Mat i farta og sosiale utfordringer!

//egenreklame//

Mange synes at lavkarbo er fryktelig vanskelig om man er stresset, er på farten eller skal på noe sosialt. Dette er helt naturlig, og jeg vil ikke si at lavkarbo er noe verre enn noe annet kosthold. De fleste av oss får fort utfordringer om man er stresset eller skal være på noe sosialt, uansett hvilke kosthold man sverger til.

Hva skal man gjøre når man er stressa da? 

Stress er den største akilleshælen i et sunt kosthold, og jeg tror de aller fleste føler på dette fra tid til annen. Inklusiv meg selv, kan jeg vel si. Når jeg har travle dager, har jeg allikevel fordelen med at jeg er hjemme og har alltid riktig mat tilgjengelig. Da er det lett å ta «litt av hvert» og så er jeg fornøyd med det. Er jeg stressa og utenfor hjemmet kan utfordringen fort føles større. Men reflekterer man litt over dette, finnes det alltid en akseptabel løsning man kan ta i en stressa situasjon. Det forutsetter at du har en klar plan i hodet for sånne situasjoner, før situasjonen oppstår. Om du ikke tenker eller planlegger for sånne situasjoner, er det nesten umulig for noen og enhver.

  • Kjøp salat fra salatbar. Unngå pasta osv. Ta grønnsaker, proteiner og så kjøper du majones eller en annen feit dressing med lite karbohydrater. Fint på farten, og er riktig så velsmakende.
  • Kjøpe en pose med øffer baconsvor eller noe sånt. Rikt på fett, metter godt.
  • Nøtter er også et greit alternativ, pass på å velge paranøtter eller hasselnøtter for eks. Begge er lav på karbohydrater og høye på fett.
  • Spekepølse, babybel oster, skinke og osteskiver etc. Alt sånt er jo helt supert og bare gnafle i seg i farten, kanskje kjøpe noen småtomater og ha ved siden av?
  • Kniper det ordentlig på, er det helt okei å kjøpe en pølse uten brød eller burger uten brød og pommes frites. Om det er det eneste du får fatt i, er det bedre enn å gå sulten.

Når man er på farten handler det egentlig mest om å få i seg fett og noe proteiner. Det metter godt og lenge, og holder deg gående til du kommer hjem igjen eller får roet ned. Det kan gjøres så enkelt egentlig, men du må ha en plan på forhånd. Okei, så blir det gjerne ikke optimalt i sånne situasjoner, men man må nesten bare gjøre det beste ut av det. Ha en plan på hvordan du skal løse stressa situasjoner før de oppstår, da er du iallefall forberedt. Skulle det glippe allikevel? Ja, vel. Sånn kan det gå av og til, børst det av deg og fortsett. Ingen er feilfrie 24/7-365 dager i året uansett.

Sosiale sammenhenger!

Vi har alle et sosialt liv, og vi kan ikke stenge oss inne bare fordi vi vil bli sunnere. Dette kan være veldig utfordrende, og igjen gjelder ikke dette lavkarbo spesielt. Det gjelder jo uansett om man vil prøve å endre livsstilen sin. Kaker, snop ol. er jo ikke sunt uansett livsstil, og det kan være hardt og stå imot.

  • En god taktikk kan være å bake en lavkarbokake og ta med seg. Lavkarbo søtsaker er ikke noe man bør spise for ofte, men akkurat i sånne sammenhenger man vet det kan bli tøft. Kan det være like greit å komme forberedt, med en kake eller dessert du også kan ta litt av.
  • Når det kommer til middag ol. så tar du av det som har minst stivelse i seg. Dropp poteten til fordel for mer grønnsaker osv.
  • Om det rett og slett er umulig å tilpasse særlig bra, så spis! Med mindre du vet at du blir kjempedårlig, da er det jo noe helt annet og da vet de gjerne om det uansett, eller du må gi beskjed på forhånd. Vi kan ikke klare å være 100% hele tiden, og det er bare slik livet er. Du har makten over hvilken mat du lager hjemme. Vi kan ikke gå inn i andre sitt hjem og legge føringer på hvilken mat de skal lage, det er jo ikke mulig.

Gjør ditt beste, og det er godt nok. Ikke se så svart/hvitt på verden, at alt liksom er ødelagt om noe ikke ble optimalt. Det er jo ikke sant, langt der ifra. Pass på at du ikke lar de valgene som ikke ble helt optimale på bortebane, bli en unnskyldning for å ikke fortsette på hjemmebane. Hjemme bestemmer vi selv, takk og lov for det 🙂

Jeg kjenner til ganske mange etterhvert, inklusive meg selv, som fint har fått et nytt liv og gått drastisk ned i vekt. Uten å være perfekt 100% av tiden. Det handler om våre forventinger til oss selv. Ingen er perfekt hele tiden, det er ikke mulig å få til. Vi vet det innerst inne, men allikevel så forventer vi det ofte av oss selv.

Om du vil ha hjelp til din livsstilendring, kan jeg anbefale deg kurset mitt. Ta en titt her (adlink)!

Gjør ditt beste, det er alltid godt nok. Det handler mye om å faktisk våge å ta de valgene som er best for oss, ikke det man føler er best for alle andre rundt oss.

  
❤ Ingrid ❤

Dette innlegget ble publisert i #teamlavkarbotips2015. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s