Gravid uke 15+1

Som ukene bare flyr av sted, jeg sier det samme hver uke. Men det er jo sant, ukene flyr virkelig. For tiden er det en del som skjer med svangerskapet også, som dere kunne lese litt om i forrige innlegg. Blir mange kontroller og til og fra både ultralyder og jordmor i mnd. fremover. Allikevel føles det bra, det er ikke negativt å bli passet ekstra på. Det føles bare trygt og godt. 

Formen i uken som gikk! 

Egentlig det samme som de siste ukene, ganske så bra form. Det tyngste fra 1.trimester har lettet, men jeg er fremdeles trøttere enn normalt og sliter med treg mage. Alt i alt er egentlig formen ganske så bra 🙂 

Vektoppgang siden jeg ble gravid!

Er nok blitt 6 kg igjen, har merket at kroppen samlet litt vann igjen de siste dagene. Kanskje forsvinner det igjen, kanskje blir det. Uansett prøver jeg å ikke stresse. 

Spesielle utfordringer! 

Svangerskapsdiabetes. Må følges opp tett pga dette, selv om jeg har veldig god kontroll på blodsukkeret mitt. Fikk masse skryt for kontrollen, men de tar selvsagt ingen sjanser når det kommer til dette. Heldigvis har ingen sagt at jeg må igjennom flere glukosebelastninger enda. Bare legen som først ringte meg med diagnosen, andre har ikke sagt noe. Takk og lov. 

Carvings! 

Nei, i grunnen ikke. 

Magen! 

Magen vokser jevnt og trutt. Men den poppet plutselig ut her for 1,5 uke siden. Jeg tenkte det er på tide å begynne å ha bilder av magen hver uke, er moro og se hvordan den vokser ❤ 


Følelser og tanker! 

Jeg er foreløpig rolig, har kontroll på det jeg trenger. Litt mye som skal skje fremover som sagt, men jeg er ikke stresset. Jeg vet jeg blir godt passet på, det føles trygt. 

Vi har tenkt mye på om alt er i orden der inne, at den lever. Magefølelsen min har vært god på at alt er i orden, siden magen vokser. Men så er det den lille sjansen man vet er tilstede. Sist hos jordmor fikk vi ikke høre noen klar hjertelyd, men da var jeg kun 11 uker. Idag var vi hos jordmor igjen, 15+1 og vi var litt nervøs. Men jammen meg fikk vi høre verdens fineste hjertelyd, ble rørt til tårer for å si det sånn. Det var så vakkert og jeg var glad mannen var med ❤ 

Jordmor sa i tillegg før hun lyttet at livmoren min var akkurat sånn den skulle, ut ifra hvor langt jeg er. Så hun var sikker i sin sak, her er alt som det skal være. Da det ble bekreftet med herlige hjerteslag, 150-160 slag i minuttet, var det bare så herlig. Ypperlig start på dagen. 

Tanker om fødsel! 

Fremdeles ingen spesielle tanker der, har god tid føler jeg. Samtidig så flyr jo ukene, og med svangerskapsdiabetes går jeg neppe over tiden. Jeg vet jo ikke en gang om jeg får noe å si når det kommer til fødselen. Jeg vil veldig gjerne unngå keisersnitt og føde narurlig. Jeg har også tanker om å prøve uten bedøvelse/epidural og se hvordan det går. Men utover det har jeg ikke tenkt så veldig mye annet.  


Det blir bedre og bedre å være gravid, fordi det føles tryggere og tryggere 🙂 Den lille virker til å ha det godt, og ganske snart skal vi nok på ultralyd. Før den ordinære, pga. faren for komplikasjoner. Har allikevel en god følelse på at dette går bra 🙂 

Dette innlegget ble publisert i #teamlavkarbotips2015. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s