Det er ikke bare rosenrødt!

Som jeg skrev var jeg ikke så flink i pinsehelgen, det jeg var flink med var at jeg aldeles ikke overspiste. Men dette med overspising har avtatt ganske mye de siste årene. Overspising på lavkarbo verken klarer jeg eller har jeg lyst til, så den er grei. Det jeg mener er egentlig overspising om jeg skeier ut. Jeg er ikke perfekt i kostholdet mitt, samtidig tror jeg ikke det er realistisk og jeg tror heller ikke det finnes noe særlig ut av dem som aldri spiser noe usunt. Det er også helt okei, for perfekt finnes vel ikke på noe plan. Vi er gode nok uansett. Det som har vært problemet mitt tidligere, er at overspiseren har dukket opp igjen i takt med inntak av mer karbohydrater. Det problemet er mer eller mindre borte, fordi det er så sinnsykt ubehagelig å overspise.

Jeg liker ikke følelsen det gir meg, og det minner meg vel egentlig bare om hvordan jeg var hver eneste dag i fortiden min.

Når jeg nevner dette med utskeielser og at det er okei av og til, må jeg samtidig si at det ikke er verken gunstig eller okei å lage unnskyldninger for seg selv. Man kan ikke skeie ut hele tiden, flere dager i uken og tro at det er helt greit. Da snakker jeg om full utskeielse, feil mat hele dagen og bare gi f.. Det er ikke gunstig å gjøre flere ganger pr. uke og heller ikke hver uke sånn i grunnen. Balansen må man finne, og den skal definitivt være mest sunn og LITT usunn av og til.

På onsdag gikk jeg tilbake til lchf, og det var deilig sånn egentlig. Jeg har det mye bedre når jeg spiser lchf, og det er en kjempestor forskjell. Jeg blir trøtt, får mindre energi og litt uvel av mer karbohydrater. Jeg får også forstoppelse, og det i seg selv er jo ikke noe gøy. Når jeg spiser lchf har jeg det så mye bedre, og dette går også igjen hos kursdeltagerne mine. Mange opplever det sånn, og det med hvordan man føler seg er en motivasjon i seg selv. I tillegg til vektnedgang såklart. De to første dagene (onsdag og torsdag) hadde jeg overraskende lite søtsug, jeg var bare «glad» jeg var tilbake der jeg skal være. Men fredag og igår var det verre, jeg hadde søtsug og var fysen rett og slett.

Dagene er ikke alltid rosenrøde her heller som dere sikkert skjønner, men allikevel har jeg en stor indre styrke. Jeg jobber mye mentalt, det mentale var avgjørende for min endring da jeg startet. Det mentale er fremdeles en svært sentral faktor i at jeg nå lykkes med å holde vekten min. Jeg har i disse dager holdt vekten min i litt over 1 år, det føles helt fantastisk. Så når jeg hadde disse tunge dagene jobbet jeg veldig med meg selv, ingenting blir bedre av å drite i det og starte på mandag igjen. Jeg hadde også en særdeles dårlig opplevelse natt til dag 2, hvor jeg kastet opp rett og slett. Jeg tror ikke det kun var på grunn av at jeg la om igjen, men jeg ville definitivt ikke starte der igjen 😉 I tillegg til at jeg vet at jeg har det så mye bedre med dette kostholdet her. Da er det ikke verdt det å sabotere det flere ganger pr. uke, ikke for meg iallefall. Jeg digger det når jeg har lange perioder i balanse, og jeg digger det når jeg faktisk holder meg mest mulig der.

Igår sviktet faktisk litt av motivasjonen min også, men jeg har blitt dyktig på å gjennomskue min egen evne til å sabotere meg selv. Så jeg snakket litt strengt til meg selv, så gikk det over. Nå idag har jeg det mye bedre, og det igjen beviser  bare at det kan komme tyngre dager for alle. Da handler det meste om å bare komme seg igjennom, uten å bruke mat som trøst. Trøstespising har jeg vært helt rå på, siden jeg var bitteliten (dessverre). Men det var også en av de første tingene jeg tok tak i da jeg skulle endre livsstil, jeg aner ikke hvor mange ganger jeg har sagt til meg selv: Det er ikke okei å trøstespise, det gjør ikke ting noe bedre uansett!!

Jeg gjorde det klart for meg selv fra starten i 2011, utskeielser skulle være planlagt og et bevisst valg. Ikke noe jeg kommer på «der og da» fordi jeg vil døyve noe eller feire noe for den saks skyld. Jeg vil anslå at jeg har lykkes med det i 90% av tilfellene, og noen tilfeller har det gått litt skeis. Vel, jeg har taklet det også og kastet meg opp på hesten igjen.

IMG_0062

Som dere forstår har jeg ikke og er jeg ikke perfekt, men jeg lykkes og jeg har funnet balansen i livet mitt. Balansen som gjør at jeg holder vekten, lever stort sett sunt og bra. Med noen vel overveide og kalkulerte utskeielser innimellom. Jeg tror vi har mye å tjene på å innse at det ikke er realistisk å forvente at vi skal være feilfri. Samtidig som man må være klar overnfor seg selv, og ikke lage unnskyldninger eller lyve for seg selv. Den dagen man starter å lyve for seg selv, eller rettferdiggjøre ting man vet egentlig ikke er riktig. Da sliter man fort litt mer. Vær ærlig med deg selv, samtidig som man har realistiske forventinger. Da kommer man langt ❤

Nå kan du følge meg på Snapchat også, brukernavn: Lavkarbotips

Instagram: Lavkarbotips

Spørsmål rundt kursene mine: info@lavkarbohelse.no 

Kostholdsplaner: www.lavkarbohelse.no

Dette innlegget ble publisert i #teamlavkarbotips2015. Bokmerk permalenken.

2 svar til Det er ikke bare rosenrødt!

  1. For en forandring! Herlig:)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s