Lavkarbo gjort billig! 

Mange kan føle at lavkarbokosthold er kostbart, at det ikke er mulig å gjøre på en rimelig måte. Det er ikke helt sant nødvendigvis. Ren og ordentlig mat koster kanskje litt mer, men det gir mer næring og metter bedre og lenger. Om man sliter med vekten og har mye søtsug, er sjansen stor for at du spiser oftere og mer enn du egentlig trenger. Søtsaker og småspising koster det også, og på et kosthold med mindre karbohydrater forsvinner ofte den trangen. Både til småspising og godterispising. 

Noe av maten på lavkarbo kan muligens koste litt mer, men alt i alt er det omtrent likt eller mindre enn før for de fleste. De som merker at det blir billigere tross alt, er gjerne de som har spist mye og ofte. Samt spist mye godterier. 

Selv om noe kan koste litt mer, så er det ting man kan gjøre for å få det billigere om man trenger å spare penger. Her er noen tips: 

  • Kjøp store pakker med billige egg. Er nok ikke det mest humane, men må man spare så må man spare. 
  • Kjøp store pakker med koteletter, kyllinglår, kyllingfileter, kyllingklubber etc. fra frys. 
  • Kjøp frosne grønnsaker. De inneholder ikke mindre næringsstoffer heller gjerne tvert om. I tillegg slipper du svinn. 
  • Test ut billigmerkene med bacon, skinke, ost osv. Mange av dem er faktisk fullgode produkter, les bakpå pakken at det ikke er veldig utspedd med stivelse. Men stort sett er dette gode produkter, på høyden med merkevarene. 
  • Strimler svinekjøtt, kjøttdeig svin og kyllingkjøttdeig er ofte billig. 
  • Ikke minst se etter tilbud handle inn og sørg for at du kan oppbevare bare det du kjøper. Ingen vits i å handle billig om du ender med å kaste. 
  • Ha en fryser!!! Fryser hjelper deg med oppbevaring, du bevarer maten og kan porsjonere opp og fryse ned. Enten tilbudsvarer, eller middagsrester. 
  • Aldri kast mat, rester blir fin lunch for eks. Ha full oversikt over hva du har og ikke, slik unngår du unødvendige innkjøp. 

Det er rett og slett mulig å gjøre det billig og greit. Tenk smart og husk at du mest sannsynlig kommer til å spise mindre mengder mat, da lavkarbo er veldig næringstett mat. Fett gir mer energi og lengre energi og metthet. Du må ikke kjøpe økologisk, kortreist og de dyreste varene du finner. Det er flott om man har rom for det, men det er det ikke alle som har. 


Husk også at du investerer i bedre helse for deg selv, det er verdt og huske på oppi det hele 😉 

Dette innlegget ble publisert i #teamlavkarbotips2015. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s