself in a very simple version. It`s not less good for that reason, and home made is also well-made 😉 But I always want to keep the food as simple to make as possible.

For this meal you need! (for one person)

 • 1 entrecote 150-200 grams
 • 250 grams of celeriac cut in sticks
 • Homemade bearnais sauce

DSC_0075

Organic pepper is for me a must for all meat , fish and vegetables. From Simply Organic 🙂 See my favorites from Iherb.com here (link)

DSC_0077

Entrecote steaks I fry until medium, remember to let the meat get room temperature first. Then it becomes much easier to cook the meat in a good way afterwards. If you want to cook it medium, you fry the meat until the juice trickles up on the top, flip it and fry the steak until it happens again. Always let the meat rest a little on low heating afterwards.

Clean and peel the celeriac, cut into strips of about 1X1 cm. Melt a little butter and brush them with it,  season with a little salt and pepper. Bake at 200 degrees for about 30 minutes.

Homemade simple bearnais for  2 pers.

 • 2 egg  yolks
 • 75 grams of real butter
 • An reduction of 0,5 deciliter of water, 1,5 tablespoon of white wine vinegar and a tablespoon of tarragon

2016-03-19 05.26.25

I use this white wine vinegar 😉

Boil 0.5 dl water , 1.5 tbsp white wine vinegar and 1 tbsp tarragon, cook until it has reduced to approximately half amount. Pull the pan aside and let it cool off. Measure the butter and separate the egg yolks from the whites.

2016-03-19 05.33.52

You can freeze the egg whites for other purposes later.

DSC_0079

You should never mix the sauce finish, before  everything else is ready to serve. Use preferably a water bath with a steel bowl to mix the sauce in. Mix egg yolks in the reduction , whip well over double boiler. The main thing is to whip all the time, otherwise it can go wrong. When the yolks have thickened , you can add the butter bit by bit. While whipping constantly, get help if you need it. Adjust taste with salt and pepper to finish and serve directly. It’s a matter of training to make good bearnais, but if you start you will never return to bearnais on a bag again ❤

Nice meal to share with your lover on a Saturday night , so tasteful and good 🙂

❤ Ingrid ❤

Please feel free to share my blogpost on facebook with your friends! 

Dette innlegget ble publisert i #teamlavkarbotips2015, Lavkarbo middag! og merket med , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s