Lytt til kroppen! 

Vi er litt over halvveis i denne langhelgen, lade batteriene er viktig for noen og enhver. Jeg håper dere klarer akkurat det, at ikke fridagene forsvinner i stress de også. 

Som overskriften sier vil jeg skrive noen ord om å lytte til kroppen. Det er utrolig viktig, og man får så mye bra igjen for det. Da jeg endret livsstilen min og fikk nye matvaner, startet jeg også med å lytte til kroppen min. Jeg hadde aldri brydd meg om sult og metthetsfølelse, jeg spiste på autopilot og spiste til jeg fikk vondt. Mat var rusen min! 

Jeg begynte å spise mat som holder blodsukkeret stabilt, har aldri angret et sekund på det. I tillegg lyttet jeg til kroppen min, og det var en læreprosess. De tingene jeg jobbet mye med var: 

Når er jeg passe mett? 

Hvordan kjennes det når jeg er sulten? 

Hvor lang tid holder jeg meg mett? 

Hvor store måltider trenger jeg egentlig? 

Jeg brukte en god stund på å finne passe mengde fett i maten, den mengden kroppen min ble glad for. Uten å bli vondt mett, men samtidig såpass mett og fornøyd at jeg holdt i flere timer uten å tenke på mat. Jeg har gjort en stor jobb med å bli kjent med kroppen min, når det kommer til spisevaner. Både fysiske tegn og det som sitter mentalt i hodet mitt. Jeg har lykkest med det, og jeg er stolt over det. 

Alle burde faktisk lære seg å tolke kroppens signaler og lære seg å lytte til dem! 

Jeg har falt bak på et punkt vel og merke, og det er fysisk aktivitet. Jeg liker det og jeg må ha det, i en eller annen grad. Men jeg ble bitt av basillen, jeg ble opphengt i hva alle andre gjør. Jeg ble så revet med av treningstrenden, at jeg glemte å lytte til min egen kropp. 

Hva klarer jeg? 

Hvor ofte klarer jeg? 

Hva er best for meg i det lange løp? 

Svarene har kommet til meg den siste tiden, og det har tatt meg flere år å innse dette. Jeg klarer ikke trene hardt 5 økter pr. uke, selv om mange andre klarer det. Jeg klarer ikke presse meg så mye som alle andre, og jeg er heller ikke tjent med det. 

Det som skjer hver eneste gang, er at jeg presser meg og det går for en periode det. Men så smeller det, og jeg klarer ikke trene på flere uker! 

Er det da verdt det? 

Svaret jeg har kommet frem til er nei, det er ikke verdt det. Det svaret har kroppen gitt meg, ved at jeg lyttet til den. Mine mål er ikke lenger å presse ned tiden min på 3 km jogging, eller stadig presse tyngre og tyngre på styrketrening. Jeg har bestemt meg for å la treningspresset være, det får andre styre med som faktisk kan hive seg på og har kropp som tåler det. 

Hvorfor? 

Jeg vil være så frisk som jeg bare kan, jeg vil ha masse energi og virkelig leve i harmoni med kroppen min. Jeg vet jeg kan være symptomfri fra fibromyalgi, med riktig kosthold og bevegelse. Men jeg vet også at jeg kan bli ordentlig syk om jeg ikke kjenner mine begrensninger, og det er det ikke verdt! Jeg har alle muligheter forran meg, jeg er faktisk veldig veldig frisk idag. Jeg er ikke lenger sykelig overvektig, jeg har masse energi og jeg har det ufattelig bra. 

Da er det vel liten hensikt å sabotere det, bare fordi jeg vil gjøre som «alle andre». 

Lytte til kroppen! 

Ja, det akter jeg å gjøre i sin helhet. Ikke bare når det kommer til spisevaner, men hele meg! 

Så skal jeg nå bare late meg? 

Såklart ikke 🙂 Jeg skal være aktiv omtrent hver dag, men ikke i form av hardtrening. Jeg skal gå turer, i mitt tempo. Fordi jeg har knalltro på hverdagsaktivitet, og at det er minst like sunt som å trene 4-5 ganger i uka og ikke gjøre noe utenom. Jeg vil gå turer, lytte til naturen, suge til meg energi og gjøre nytte av den. 

En dag varer turen kanskje 15 min, en annen kanskje over en time. Uansett, jeg vil lytte til kroppen min, jeg ønsker å holde den i aktivitet og jeg vil ta vare på den. 





Min oppfordring er herved: Lytt til kroppen din, lev i harmoni med den og gjør det som er best for akkurat deg! Nyt naturen, hør på fuglene og fyll på med energi. Stress har man nok av! Vi må rett og slett våge å slutte å se på alle andre, og finne det som passer oss. 

Jeg kommer nok til å legge inn økter som er tyngre innimellom, men ikke 5 pr uke. Jeg skal lytte og ta det etter dagsform, slik at jeg klarer å være i aktivitet litt hver dag og ikke av og på! 

❤ Ingrid ❤ 

Dette innlegget ble publisert i #teamlavkarbotips2015 og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s