Ekstrem forvandling!

//inneholder reklame//

Et liv i håpløshet og fortvilelse. Overvekt, fedme, overspising, trøstespising, depresjon, angst. Angst for å dø for tidlig, angst for at hjertet ikke skal klare å jobbe mer, i min altfor store kropp. Bevegelse er en kamp. Hverdagslige ting som andre tar for gitt, er en kjempestor utfordring for meg og min tunge kropp. Så fortvilet prøver jeg det meste som er å prøve, fettet er jo selvsagt synderen i kostholdet mitt. Jeg er feit, selvsagt er det fettet sin skyld. Spis mindre fett, spis mer grove karbohydrater. Ta tak i livet ditt, bruk ekstra lett margarin. Se her, denne skummet melken her er omtrent fettfri. Den er bra vet du.

Smør? Nei, se her. Denne ekstra lette margarinen er skikkelig bra for deg, bytt til den. Unngå fettet, så går du ned i vekt. Sulten eller fysen? Ta heller en grov skive uten fett, med søtt syltetøy på. Det hjelper nok skal du se.

Desperat kamp, et enda større søtsug. Metthet, hva er det? Sulten gnager, suget etter mat er ikke til å holde ut. Må ha noe, bare må ha noe. Alt sprekker, i desperat kamp mot sulten sprekker alt. Snart kommer skammen, hvorfor fikser jeg ikke dette? Er det så forbanna innvikla for meg å bare være sunn? Hvorfor fungerer det ikke, hva er feil? Skamfull kjøpes det inn barer, fulle av sukker-men de er jo tross alt lavkalori. Lite eller ikke noe fett, men karbohydrater er det nok av. Det trenger vi jo, fettet er ikke bra for da blir man feit. Nå er det bare å sulte seg, shaker, barer ol. er den eneste næringen man skal innta frem til vekta har redusert seg. Det går bra vet du, produktene inneholder jo tross alt næringstoffene kroppen trenger hver dag.

Skrubbsulten etter 10 dager ryker det, igjen. Hva er galt? Hva feiler det meg egentlig? Sorg, fortvilelse, sult, søtsug, matavhengig… Det kan nesten ikke være noen annen utvei enn en fedmeoperasjon? Tren mer, spis mindre. Sånn er det, du er lat og jukser. Tankene andre uvitende har, er nettopp dette. «Du jukser, forbanna food-junkie. Eier du ikke selvkontroll eller?» Det fettfattige kostholdet som det offentlige anbefaler fungerer jo ikke, kniven får bli løsningen. Kutte bort mine friske organer skal frigjøre meg, fedme skal kureres og jeg får leve. Fedmeoperasjon er helt klart velsignelsen jeg har ventet på. Nå får vi kontroll over problemet er tanken, nå skal du endelig klare å spise mindre med tvang. Med liten mage har man jo ikke noe valg. Lett utvei sa du? Tenk om igjen…

010

Tenk hvordan livet kan forandre seg, om man tør å tenke selv! Historien over skildrer mitt liv, før et lchf kosthold reddet meg fra både fedmeoperasjon, spiseproblemer og sykelig fedme. Jeg eksisterte, men jeg kan med hånde på hjertet si at jeg ikke levde noe særlig.

Noe er helt fundamentalt feil med nåværende kostholdsråd for sykelig overvektige. Generelt sett kan man vel si at kostholdsrådene er feil for de fleste som ikke er friske, og dem er det dessverre begynt å bli mange av. Folkehelserapporten fra 2014 (link) viser at ca. 200.000 nordmenn har diabetes, og da hovedsaklig diabetes type 2. I tillegg så går det veldig mange nordmenn rundt med udiagnostisert diabetes type 2. Undersøkelser antar at for hver 100 pasient med kjent diabetes, er det 50-100 ukjente tilfeller.

