Lei av evig slanking? 

//annonse//

Jeg var av typen «evig» slanker, og utrolig mange føler seg som en evig slanker. Det er ikke rart, for utrolig mange sliter med vekt som går ned og opp igjen. Dette er et kjent problem, og problemstillingen går igjen hos mange av mine kunder også. Dette er ikke flaut eller uvanlig, de aller fleste kvinner kan nok kjenne seg igjen. For all del en del menn også.

Du starter med frisk mot, med tanke på å knekke kiloene du ikke kan fordra. Du tenker kanskje ikke så mye på metode, bare du går ned. Kanskje hiver du deg på en pulverkur, måltidserstattere og det som verre er. Kritisk lavt kaloriinntak, gnagende sult og med livet som innsats. Eller la oss si kiloene. 

Vekten går gjerne nedover, lykkerusen holder det gående en stund. Helt til du føler du er «ferdig» og da er du gjerne ihjelsulten. Kanskje holder du ikke så lenge du hadde planlagt heller, pga for lite mat og gnagende sult. Nederlaget er komplett, eller du føler deg ferdig. Gamle vaner kommer tilbake, for du er så sulten at du må ha alt ditt hjerte lyster. Godteri, stivelsesrik mat, mat som du spiste før og som du nå bare føler du  ha. Det er her det svikter, atter en gang. Pulver og måltidserstattere er jo ikke mat, og ikke noe man kan leve på. Hva gjør man da når man ikke vet hvordan man bør endre matvanene sine? Man vet ikke annet enn hva man gjorde før, og sånn fortsetter karusellen med vektnedgang og vektoppgang i skjønn forening. 

Det å konstant gå opp og ned i vekt er tungt, man blir aldri «ferdig» og blir en evig slanker. 

Men hva med å tenke litt nytt? Hva om jeg fortalte deg at du aldri mer trenger å slanke deg? 

Ingen flere kjipe pulverkurer, ikke måltidserstattere. Bare helt naturlig og vanlig mat, gode matvaner som gjør deg sunnere og dermed virker justerende på overvekt. 

Nøkkelordet her er jo livsstil, livsstilsendring ved å legge om matvanene sine. Det er meget mulig man kan rase ned i vekt ved hjelp av pulverkurer og måltidserstattere, men hva hjelper det om man ikke kommer videre? Hva hjelper det når kostholdet forblir like dårlig etterpå? 

Det man skal leve av og med er jo ordentlig mat. Et kosthold med mindre karbohydrater er ordentlig mat, naturlig mat og den metter godt. Fordelene med et sånt kosthold er mange, her er noen: 

 • Mer og jevnere energi 
 • Bedre metthetsfølelse
 • Jevnere blodsukker 
 • Søtsuget dempes og ofte forsvinner det 
 • Trangen til småspising blir borte 
 • Kan brukes for å få diabetes 2 under kontroll 
 • Kan senke blodtrykket 
 • Kan senke kolesterol (helt sant) 

Dette er bare noen punkt, men kort fortalt opplever mange en ny hverdag. Mange er sukkeravhengige og blir overrasket over hvor deilig det føles at denne lysten forsvinner, og man klarer å kontrollere det hele. 

Om du vil senke inntaket av karbohydrater kommer du langt med å starte med å kutte ut:

 • Korn/vanlig brød
 • Pasta 
 • Potet 
 • Ris
 • Kaker 
 • Godteri 
 • Sukker generelt 

Spis mer av dette: 

 • Naturlige proteinkilder som fisk, kjøtt, fjærkre, sjømat og egg
 • Naturlige fettkilder (ikke lettprodukter), som for eksempel ekte smør, ekte kremfløte, ekte majones, ekte rømme, nøtter, avokado, kaldpressede oljer, kokosolje 
 • Grønnsaker, alt over bakken +sellerirot
 • Noe bær 

Sats på en livsstilsendring ved hjelp av mat, ta hodet med i prosessen og se viktigheten av helheten i en livsstil. Det handler om mer enn bare vekt og kg, det handler like mye om helse. God helse og godt velvære må ikke undervurderes. Og hva så om du ikke er perfekt hele tiden, av og til glipper det for de fleste. La det aldri bli en unnskyldning for å gi opp, det er bare å reise seg igjen og fortsette. 

 Er du usikker og trenger starthjelp? Jeg kurser i livsstilsendring og lavkarbokosthold, neste hovedstart er 1.september men jeg er fleksibel i forhold til oppstart. Send meg en uforpliktet mail for mer info til: info@lavkarbohelse.no 

Kostholdsplaner har vi nå supersalg på i august, 50% på ALT som ligger i nettbutikken. www.lavkarbohelse.no/nettbutikk (Adlink) HUSK å benytte rabattkoden på siden ved bestilling!! For all del ta kontakt FØR bestilling om du er usikker på noe. 


Kanskje synes du at reisen din virker lang? Kanskje føles det uoverkommelig? Sånn føltes det for meg også en gang i tiden, men jeg klarte det. 60 kg i minus og et helt nytt liv. Kan jeg, kan du 🙂 Ikke vær redd, alt ordner seg til slutt! 

Dette innlegget ble publisert i #teamlavkarbotips2015. Bokmerk permalenken.

2 svar til Lei av evig slanking? 

 1. Anita sier:

  Heisann ☺
  Hva er forskjellen på kursene du holder kontra de man kan kjøpe via nett?
  Jeg kunne trengt mer motivasjon I forhold til kjapp vektnedgang og kunne tenke meg å leve litt mer strikt med lavkarbo.
  Send meg gjerne en mail med info: asy_gul@hotmail.com

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s