Jeg gikk opp for mye, for fort! 

Starten av denne graviditeten ble mer krevende enn hva jeg så for meg. Iallefall angående kostholdet. Det beviser bare på nytt, at man aldri kan vite på forhånd. Det samme tror jeg vil skje når babyen kommer, vi kan tenke masse nå om hvordan vi vil ha det osv. Når den lille kommer kan det bli totalt annerledes. 

Det er ikke alt man kan planlegge, og livet gir oss så mye. Jeg er selvsagt glad jeg er gravid, og vektoppgang visste jeg ville komme. Det jeg ikke var forberedt på, var hvor mye og hvor fort. På tur i sommer klarte jeg ikke være flink, i tillegg til det så spiste jeg for mye. Noen tenker sikkert hvordan det går an, om man har matlyst når man er kvalm. 

Vel. Gravide kan ha forskjellig type kvalme. Noen mister kanskje matlyst, fordi kvalmen er så sterk og man kaster gjerne opp. Mens andre (sånn som meg) har en kvalme som man kan «spise bort». Altså at man er kvalm en stund etter mat, så spiser man igjen og det går bort. Dette har jeg gjort, og med feil type mat en god stund. 

Jeg visste jeg hadde gått opp en del, men fikk litt sjokk da jeg sjekket hjemme før første jordmorkontroll. Kan si at jeg gruet meg ordentlig til å veie meg for første gang hos jordmor, og si hvor mye jeg hadde lagt på meg osv. Jeg forventet kjeft, og jeg fryktet kjeft. 

Det som kom istedenfor var forståelse, og jeg ble både lettet og litt oppgitt (på meg selv). Jeg fikk beskjed om at dette var normalt, for dem som spiste bort kvalme. Da så man ofte det at vekta gikk mye opp de første ukene. Jeg hadde gått opp litt i overkant av 6 kg, skrekk og gru. Jeg må si jeg er lite imponert over meg selv, fikk vondt inni meg. 

Samtidig kan jeg ikke gjøre om på det, gjort er gjort. Jeg kan ikke begynne å panikkslanke meg liksom, jeg er tross alt gravid. Jeg snakket allikevel med jordmor, det lille vi rakk. Om ikke annet ga dette meg skikkelig motivasjon for å skjerpe inn, og bli flinkere. Jeg spurte om det var okei å prøve å stagnere oppgang nå, og holde meg stabil så lenge som mulig fremover. Fikk bekreftet at det var i orden, så jeg prøver så godt som jeg kan. 

Siden den første samtalen, og veiingen har jeg altså tatt meg sammen. Jeg spiser ikke masse karbs, og begrenser meg. Altså, jeg spiser grønnsaker, bær og frukt. Men jeg lesser ikke nedpå med masse brød, snop og sukker. Resultatet av dette er at jeg har gått ned igjen 1,5 kg siden første kontrollen. Dette dreier seg om vann som har forlatt kroppen igjen, for det var det nok av. Så da ligger jeg en smule bedre an. 


Ellers er magen min mye større på kveldstid enn om morgene. Mye er luft og treg mage 🙂 Men det er jo moro å se at det skjer noen forandringer i kroppen. 

Jeg er ikke hysterisk, jeg vet det kommer en tid etter fødselen. Jeg vet jeg klarer å gå ned i vekt, det har jeg tross alt mestret veldig godt i mange år. Så jeg prøver å ikke få panikk og bli fortrolig med at jeg kommer til å veie mer og mer til slutt. Jordmor sa også at man aldri helt kan vite hvor vekten ender, for man kan få mye vann i kroppen for eksempel. Dette vet jeg jo fra før, men det er litt ukomfortabelt på noen måter og ikke føle at jeg har full kontroll. 

I mange år har jeg hatt kontroll, nå må jeg  liksom lære noe nytt. Håpe på at det går bra, og at vekten ikke blir for høy. 

Når alt kommer til alt så er det viktigst at den lille i magen har det bra. Jeg tror det er viktig at jeg har det bra, for at den skal ha det bra. 

Etter at jeg fikk ned inntaket av karbohydrater igjen, sliter jeg iallefall ikke i like stor grad lenger. Mye mindre søtsug, og det er deilig. Selv om jeg får mine carvings til tider 😉 Jeg er spent på tiden som kommer, og jeg håper jeg kommer til å fortsette på en bra måte nå ❤ 

Dette innlegget ble publisert i #teamlavkarbotips2015. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s