1 års jubileum!

//reklamelenker//

For reading in english, scroll down 😉

Jeg kom til å tenke på en ting igår, som jeg egentlig ikke har reflektert sånn veldig over. Så plutselig kom jeg på det, jeg har faktisk holdt vekten min i et helt år nå. Tenk det, jeg har virkelig lykkes med å holde vekten  det siste året.

I 2013 gikk det overhodet ikke etter planen min, i forhold til det å holde vekten. Jeg la på meg i overkant av 10 kg iløpet av det året, og det ble langt fra en suksess. Siden 2014 har jeg jo fått de av igjen pluss mer til. Så på mange måter gjorde den lille nedturen i 2013 meg enda sterkere, og det er sinnsykt deilig. Jeg kan jo med hånden på hjertet si at jeg aldri har lykkes med å gå ned i vekt og holde meg der før. Nå føler jeg endelig at jeg har lykkes sånn på ordentlig!

Klart vekten min svinger litt både på pluss og minus, men alt i alt ligger jeg stabilt og fint. Det føles så fantastisk deilig, og jeg er heller ikke bekymret for fremtiden. Det er jo dessverre et kjedelig faktum at utrolig mange av dem som lykkes med vekttap, legger på seg igjen etterpå. Har man først slitt med alvorlig fedme, er sjansene tilstede for at det glipper igjen på et punkt. Jeg tror personlig at dette skyldes dårlig hjelp/oppfølging av de som sliter med dette, og at man bruker for liten tid på å få på plass hodet. Om man ikke jobber med hodet og det mentale, er det faretruende lett å falle tilbake i gammelt mønster igjen.

Jeg driver nå med kursing i lavkarbo/livsstilsendring, og jeg stortrives med det. Jeg brenner virkelig for å lære bort det jeg kan til andre, jeg er helt sikker på at fedme-epidemien som vi har nå kan snu igjen. Det føles fantastisk å bidra på dette punktet her, og jeg er veldig spent på ny uke og nye samtaler med mine deltagere. Er du interessert i neste kurs som starter 25. april, kan du sende meg en mail på info@lavkarbohelse.no Merk mailen med «lavkarbo-kurs» i emnefeltet. Så får du mer info fra meg på mail 🙂

Det føles så herlig at jeg nå endelig føler meg trygg, jeg føler at jeg mestrer det å holde vekten og at jeg har det bra. Personlig så har jeg utviklet meg noe helt voldsomt, spesielt etter sprekken i 2013. Den personlige utviklingen siden 2014 har vært helt enorm, og det er ganske intressant å tenke tilbake i tid. Fra 2010 hvor jeg var svært så usikker på om jeg skulle klare meg uten slankeoperasjon, og frem til nå hvor jeg vet hva som faktisk er mulig å utrette. Jeg kunne fort endt opp på det operasjonsbordet, men jeg klarte å snu meg unna i siste liten.

Det å holde vekten er i grunnen ikke så komplisert, jeg lever som jeg har gjort under vekttapet mer eller mindre. Det var jo en livsstilsendring jeg startet på helt ifra starten av, så jeg var veldig innstilt på å spise lavkarbokosthold for resten av mitt liv da jeg startet. Felles for de aller fleste som har forsøkt å spise et kosthold med mindre karbohydrater, er at man føler seg vel, magevondt forsvinner, fordøyelsen blir bedre, mye mer energi, mindre smerter, mye mindre søtsug og bare fysisk velvære. Felles for alle som prøver å innta mer karbohydrater igjen, er jo at alle disse helsemessige forbedringene forsvinner igjen. Det er ganske fantastisk at så mange blir bedre på et lavkarbokosthold. Det som er mindre fantastisk er all den negativiteten som finnes fra forskjellige hold…

Heldigvis skjer det utvikling sakte men sikkert, det er herlig å være vitne til. Jeg har klokketro på at jeg aldri kommer til å bli sykelig overvektig igjen, det er bare ikke aktuelt. Jeg har det bra, jeg lever bra og er sunn og frisk. Hvorfor tukle med det? ❤

img_1282

Hurra for meg selv, et år med stabil vekt. Føles uendelig deilig, og frykten jeg følte på i 2013 er borte. Personlig er jeg et helt annet sted nå, og det har vært mye jobbing mentalt. Selvtilliten er jo også en helt annen. Før min reise startet var jeg innesluttet, hadde problemer med å være sosial fordi jeg var redd folk skulle synes vondt om meg. Jeg var redd for det meste, og hadde mest lyst til å bure meg inne og aldri se folk. Det er en rimelig stor utvikling de siste årene for min del, og jeg stortrives.

Min jobb med å hjelpe andre har såvidt begynt, jeg skal kjøre på videre og gir meg aldri!

❤ Ingrid ❤

One year anniversary!

I started to think about mye weightloss journey last night, and suddenly it hit me. I have been keeping my weight stable for the last year. This is at really big victory for me, since I did`nt make it in 2013.

I tried to keep the same weight in 2013, but I gained over 10 kg in 2013. That was really scary, and I was a bit afraid. But I have growned so much since 2014, and now I am in a really good and stabil place.

I also love to work with helping others, because I really belive that we can stop this epidemic  of obesity. To make it, it is so important to get help and to really work with yourself. It is sad, but many of the people that has been suffering in heavy obesity, are often going back to old habits. To gain back all the weight that has been lost, is not unusual.

To keep my weight down, I eat as I have been doing since january 2011. Lowcarbfood, and I am feeling great. In 2013 I was a bit on and off, and I failed. Now, I am eating lowcarb and feeling satisfied with that. Offcourse I sometimes eat something «wrong», but I always get back to my rutine very quickly.

To keep the weight is «easy» if you don`t complicate it so much. Stay in your new and healthy habits, and you will also keep your weight stable.

img_1282

I am so happy with this last year, I now feel like I am strong and I feel safe about not gaining weight back.

My work with helping others has just started, I will never give up! Making the world healthier is my goal for the future. And to get healthier, we need to change our eating habits.

❤ Ingrid ❤

Please feel free to share my blog with your friends on facebook! 

Dette innlegget ble publisert i #teamlavkarbotips2015. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s