Diabetes type 2 er uten tvil den nye folkesykdommen, ved siden av høyt blodtrykk, overvekt og høyt kolesterol. Tror du kanskje at fettet er problemet og årsaken bak disse sykdommene? Da er det kanskje greit å vite at det er utrolig mange som har fått bedre verdier og etterhvert har kunnet kutte ut sine medisiner, ved hjelp at et lavkarbokosthold. Lavkarbokosthold er et kosthold med vesentlig mindre mengde karbohydrater, og vesentlig mer fett enn hva det offentlige anbefaler.

Ved hjelp av et lavkarbokosthold (lchf) har jeg: 

 • Blitt kvitt sykelig fedme, gått fra BMI på ca. 46 til en BMI på 26
 • Gått fra 140 kg og ned til 80 kg
 • Fått kontroll over mitt eget matinntak, med andre ord kvitt overspising
 • Blitt kvitt søtsug og trangen til søtt i tide og utide
 • Har kjempefine blodverdier og blodtrykk er normalt
 • Er ekstremt mye bedre fra fibromyalgi, stort sett er jeg symptomfri
 • Har en indre ro og harmoni i kroppen min, som jeg ikke trodde var mulig å oppnå
 • Føler meg god og mett, ingen ulvehunger lenger
 • Alt i livet mitt har blitt lettere, og jeg har svært få begrensninger i forhold til før
 • Jeg er ikke deprimert lenger, har ikke angst for å dø ung og jeg har blitt trygg på meg selv
 • Jeg har fått et liv

img_1282

Veldig mange møter stor motarbeidelse og skepsis, når de forteller at de skal starte med å spise lavkarbo eller at de har spist lavkarbo lenge. Man får høre mye rart, og man skal være ganske hardhudet for å bare lukke ørene. Jeg har egentlig aldri vært i tvil, lavkarbo sammen med en god dose mental trening reddet meg fra å havne på den operasjonsbenken. Jeg har alle mine flotte organer i behold, og jeg har det helt supert. Livsstilsendring er stikkordet her, god mat som metter og får kroppen i balanse. Samtidig er det viktig å ha det mentale med seg på veien, kombinasjonen av de to er uvurderlig.

Min store drøm er at vi skal unngå at antallet fedmeoperasjoner øker, det gjør de pr. idag. Jeg mener ikke at alle kan unngå det, og jeg mener heller ikke at det skal være skambelagt og operere seg. For noen kan det absolutt være siste utvei, men jeg tror på at tallene kan synke. Men det krever en forandring, det krever endring på synet av hva som er bra å spise og ikke. Fettet er ikke grunnen for de massive overvektsproblemene vi har idag. Hadde fettet hatt skylden, hadde ikke jeg vært tilnærmet normalvektig idag. Jeg har sikkert spist mer fett de siste 6 årene enn hva jeg har gjort i hele mitt liv før det. Allikevel er jeg helsemessig i veldig bra forfatning, bedre enn hva jeg noen gang har vært. Jeg eksisterer ikke bare lenger, jeg lever faktisk også.

Hva skal egentlig til for at det offentlige skal spille litt mer på lag her? 

For å være helt ærlig så er det en lang vei å gå her. Jeg er ikke sikker på om vi noen gang kommer dit en gang. Regjeringen ber nå om innspill for nye kostholdsråd (link), og jeg er tenkt til å skrive noen ord. Om det hjelper? Nei, det tror jeg egentlig ikke. Frist for innspill er 15.mai, så de som vil kan jo skrive. Jeg tror for øvrig at det er ekstremt viktig å skrive på en saklig måte. Jeg mener absolutt at det er viktigere kamper å ta enn å bli kvitt mest mulig fett i produktene. Jeg vet at regjeringen er opptatt av kampen mot mettet fett, og vil ha dette ned til et absolutt minimum. Håpet for fremtiden må jo være at kampen rettes mer mot mengden stivelse, fyllstoffer i maten, unaturlige tilsetningsstoffer osv. Sukker er det allerede fokus på, og det er jo positivt i og for seg. Fokus på naturlig mat, god matkvalitet og minde matjuks hadde derimot ikke vært å forakte. Når fikk egentlig menneskeheten for seg at de kunne lage bedre mat enn naturen kan??? Alt skal liksom tukles mest mulig med…

Ved å fokusere på å fjerne fett fra maten, er det jo en kjent sak at det erstattes med både sukker og stivelse. Dette for å bevare smak og konsistens. Mange er skremt av et lavkarbokosthold, men på lavkarbo er vi veldig opptatt av naturlig mat og det å lage maten vår selv. Vi spiser naturlig fett, naturlige og gode kilder til proteiner og vi spiser masse grønt. Hel og halvfabrikat er nesten fraværende i vårt kosthold, og jeg tror uten tvil at det er med på å fremme den gode helsen vi får.

