Ostelasagne! 

Idag har jeg vært på legesenteret og tatt glukosebelastning, det var ikke noe moro. Det er blitt mye strengere, og med diabetes i familien har man ikke noe valg. Heller ikke om man har andre risikofaktorer. Så idag var dagen, jeg visste ikke hva jeg skulle forvente meg. Ved glukosebelastning må man møte fastende, ikke vått eller tørt siden midnatt. Så drikker man 250ml med glukose, og venter to timer på ny blodprøve. Mitt blodsukker var fint og normalt før start, hva det var etterpå vet jeg ikke enda. Men jeg satser på at mitt gode kosthold i lengre tid spiller på lag med meg. Jeg ble fryktelig kvalm første halvtimen, og veldig trøtt. Annet enn det gikk det OK. 

Uansett var ikke akkurat lysten på noe søtt særlig sterkt etterpå, for å si det mildt. Reiste hjem lagde meg en god lavkarbo frokost og så sovna jeg… Til middag lagde jeg ostelasagne, en lavkarbolasagne som er ufattelig enkel, god og mettende. Lagde en litt annen vri enn tidligere, men stort sett er den mye det samme. 

LCHF ostelasagne! Ca. 4 porsjoner

  1. 1 pakke kjøttdeig eller karbonadedeig
  2. 1 løk
  3. 1 paprika 
  4. 1 pakke hakka tomater 
  5. 3 ss tomatpuré 

Dette er kjøttsausen, stekes og smakes til med ønsker krydder til slutt. Jeg er veldig fan av økologisk krydder og uraffinert havsalt. 

Ostesaus! 

  • 3 dl kremfløte 
  • 2 pk kremost naturell (Tine)

Kokes opp og smakes til med salt og pepper. 

Hell lagvis kjøttsaus og ostesaus i stor ildfast form, topp med masse deilig revet ost. Stek i ovnen på 175 grader i ca. 30 minutter, varierer litt fra ovn til ovn. 

Nyt med deilig frisk salat eller som den er 🙂 

På bildene brukte jeg cheddar (tidligere), men den jeg lagde idag ble like god. Bruk de grønnsakene du har for hånd, det meste blir godt i lasagne som dette. 

Bon apetit 🙂 

Dette innlegget ble publisert i #teamlavkarbotips2015. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s