Moderat lavkarbo!

Nå som jeg er gravid, spiser jeg ikke strikt. Det tror jeg ikke hadde fungert så bra for meg, men hva vil moderat lavkarbo si? 

Det er så mange former for lavkarbo, og veldig mange spiser strikt. Når jeg skriver at jeg spiser mer moderat, så betyr det for min del at jeg spiser så masse grønnsaker over jorden jeg bare vil. I tillegg vil det si at jeg spiser bær og litt frukt. I tillegg så spiser jeg brød med mindre karbohydrater 🙂 

Jeg prøver å ikke overspise på frukt og bær, jeg prøver å spise mest mulig grønnsaker. 

Jeg tror at dette kan fungere godt, og det var egentlig ganske deilig å komme hjem igjen og i rutine. 

Lunch idag var ganske enkel og god 


To kokte egg, med en skive karbohydratredusert brød med masse rekeost på. Jeg har brukt fiber og frø brødet her fra Coop, synes det er godt og mettende. Det har ca. 20 gram karbohydrater pr.100 gram, men jeg må si det metter på en HELT annen måte enn tradisjonelt brød med hvetemel og andre korntyper. Dette brødet her metter meg og trigger ikke matlysten min, så da er det greit 🙂

Etterpå spiste jeg en banan faktisk


Jeg prøver å spise ca. en porsjon bær eller frukt pr dag, og resten grønnsaker. 

Vet dere hva? 

Jeg har faktisk fått søtsuget under kontroll igjen, selv om jeg spiser moderat og ikke strikt. Føles veldig deilig, og jeg har nå et håp om å stagnere oppgangen og ikke legge så mye mer på meg før imot slutten. 

Jeg prøver jo selvsagt ikke å slanke meg når jeg er gravid, og snakker selvsagt med jordmor/lege om dette. 

Jeg ønsker bare å være så frisk som jeg kan gjennom graviditeten, og spise så godt jeg kan for den lille. Det gjorde jeg ikke frem til uke 12 startet, for å si det sånn…. Det kan jeg ikke gjøre om på nå, men jeg kan gjøre det bedre videre ❤ Tror mange kan kjenne seg igjen i at første trimester er et kaos av hormoner og lyster på alt mulig, spiser man bort kvalme i tillegg er man ute å kjører.

Jeg følger nå magefølelsen min, og føler at det jeg gjør nå er riktig 🙂 Både for meg og den lille. 

Dette innlegget ble publisert i #teamlavkarbotips2015. Bokmerk permalenken.

2 svar til Moderat lavkarbo!

  1. Aashild sier:

    Hei! Gratulerer så mye med graviditeten!:) har følgt med på bloggen din i noen år og ble så glad da jeg så at du var blitt gravid!:-) jeg er selv gravid i uke 9 og merker at jeg ikke er så flink til å spise sunt, kvalmen tar knekken på meg:/ menmen det jeg lurer på er om du spise proteinbarer og slikt under graviditeten? Jeg plerier å spise questbarer, men lommelegen sa at det ikke var bra å ta tilskudd av protein i graviditeten. Questbarer inneholder jo også stevia noe jeg har lest ikke er bra for gravide. Vet du noe om dette?

    Klem aashild

    • Lavkarbotips sier:

      Tusen takk og gratulerer selv 😊 Jeg spiser ikke proteinbarer generelt, sånn stort sett. Mitt råd er å spørre jordmor eller lege , tror ikke stevia er farlig. Men spør for jordmor eller lege, så får du iallefall et svar fra de som jobber med dette 😊

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s