Enkel lavkarbo sommermat!

Nå kommer jo sommeren for alvor, og så og si hele landet har sol og varme om dagen. Deilig er det, og grillsesongen er i full gang. 

Om sommeren setter jeg selv pris på enkel og frisk mat. Her er noen tips! 


Forskjellige salater er alltid en vinner. Så enkelt også, bruk det du digger av grønt. Velg en proteinkilde, kan være kylling, tunfisk, laks, reker eller annet. Ta på enten en feit rømmedressing eller majones. Godt, kjapt, friskt og mettende. 


Salt er jo alltid en vinner. Denne økologiske spekepølsen er nydelig god. Fin snacks i sola 🙂 


Røkt laks med eggerøre, kjapt og godt. Smaker nydelig i sola. 


Så har man jo en god saftig burger, som jo absolutt kan grilles. Burger i sola med salat, yummi. 


Bær synes jeg hører til på sommeren, og i spesielt når den norske jordbær sesongen er i gang. Med kremfløte på metter det i tillegg, og kan faktisk bli et måltid i seg selv. 


Så har man selvsagt grillmat! Den beste grillsalaten lager du selv. Kutt opp grønnsaker, bland med majones og smak til med salt og pepper. Urter og sitronsaft kan også brukes. Generelt er alt av rene krydder og urter fritt frem. Grill kjøtt eller fisk, og kos deg i sola. 

Som du sikkert forstår er ikke sommermat noe problem på lavkarbokosthold heller 🙂 Nyt været, varmen og behold den gode energien og følelsen som et lavkarbokosthold gir. Finnes ingen grunn til å skippe sunt kosthold fordi det er sommer ❤

Følg meg på: 

Instagram: Lavkarbotips 

Snapchat: Lavkarbotips 

Facebook: Lavkarbotips 

Dette innlegget ble publisert i #teamlavkarbotips2015 og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

6 svar til Enkel lavkarbo sommermat!

 1. Magra sier:

  Hei! 🙂

  Jeg husker jeg skrev en kommentar på bloggen din da jeg var 18 og hadde fått vite at jeg hadde PCOS. Jeg var ganske knust å bitter, samtidig som jeg var glad for at fikk svar på hvorfor kiloene la seg på meg fortere en lysets hastighet og hvorfor jeg begynte å få økt hårvekst. Fikk beskjeden av en kynisk og jævlig gynekolog… Jeg var ganske langt nede i seks måneder før jeg bestemte meg for å gjøre noe med saken.

  Da jeg kommenterte på bloggen din gangen, svarte du raskt og motiverte meg. Jeg gikk ned 15 kilo på 6 måneder den gangen, og tror aldri jeg har vært så stolt av meg selv! Så takk for motivasjonen 🙂 helt siden den gang (er nå 22) har det vært litt av og på med lavkarbo. Mye stress og ujevnt kosthold gjør at jeg har lagt på meg igjen… Begynte på seriøs lavkarbo og gikk all in, men denne gangen kom ikke resultatene. I tillegg har jeg fått beskjed om at jeg må slutte på diane på grunn av migrene, så nå føler jeg meg helt lost… Har vurdert å spørre legen min om jeg kan få prøve metformin, og synes å huske at du har skrevet om dette en gang for lenge siden. Har ikke noe ønske om å bli gravid enda, men om jeg kan kontrollere insulinet, gå ned i vekt og dermed kontrollere hormonene er jeg villig til å prøve.

  Dette ble en lang kommentar, men spørsmålet mitt er egentlig om du fortsatt går på det og om du tror det vil ha fordeler også for en som ikke prøver å bli gravid?

  • Lavkarbotips sier:

   Hei 😊 beklager noe sent svar nå 😉 Jeg tror metformin er et smart trekk. Det kan ha god effekt og gjerne sammen med lavkarbo kosthold. Det kan føre til mer stabil syklus og vekttap. Om du ikke ønsker å bli gravid, er det greit å bruke annen prevensjon isåfall 😉 for metformin kan gi graviditet, fordi man ofte får i gang eggløsning med den. Mange får metformin for å hjelpe til med å regulere insulin og dermed oppnå vekttap. Så synes det er en god ide. Husk også at lavkarbo er mer enn bare strikt, så du kan kjøre med litt mer karbohydrater fra for eksempel bær og grønnsaker om du ønsker det 😊

 2. M sier:

  Hei! Vet at det ikke er relevant for dette innlegget, men må bare spørre. Du skrev på den gamle bloggen at du var plaget med hårvekst i ansikten (tror det var i 2014 du skrev det). Har det blitt bedre nå? Jeg har pcos, og har det siste halvåret fått ekstremt mye hår på haken og halsen. Er i utgangspunktet veldig hårete, har like mye hårvekst som en mann, men har til nå vært heldig og ikke hatt det i ansiktet.

  • Lavkarbotips sier:

   Hei 😊 Jeg har det enda, dessverre! Jeg har blitt bedre generelt med LCHF og metformin i forhold til syklus som er ganske jevn. Men uren hud og hårvekst er like ille 😏

 3. Mie sier:

  Hei 🙂 Ser at lavkarbere spiser mye spekemat og reker og sånt. Jeg tåler ikke svinekjøtt og skalldyr, og sliter med kreativiteten… går mye i fisk og kylling, eller vegetar. Men blir matlei når det begrenser seg sånn. Andre har avokado med majones og reker, f.eks. Hva kan jeg ha til avokado i stedet? Forslag? 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s