Update, periodisk faste!

Want to read in English? Please scroll down! 

Har hatt noen veldig travle dager denne uken her, og nå er det et par dager siden jeg oppdaterte bloggen sist. Nå er det helg, og jeg har litt bedre tid. Så idag tenkte jeg at jeg bare måtte fortelle litt om hvordan det går med denne periodiske fasten.

Det går veldig bra med spisevinduet mitt, det passer helt perfekt for meg å spise mellom 9-17. De dagene jeg trener, jobber jeg først fra 07.00-08.30 ca. Så tar jeg treningen fra 08.30, for da vet jeg at når jeg er ferdig med økten kan jeg spise direkte. Dette med å stå opp til samme tid hver dag, og lukke øynene senest kl. 23 går veldig bra. Kjenner det er skikkelig godt og ha rutiner, spesielt nå som det er veldig travelt på jobb. Våkner helt av meg selv i god tid før kl. 07 som regel. Så jeg bruker å stå opp og er stort sett klar for å jobbe fra kl 07, koser meg med den morgenfreden faktisk.

Idag hadde jeg min andre treningsøkt på tom mage, idag var det styrke og intervall helt til slutt. Kjørte full fart på intervallene idag, og det gikk faktisk helt fint. Tror jeg kunne tatt et par drag til, men jeg vil føle meg frem litt. Fikk i meg frokost rett etterpå, og opplevde ingen svimmelhet idag heller på trening.

Det jeg merker nå av periodisk faste er at jeg får økende energi nå, jeg har stresset en del denne uken her. Men det at energien stadig har økt, hjelper utrolig mye. Jeg har jo begynt å holde lavkarbokurs nå, og det er veldig gøy og givende. Men det er en ny jobbsituasjon for meg, så nå i starten er det jo litt stressende også. Arbeidsmengden er også enda mer økt, så da trenger jeg gode rutiner for meg selv. Det føler jeg virkelig at jeg har fått til nå, og det kjennes bra.

Sulten i fasteperioden er også minimal, men som jeg har sagt før så sørger jeg for at jeg spiser bra i spisevinduet mitt. Periodisk faste handler jo tross alt ikke om å sulte seg, det handler om at man spiser den maten man skal ha innenfor det spisevinduet man har satt seg. Normalt spisevindu er på 8-10 timer, jeg har valgt å prøve 8 timer nå og det synes jeg fungerer fint. Andre har gjerne 10 timer. Dette med når man har spisevinduet sitt er også etter personlig behov, om du er nygjerrig på periodisk faste bør du velge et spisevindu som passer akkurat deg. Jeg hadde for eksempel ikke trivdes med å ha spisevinduet mitt langt utover kvelden, for jeg spiser generelt lite på kvelden fra før. Andre trives mer med å spise på kvelden, og kan fint gå langt på dag før dem spiser. Personlig behov, styrer spisevinduet.

Når det kommer til vekt og cm har jeg ikke noen tall å komme med nå egentlig, det får vente til mandag. Men jeg synes at magen er mindre oppblåst og at ting skjer….. Men mirakler skjer ikke på en uke, så tålmodighet skal jeg ha. Føles deilig å fokusere på centimeter og reduksjon i fettprosent, fremfor vekt. Jeg holder selvsagt oppsikt med vekt også, men den betyr minst i denne prosessen her. Grunnen for dette prosjektet er egentlig å prøve å stramme opp kroppen min litt, etter stort vekttap er jeg spent på hvordan jeg kan klare å forme den. For å forme og stramme opp må man jo trene, men også brenne bort fett. Så det er egentlig litt tanken bak at jeg prøver periodisk faste nå, og for å se om det er noe jeg kan trives med og få bedre magefunksjon kanskje.

Foreløpig går det altså veldig bra, og jeg trives godt 🙂 Var faktisk litt uvant de første dagene og ikke hoppe rett i kaffekoppen når jeg stod opp. Jeg har faktisk klart å holde meg konsekvent til KUN vann i fasteperioden, og nå er det egentlig helt greit. Jeg drikker kaffe til frokosten, og den smaker himmelsk ❤

DSC_0019

Chiagrøt er stort sett det som er til frokost, bra for magen min og den er liksom klar til å spises med en gang. Jeg bruker også å spise et kokt egg eller noe annet, for å få litt mer proteiner. Spesielt om jeg har trent. En ting er sikkert, det blir noen spennende uker fremover, og jeg er spent på hvor jeg er etter 4 uker. Jeg er fan av personlig mål, og jeg tror jeg virkelig trengte noe nytt å strekke meg etter nå.

❤ Ingrid ❤

Update, intermittent fasting!

I am very buisy now, working a lot, so my blog has not been updated for a few days. Today it`s friday, and I have some time to do it.

Intermittent  fasting is going really good, I am beginning to get good energy and I really need that. I am in a change at work, and that has been a bit stressfull. It feels really good to have a lot of work, and I really enjoy my work. But it is always a bit stressfull with new things. This week has overall been fantastic, so I can not complain at all ❤

About my sleeping hours, I am doing really well. I am going to sleep at eleven in the evening, I am up a bit before seven in the morning. So I am ready for working at seven. When I work out, I do this from 08.30 in the morning. Then I can eat straight after my workout, since I have my eating window between 9 in the morning an five in the afternoon. Training on empty stomack is going well, today I was training strenght. After I did some intervalls with full speed today, felt really good.

My eating window is absolutly perfect for me, but if you consider to try intermittent fasting you should choose a eating window that is perfect for your own needs. An eating window can be 8 og 10 hours, the rest is fasting period.

I only drink water in my fasting period, and in the beginning it was a bit hard to not drink coffee as soon as I was out of bed… But now it is no problem, and I am drinking my first cup of coffee when I eat breakfast, and it taste soooo good ❤

DSC_0019

For breakfast I often use the porridge with chiaseeds, but if I am training I am also eating a bolied egg or something else with a bit more proteins.

My maingoal no is not to loose so much weight, the maingoal is to loose inches and burn of some fat. It feels good to not be hang up on the scale anymore, but offcourse I am keeping an eye on it. I will wait with sharing my resaults until monday, then it has been one week. Love to have som personal goals to work on again, and with my big weightloss I am looking forward to see how much I can do to get my body better. Maybe I can fix some of my loose skin myself? I am looking forward to see how much I have burned in 4 weeks 🙂

❤ Ingrid ❤

 

Dette innlegget ble publisert i #teamlavkarbotips2015 og merket med , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Update, periodisk faste!

  1. Yvonne sier:

    Så gøy å lese om hvordan det går med deg! Når du er skikkelig kommet inni det så blir ikke klokka like viktig, mer som en veileder (blir litt automatikk også i det når man han spist slik man trives med i mange år) Mitt «spisevindu» er fra ca 13-14 til 21-22 på kvelden , men så trives jeg veldig godt med å spise meg god og mett på kvelden og jeg sover som en stein. Det blir bare bedre og bedre og dette vet du bedre enn de fleste: vær tålmodig og gi kroppen din tid ❤

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s