Slow cooked leg of lamb!

For reading in English, please scroll down 😉

Idag er det første påskedag, og jeg har servert langtidsstekt lammelår. Det ble hjertelig godt tatt imot av mannen, og det er jo fint lite som smaker så godt som langtidsstekt kjøtt. Ved å langtidssteke på lav temperatur tar man også vare på de gode næringsstoffene, og kjøttet blir ekstremt mørt og godt. Så saftig, og man kan dra kjøttet fra hverandre. Litt som pulled lamb ❤

Det er heller ikke vanskelig i det hele tatt! Her skal jeg forklare dere helt enkelt, step by step.

DSC_0241

DSC_0245

Det første du begynner med er å klargjøre hvitløksfedd, jeg har brukt økologisk (selvfølgelig) 🙂 Du kan bruke hvilken hvitløk du selv vil såklart. Fersk, økologisk rosmarin er også tipp topp. Kutt hvert fedd opp i 3 eller 4 mindre biter.

DSC_0252

DSC_0258

Jeg anbefaler å kjøpe helt lammelår, og når det skal steikes er det veldig lurt å beine ut det beinet som går på tvers av låret øverst. Det er litt styr, men det lønner seg. Bruk en skarp kniv, og følg beinet. Du må også kutte løs kulen i leddet, du må være litt hardhendt her. Men det går som regel veldig fint. Når den kulen løsner, så er det lett å følge beinet ellers. Du tar selvsagt vare på beinet du fjerner, og legger det i langpanna med låret for å lage kraft. Skjær små huller i låret, putt hvitløksbiter og rosmarin nedi. Salt og pepper er også et must.

DSC_0263

DSC_0272

Stek låret på 65-70 grader i 12-15 timer, jeg stekte på 70 grader. Kjøttet blir da gjennomstekt, 65 grader får du et rosa kjøtt. Forvarm ovnen til 250 grader, fyll vann i bunnen av formen og senk temperaturen til 65-70 grader. Nå skal det bare stå sånn, i minst 12 timer. Mot slutten kan du skru opp igjen tempraturen mot 200 grader, i ca. 30 minutter om du vil. Låret trenger ikke så mye hviling, da steking på lav tempratur er skånsomt i seg selv.

DSC_0276

Server med saus laget på kraften, og dampet grønnsaker for eks. Sausen laget du ved å ta kraft, kremfløte og litt rødvin. Jevn med johannesbrødkjernemel for eksempel, juster smaken med salt og pepper. Grønnsaker velger du det du liker best, enkelt og greit.

Utrolig lett å lage dette, og steiken kan stå i ovnen mens dere koser dere med andre ting eller aktiviteter. Det er så saftig og godt, at du vil ikke andre på at du prøvde.

❤ Ingrid ❤

Slow cooked leg of lamb!

To slow cook meat is not difficult, and it is very tasty and juicy. The meat also get very tender, and it`s getting like pulled lamb. I will explain for you step by step.

DSC_0241

DSC_0245

Start with the fresh garlic, I use organic garlic. But you can use what you want 🙂 Cut each fed into 3 or 4 smaller peaces.

DSC_0252

DSC_0258

Use a sharp knive, cutting of the bone that is sitting on the top of the leg. Cut around the joint, and loosen it. Follow the bones with the knife, and when you are done you should cut small pockets in the lamb leg to put the garlic and fresh rosmary in.

DSC_0263

DSC_0272

Preheat the oven to 250 degrees, and put the leg in. Add some water in the pan, so you get some good broth for the sauce. Put down the temprature to 65 degrees if you want pink meat. And 70 degrees if you want the meat to be well done. Cook the meat for at least 12 hours, I cooked ours for about 14 hours. At the end you can turn up the temprature again to about 200 degrees if you want to, for about 30 minuts.

DSC_0276

You can make sauce of the broth, cream and a little bit of red wine. You can use xanthan gum to ticken the sauce. Add salt and pepper for taste. Cook vegetables you like on the side. Enjoy your slow cooked dinner 🙂

❤ Ingrid ❤

Please feel free to share my blog with your friends on facebook 🙂

Dette innlegget ble publisert i #teamlavkarbotips2015, Lavkarbo middag! og merket med , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s