Back to basic!

Ja, da var pinsehelgen over og 17.mai. Nå roer det seg litt på den sosiale fronten for de fleste, og det føles gjerne litt godt det også. Det er definitivt lettere å holde på de gode vanene, når  man har de faste daglige rutinene.

Jeg rotet meg litt utpå i pinsehelgen, det var egentlig sånn halvveis planlagt. Jeg har ikke frotset i dårlig mat, langt der ifra. Det har skjedd noe med meg de siste årene, trangen til å overspise og trykke nedpå alt jeg bare klarer. Den har forsvunnet litt, fordi det er så sinnsykt ubehagelig følelse. Det er en veldig positiv utvikling for meg personlig, for det betyr at jeg klarer å styre meg og ikke spise alt jeg kommer over, bare fordi jeg skeier ut litt.

Nå er allikevel pinsen over, og jeg er selvsagt i full sving på lavkarbo igjen. Jeg har valgt å gå ganske strikt ut nå denne første uken, fordi jeg har oppbygget meg et lite søtsug. Det har egentlig kommet over tid, og jeg har nå kuttet ut 86% sjokoladen min også. Jeg liker 86% veldig godt, mange synes den smaker dritt. Jeg synes den er passe søt og liker den ekstremt godt, kanskje litt for godt. Så da er det best å bare redusere bruken der, for å si det sånn.

Jeg spiser stort sett fett og proteiner nå, og søtsuget har egentlig allerede forduftet så og si. Jeg kjører ala «boostmenyen», og den gjør alltid susen for min del. Søtsuget fordufter og jeg får energien tilbake, som regel etter noen litt tunge dager i starten da. Ingen tvil om at veldig lite karbohydrater (under 10 gram pr. dag) kan være en veldig brå overgang, men etter noen dager blir det sinnsykt bra for min del. Vannet forsvinner fra kroppen, jeg kommer i ketose, mer energi og jeg mister absolutt alt av søtsug.

2016-02-08 00.46.11

Jeg bruker kokosolje i kaffen om morgenen, jeg har valgt å trappe ned på kaffe med koffein.Så jeg tar en kopp med koffein, og så tar jeg noen kopper uten koffein etterpå. Jeg må si at jeg ikke synes den er like god som vanlig kaffe, og første koppen var en skuffelse. Men så ble det helt okei, så mulig jeg kjøper igjen. Jeg ønsker å trappe ned på koffein, fordi det har blitt altfor mye av det. Har jo et håp om at det kan hjelpe litt i forhold til å bli gravid også 😉 Her gjør man de tiltak man kan! Jeg holdt meg til 1 kopp etter innsett sist da, selvsagt. Men jeg ønsker å redusere på permanent basis, kanskje det hjelper mer.

Kokosoljer er gull for energi iallefall, og jeg må ha den i varm drikke. Så da er det enten te eller koffeinfri kaffe da.

img_0682

Ellers har jeg spist veldig enkel mat, type eggerøre med røkt laks og grillskiver med agurk og majones. Jeg dropper meieri denne uken også, utenom smør. Smør må jeg ha, klarer meg ikke uten ❤

DSC_0228

Når vi snakker om kaffe (huff, jeg er glad i kaffe), så er Green World en knallgod kaffe. Jeg har prøvd flere varianter av økologisk kaffe, men Green World troner fremdeles som storfavoritt. På andre plass kommer Coop sin ølkologiske, god den også. Men jeg må si Green World er et godt hakk bedre etter min smak. En sånn kopp hver morgen, og resten koffeinfri. Må si jeg sliter litt med det, men det blir vel en vane det også..

Så er det snart helg igjen da, og jeg satser på at jeg er over kneika med keto fluen på lørdag eller søndag. Litt tung i hodet om dagen, og litt trøtt ja. I går ble jeg faktisk ordentlig dårlig, men tror egentlig ikke det var ketoflu direkte. Iallefall ikke alene som den skyldige 😉 Muligens noe mat jeg har reagert på, selv om jeg ikke helt forstår det heller. Lang historie kort, jeg ble spysyk…… Heldigvis mye bedre dag idag, selv om jeg ikke sov mye i natt.

Nå skal jeg prøve å lade mine batterier, blir en travel dag på jobb imorgen. Så kommer helg og en litt roligere neste uke. Før jeg starter kurs igjen den 30.mai. Så her går det slag i slag kan man si, men jeg liker det 🙂

❤ Ingrid ❤

Dette innlegget ble publisert i #teamlavkarbotips2015. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s