Gravid uke 15 (14+1) 

Det går fremover, og godt er det. Det er litt sprøtt å tenke på at jeg er halvveis om litt over en mnd. Vi er i gang med å prøve å finne oss ny bolig på Osterøy utenfor Bergen, vi har kommet frem til at det er her vi gjerne vil bo. Imorgen skal vi se på en leilighet og et hus, så det blir spennende. Så litt over til hvordan siste uke har vært. 


Formen i uken som gikk! 

Ja, hva kan jeg si. Egentlig ganske bra, jeg får av og til kvalmebyer enda men ikke sånn som før. Jeg er fremdeles treg i magen, og enkelte dager er jeg hinsides trøtt. Jeg har også en del stikking nede i magen, på sidene og i livmoren. Satser på at det er normalt når ting vokser nedi der.  I tillegg fikk jeg jo beskjed om at jeg har svangerskapsdiabetes, noe som var et lite sjokk. Jeg har nå målt blodsukker hver eneste dag, flere ganger om dagen (normalt 8 ganger) og ligger veldig jevnt og fint med riktig mat. Allikevel må jeg si at jeg føler meg bedre og føler meg litt mer som meg selv igjen. Noen plager må man regne med 🙂 

Kosthold i uken som gikk: 

Bra, meget bra. Jeg holder det jeg skal, og motivasjonen er bare enda bedre etter beskjeden om svangerskapsdiabetes. Jeg spiser ikke strikt, og enkelte dager er kosten veldig kjedelig og ensidig. Men jeg spiser det som frister innen lavkarbo, og da får det være godt nok. 

Vektøkning så langt: 

Fremdeles ca. 5 kg, så jeg holder vekten for tiden. Det føles godt siden jeg på er punkt hadde gått opp hele 6 kg, ved første jordmorkontroll. Nå er altså 1kg borte igjen, og jeg holder meg enn så lenge stabil der. Synes det er litt rart, siden mangen tydelig har vokst siden første kontroll. Men jeg har gått ned 1 kg siden kontrollen. Men er vel sånn det funker 🙂 

Carvings: 

Nei, egentlig ikke. Veldig glad i lavkarbobrød da, egg, rekeost, makrell i tomat for eks. Men om det er carvings eller bare godt, det vet jeg ikke 🙂 Jeg har iallefall goooood matlyst, spiser 4 ganger for dag stort sett. Men det er vel normalt med mer mat som gravid. 


Trimester: 

Jippi, jeg er i andre trimester og litt over 1/3 av graviditeten er over ❤

Tanker akkurat nå: 

Jeg ble litt oppskaket med beskjeden om svangerskapsdiabetes, fikk vel litt sjokk kanskje. Men etter at jeg fikk fatt i apparat dagen etter og fikk begynt å målt, har jeg roet meg ned. Blodsukkeret mitt er sjeldent over 6, og det skjer kun om jeg spiser karborik mat. For eksempel på lørdag kveld laget mamma pastasalat, jeg spiste (mest for å teste) med loff til. Da kom jeg over 6 etter 2 timer. Det er jo ikke kjempehøyt det heller akkurat. Jeg ligger normalt mellom 4,6 og 5,5 ca. Så jeg er veldig fornøyd med det, håper lege og jordmor blir det samme. 

Jeg skal til lege og jordmor neste uke, så da får vi se. Jeg loggfører ALT jeg spiser, og alle målinger før og etter mat i en bok. Pluss at jeg lagrer målingene på apparatet mitt 🙂 Alt dette kommer jeg til å ta med på kontroller, slik at de får se. Jeg kommer til å be om henvisning til spesialist, så får vi se fremover. 

Ellers har jeg det greit, jeg føler meg veldig trygg på graviditeten nå. Er ikke redd egentlig, og fødsel har jeg vel egentlig ikke tenkt noe særlig på enda. Annet enn det jeg hele tiden har tenkt, at jeg stiller med åpent sinn 🙂 

Som dere forstår har jeg det flott, og vi som par har det også fint. Nå gleder vi oss bare til å flytte, og slå oss til ro før magen blir enda større. Den har på en merkelig måte «poppet» mer frem nå den siste uken 😉 Føles bare godt ❤ 


Dette innlegget ble publisert i #teamlavkarbotips2015. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s