Lavkarbobrød! 

Jeg kom til å tenke på dette, og vil skrive noen linjer om dette med lavkarbobrød. Grunnen er at jeg vet mange finner inspirasjon i bloggen min og det jeg spiser, og det synes jeg er kjempeflott. Men da må jeg også nevne dette føler jeg, for jeg spiser relativt mye lavkarbobrød for tiden. Det kom også frem i blodsukkerloggen min, i forbindelse med svangerskapsdiabetes. Da loggfører jeg mat og blodsukker. 

Jeg holder fint blodsukker med det brødet, så det er bra. Det er viktigst for meg, og jeg skal ikke ned i vekt. Jeg er også glad i sånn mat, så da er lavkarbobrød et supert alternativ for meg i graviditeten. Ikke skal jeg ned i vekt, ikke for mye opp heller. Men med dette brødet blir jeg mett, har relativt jevnt blodsukker og jeg holder vekten istedenfor å legge på meg fort. 

Om du skal ned i vekt er det fornuftig å ikke spise for mye sånt derimot. For mye kan stoppe vekttap, eller man går ikke ned i vekt. Noen reagerer ikke negativt, og spiser lavkarbobrød. Mens andre må holde seg unna, for å gå ned. Dette er svært individuelt, og eneste måten å finne det ut på er å prøve. Uansett vil jeg ikke anbefale slike mengder som jeg til tider spiser nå, om du skal ned i vekt. Prøv for eksempel et måltid for dagen, og annen mat til de andre måltiden. Som salater, omelett, kokte egg, eggesalat, avokado med reker etc. 

Brødet jeg bruker nå heter «Sprek» og selges på Rema1000. Jeg liker det godt, men husk på at det har 14 gram karbohydrater pr.100 gram. Det er greit å ha i bakhodet, på strikt LCHF ville jeg ikke brukt det brødet. Ville generelt prøvd å holde meg unna, eller bakt selv. 

Det er altså viktig å huske på for dere lesere, at jeg nå IKKE spiser for å gå ned i vekt. Jeg spiser for å holde vekt og blodsukker i sjakk, og jeg er jo gravid og er dermed ikke like streng. Det er forskjell på å gå ned i vekt, og det å være gravid. Men det vet jo alle 😉 Jeg føler bare jeg måtte si noen ord om dette med brød, prøv å hold inntaket litt nede om du vil ned i vekt. Prøv deg frem og se om du går ned ved å ha det i kosten, og HUSK at 0,5 kg ned i uken er BRA! Det betyr ikke at du står stille 😉Nedgang er medgang! 


Dette innlegget ble publisert i #teamlavkarbotips2015. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s