Full kontroll på svangerskapsdiabetes!

//inneholder adlinks//

Jeg må si jeg er meget godt fornøyd med det jeg ser på mine blodsukkermålinger så langt,  det er ganske så stabile i grunnen. Variasjonene er heller små som regel, og jeg føler meg roligere nå enn da jeg fikk diagnosen. Jeg ble sjokka og litt stresset da jeg fikk beskjeden, men med en gang jeg begynte å måle roet jeg meg ned. Jeg startet å måle allerede dagen etter, lånte først mamma sitt apparat. Så ordnet jeg mitt eget på apoteket dagen etter, og har målt jevnlig hele tiden. Stort sett 8 ganger for dagen, før og etter måltidene.

Jeg tok dette på alvor fra dag 1, da jeg vet at det er kritisk viktig at jeg holder det i sjakk og unngår for høyt blodsukker. Da kan den lille bli veldig stor, jeg har større fare for svangerskapsforgiftning osv. Det fører rett og slett med seg en god del faremomenter om man har svangerskapsdiabetes, og dette må man ta på alvor. Jeg leste med en gang litt forskjellig om dette her, kunnskap er makt.

img_3161-1

img_3162

img_3163

img_3164
Når jeg da altså begynte å måle, merket jeg jo at jeg ligger helt fint. Så lenge jeg velger rett type mat, holder jeg meg under 6 mmol på målingene mine. Både før og etter mat.

img_3165

img_3166

img_3167

img_3168

img_3169

img_3170

I helgen spise jeg pastasalat på lørdagen, med loff til. Klarte ikke å motstå mamma sin pastasalat med reker, krepsehaler, grønnsaker, rømme og majones. I tillegg ønsket jeg å se hvordan det gikk, og da steg jeg over 6 mmol som dere kan se. Vesentlig høyere med andre ord, men allikevel ikke helt krise. Jeg tror allikevel at jeg hadde hatt vesentlig styggere tall å vise til, om jeg konstant hadde spist sånn type mat. Da tror jeg nok belastningen hadde blitt så stor og konstant, at blodsukkeret hadde sett helt annerledes ut. Jeg er nok litt kjedelig i matveien til tider ja, det blir mye kjapt og greit.

Jeg er ikke trist eller lei meg, planen var hele tiden å spise på denne måten. Nå har jeg bare vesentlig høyere motivasjon for å passe godt på. Jeg håper lege og jordmor er snill med meg, når de ser at jeg har kontroll over dette her. Slik at jeg kanskje kan slippe en sånn belastning til, for jeg har så lite lyst til det. Har sagt det før: kan de gi meg en SKIKKELIG god grunn til hvorfor jeg skal det, skal jeg gjøre det. Visst ikke vil jeg helst bare slippe det. Jeg føler vel at målingene mine bør tale for seg selv, og det burde jo være det viktigste skulle man tro. Jeg vil allikevel til spesialist, slik at jeg sikrer meg selv god oppfølging i svangerskapet. Man vet jo aldri liksom.

Planen nå er selvsagt og fortsette og gjøre mitt beste, slik at både jeg og babyen har det bra 🙂

Ønsker du hjelp med kostholdsplaner? Sjekk ut www.lavkarbohelse.no/nettbutikk (adlink). 50% rabatt på ALLE kostplaner ved bruk av rabattkoden du finner på siden, HUSK å legge den til i kassen ved bestilling. 

Jeg holder også lavkarbokurs, neste hovedoppstart er 1.september. Så lenge jeg har ledige plasser kan du også starte når du ønsker selv. 4 eller 8 uker (lenger er også mulig). Se mer HER (link). Mail for spørsmål: info@lavkarbohelse.no 

Dette innlegget ble publisert i #teamlavkarbotips2015. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s