Gravid uke 13 (12+1) 

Jeg tenkte å ta noen oppdateringer på dette,  når jeg har tid. Jeg er nå altså endelig over den magiske grensen på 12 fullgåtte uker. Jeg har begynt på uke 13, og jeg må si at formen er stigende. 

Form i uken som gikk: 

Har stadig blitt bedre, jeg er ikke like trøtt lenger. Jeg klarer meg faktisk igjennom en dag, uten å måtte sove flere ganger. Dette slet jeg veldig mye med i starten, dette er nå mye bedre. De siste dagene har jeg faktisk ikke sovet på dagen, yey 🙂 Jeg blir nok fortere sliten, men har all over mye mer energi nå enn i starten. Kvalmen er også mye sjeldnere. Eller så må jeg si jeg fremdeles sliter med treg mage, irriterende. 

Kosthold i uken som gikk:

Jeg har spist karboredusert, ikke strikt lavkarbo men mer liberalt. Dette kan kanskje være en av grunnen for at jeg er mer våken og opplagt. Kostholdet i starten var dårlig, men nå er det endelig under kontroll. 

Opp i vekt så langt: 

5 kg, jeg var opp i 6,5 kg ca. Men har gått ned noe igjen etter skjerpings på maten. Ikke bevisst mål, det bare skjedde. Håper jeg kan klare å være litt stabil fremover, så jeg ikke går opp kjempemye. Men, alt for den lille ❤ 

Spesielle utfordringer: 

Jeg peser av ingenting… Jeg er ikke i så dårlig form egentlig, men jeg har problemer med å holde følge med mannen. Det er vanligvis omvendt. Ellers så er det disse hormonene da, som gjør meg GAL til tider. Men ingen dag er lik, og det er deilig at mange av de mest heavy symptomene har begynt å lagt seg litt. 

Carvings: 

Egentlig ikke noe spesielt, tror jeg. Litt søtsug fra tid til annen og veldig glad i sjokolade. Men det har jeg alltid vært, så er egentlig ikke noe nytt. Noen merkelige matlyster har jeg iallefall ikke. 


Det er forøvrig helt sprøtt at jeg har unnagjort 30% av graviditeten allerede, tiden har gått så fort. Men jeg husker enda de første ukene, som bare gikk SÅ seint. Fordi alt var så usikkert og så mange bekymringer. Når alt roet seg litt, gikk plutselig ukene utrolig fort. 

Gleder meg til magen synes mer, for akkurat nå føles ting veldig uvirkelig. Blir koselig å få mage og når jeg en dag kjenner de første bevegelsene. Det er vel muligens opptil 2 mnd før jeg kjenner noe fra den lille, men jeg gleder meg ❤ 

Dette innlegget ble publisert i #teamlavkarbotips2015. Bokmerk permalenken.

4 svar til Gravid uke 13 (12+1) 

 1. Mari sier:

  Gratulerer så mye med graviditeten!😃 Jeg er faktisk gravid i uke 10 nå så det er så gøy å følge med på noen som cirka er like lngt på vei som meg:-) jeg har et spørsmål angående kosthold og graviditet. Vet du om det er trygt å spise stevia under graviditeten? Og hva med proteintilskudd/proteinbarer?

  Klem Mari

  • Lavkarbotips sier:

   Hei 😊 jeg bruker ikke stevia til vanlig og ei heller proteinbarer. Ville definitivt spurt jordmor eller lege, så får du svar fra dem som jobber med dette ❤️ jeg har nå drukket litt sukkerfri brus, der er det jo søtstoff… Stevia må da være bedre enn aspartam tenker jeg 😊 men spør, så er du sikker iallefall. Jeg drikker stort sett vann da, og spiser ordentlig mat.

 2. Nina-Jeanette sier:

  Gratulerer😃❤️ Så koselig😊

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s