Jeg er veldig usikker og redd for om det noen gang kommer til å bli en forståelse for at det ikke er fettet som er hovedårsaken til de problemene vi har nå. Folkehelsen blir gradvis dårligere, til tross for at mange følger de kostholdsrådene som finnes. Hvor langt skal det egentlig gå, før endringer gjøres? 

Jeg er stolt over at jeg tok tak og leste meg opp selv, jeg er stolt over at jeg turte å tenke selv. Jeg er stolt over at jeg gjorde en forandring for min egen helse, selv om mange mente det var noe tull og regelrett helseskadelig. Slik jeg ser det har jeg spart staten for mange helseutgifter, jeg føler meg bra og har det bra. Jeg spiser ordentlig mat, som holder meg sunn. Jeg er arbeidsfør, og jeg bruker nå min fantasiske energi og overskudd på å hjelpe andre. Hadde jeg blitt spådd en slik fremtid for 6-7 år siden, hadde jeg aldri trodd på det. Idag har mine drømmer blitt til virkelighet, jeg er kvitt fedme og har fått et fullverdig liv på alle måter. Skulle det være farlig, så vet ikke jeg 🙂

Ønsker du å lære mer om lavkarbo og en varig livsstilsendring, kan kanskje kurset mitt være noe for deg? Les mer her (adlink)  NB! Neste start er 30. mai, kurset som starter mandag er fullt! 

Kostholdsplaner (adlink) kan også være en god starthjelp.

Ellers så kan jeg anbefale alle som vil støtte et aktivt arbeid for bedre kosthold og melde seg inn i kostreform (link). De gjør et fantastisk arbeid for å bedre folkehelsen, og har mange flotte arrangementer rundt om i landet.

Ja til en bedre folkehelse, og et klart ja til mer bruk av mat som medisin! Er du enig? Del budskapet videre!

❤ Ingrid ❤

 

 

Dette innlegget ble publisert i #teamlavkarbotips2015. Bokmerk permalenken.

5 svar til Ekstrem forvandling!

 1. Ingrid sier:

  Fikk vondt i hjertet og tårer i øynene da jeg leste hvordan du har hatt det 😥 men jeg tenker at bakgrunnen din er en fantastisk ressurs i jobben din. Hilsen en som elsker lavkarbo 🙂 takk for at du deler på bloggen. Klem 🙂

  • Lavkarbotips sier:

   Tusen takk Ingrid 😊 Ja, fortiden var ikke god. Men du verden hvor nyttig det er i jobben, det har du helt rett i. Jeg er jo på et ekstremt godt sted i livet mitt nå, og jeg håper så inderlig at andre også skal få oppleve det samme. Klem 😊

 2. Anette sier:

  Flott innlegg, kjenner mer så igjen!!
  Jeg er det man kaller sykelig overvektig, sliter med alvorlig helseangst, dødsangst og depresjoner, og har gjort det i litt over ett år.
  Jeg begynte på lavkarbo for litt over en mnd siden, og har gått fra 117kg til 110kg allerede, og det føles så godt innvendig! Nydelig!
  Hadde aldri trodd lavkarbo skulle hjelpe meg så mye som det har gjort, men det har virkelig vært en lifesaver. Bildene du legger ut er sinnsykt motiverende, og jeg håper at en vakker dag kan jeg greie noe lignende det du har gjort. FANTASTISK 👏🏼

 3. Anne H.Karlsen sier:

  Dupert skrevet!! Heia Ingrid!! Jeg er så enig, så enig!!! Mvh Anne:)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s