3 deilige lavkarbomåltider!

//annonse//

Flere og flere oppdager denne herlige måten å spise på, mange blir overrasket over hvor bra de plutselig føler seg. Bare ved å kutte ned på korn, brød, pasta, ris, poteter, sukker etc. Forklaringen på hvorfor man føler seg så bra, er i all hovedsak blodsukkeret vårt. Har man et stabilt og fint blodsukker, føler man seg også utrolig mye bedre. Om du aldri har prøvd et kosthold med mindre karbohydrater, vil jeg absolutt anbefale deg å prøve dersom du:

  • Har store problemer med søtsug og ikke klarer å motstå dette
  • Har problemer med at du stadig er sulten, og ofte ender opp med å overspise
  • Føler deg urolig i kroppen, og stadig snoker i skapet
  • Har problemer med magen, smerter i kroppen ol.
  • Har PCOS/PCO og/eller insulinresistens
  • Har høyt blodtrykk
  • Har diabetes type 2
  • Sliter med overvekt/fedme som du synes det er vanskelig å gjøre noe med

Lavkarbo trenger absolutt ikke være så komplisert heller, man trenger ikke lage sær og spesiell «diettmat» og man kommer langt med vanlig mat fra vanlig matbutikk. Med andre ord trenger du ikke gjøre helgehandelen på helsekost, selv om enkelte produkter der ifra kan være greie å ha. Selv om de kan være flotte å ha, vil det ikke si at du må ha dem 🙂 Det er en stor forskjell på «må» og «kan».

Her skal du få 3 forslag fra meg, til deilig lavkarbomat. Uten spesielle og sære ingredisenser, handlet fra matbutikk.

2016-03-19 06.01.47

Entrecote med bearnais og stekt sellerirot! Perfekt lørdagsmiddag, eller litt luksus midt i uken er heller ikke å forrakte? Entrecote krydrer du med salt og pepper, eller hva du måtte ønske. Stek den gjerne medium, men det bestemmer du jo selv. Sellerirot er undervurdert, og passer ypperlig til en deilig biff. Sellerirot bruker jeg alltid minst 200 gram av, renser den og kutter opp i staver på 1X1 cm ca. Pensler med smeltet smør, krydrer med salt, pepper og hvitløk. Steker på 200 grader i ca.30 minutter, de er ferdige når de er gyllen brune. Du kan selvsagt lage bearnais selv om du føler deg komfortabel med det.

Vil du gjøre det enkelt, kan du se etter for eksempel «Sommerens Bearnais» på Kiwi eller Spar. De er lave på karbohydrater, selges ferdige på små bokser. De står som regel sammen med biffkjøttet, i en hylle over. Helt innafor å bruke den, de færreste føler seg komfortabel med å lage bearnais selv. Det forstår jeg godt, da det kan være litt krevende. Jeg liker absolutt best å lage selv, men forstår de som ikke kan fordra det. Nygjerrig på oppskrift? Du kan ta en titt HER

Nydelig godt og helt vanlig mat fra butikken.

DSC_0074

Squashgetti med kjøttsaus! Dette er også særdeles enkelt og ganske rimelig middag. Jeg har delt oppskriften før HER Enkelt og lage, ingen spesielle ingredieneser og du trenger ikke bruke økologisk om ikke du vil/får tak i. Dette er jo egentlig bare en helt vanlig kjøttsaus, som man lager til pasta vanligvis. Pastaen er byttet ut med squashstrimler, enkelt og greit. Parmesan på toppen er alltid godt synes jeg, men det trenger du ikke om du ikke liker.

DSC_0099

Her har jeg laget krydret kjøttdeig med hjertesalat! Krydre kjøttdeig med ditt favorittkrydder, her er det mye du kan bruke. Bare fantasien setter grenser for deg. Forslag? Salt, pepper, chili, løkpulver, hvitløk, paprikapulver, koriander, spisskummen etc. etc. Bruk det du lyster, og dine favoritter. Det kan ikke bli feil 🙂 Vask hjertesalat, kutt opp grønnsaker som du liker. Fyll hjertesalat med kjøttdeig, grønnsaker, rømme, tacosaus, parmesanost og gjerne litt persille på toppen. Ikke noen spesielle ingredienser her, som du må løpe land og strand for å skafffe. I tillegg smaker det nydelig godt.

Man trenger liksom ikke gjøre ting vanskeligere enn hva det er, det er så unødvendig!

Mat med mindre karbohydrater, er egentlig bare helt vanlig mat. Minus all stivelsen og sukkeret. Det er sunn og næringsrik mat, metter godt gjør den også. Det er viktig å spise mer fett på lavkarbo, ellers vil du føle deg sulten stadig vekk. Lytte til kroppen er en fin ting, har du kuttet karbohydrater og føler deg sulten til all tid omtrent? Da er det på tide å få inn mer fett. Vi har to hovedenergikilder vi kan bruke, det er fett eller karbohydrater. Tar man å reduserer den ene, må den andre økes. Det er egentlig ikke verre enn det. Fett metter utrolig godt, i motsetning til karbohydrater som gir en topp i blodsukkeret og du blir sulten/fysen med en gang det synker igjen.

Har du lyst å prøve men er usikker? 

Jeg holder kurs i lavkarbokosthold, passer både nystartere og de som vet en del men ikke fikser det over tid. Send meg en mail til info@lavkarbohelse.no Så får du informasjon, pris og alt du trenger å vite, før du eventuelt melder deg på. Du kan bo hvor som helst, jeg har deltagere over hele Norges land. 

Føler du at kostholdsplan kunne vært til hjelp i starten, har vi hele 50% på alle kostholdsplaner som ligger i nettbutikken vår nå. www.lavkarbohelse.no/nettbutikk (adlink) Ta for all del kontakt før bestilling om du lurer på noe 🙂

 

Dette innlegget ble publisert i #teamlavkarbotips2015. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s