Ingenting ble som det skulle…

Det var fint lite som ble som det skulle, den dagen jeg endelig ble gravid. Alt ble totalt annerledes enn hva jeg/vi trodde på forhånd. I 8 år hadde iallefall jeg sett for meg at alt skulle bli full lykke fra dag 1, og ingenting skulle falle utenfor normalen. Er det nødvendigvis negativt at ingenting ble som det «skulle» ?

Nei, det er ikke det. Jeg/vi har det ufattelig bra, og får det bare bedre og bedre. Jeg kommer for alltid til å huske 1.trimester, hvor redd jeg var. Jeg var livredd hver eneste dag for å miste, fordi jeg blødde hver eneste dag. Dette med blødninger var nok den første tingen som ikke ble som jeg hadde sett for meg. Jeg klarte ikke å forstå hvordan det gikk an å blø hver eneste dag, ja til og med styrblø ved noen anledninger. Allikevel var alt bra med den lille, og jeg klarte bare ikke å forstå at det gikk an. Er det en ting man ikke skal når man er gravid, så er det jo å blø. Ikke sant?

Sannheten er egentlig ganske annerledes vet jeg nå, det er visst ufattelig mye mer vanlig enn hva man hører om. Så jeg kom meg over det, og ble tryggere og tryggere. Dette tøffe 1.trimesteret med blødninger, angst for å miste, ekstrem trøtthet og kvalme. Det gjorde at jeg spiste for mye og gikk hurtig opp i vekt. Det ble heller ikke som jeg planla. Heldigvis har jeg verdens beste jordmor, som ikke har sagt noe negativt på noe av det. Det føles utrolig godt å ikke bli for pest på det der, jeg hører andre blir det….

Så kom glukosebelastningen, sjokket ble ikke mindre da jeg fikk diagnosen svangerskapsdiabetes. Skulle jeg virkelig få det også? Det føltes så urettferdig, med tanke på livsstilen min osv. Men jeg har jo forstått nå at alle kan få svangerskapsdiabetes. Jeg skal gå på hyppigere kontroller enn andre, jeg kommer til å ha mange flere ultralyder enn andre. Jeg kommer altså til å bli passet veldig godt på, og det er jo ikke nødvendigvis negativt. Jeg velger å se på det som noe kjempe positivt, så det skal nok gå det også. Jeg må fly litt mer både hit og dit, men det gjør ikke noen verdens ting. Alt for den lille, fantastiske babyen i magen min. Blodsukkeret mitt har jeg veldig god kontroll på, så jeg er ikke så veldig bekymret.

Jeg er lykkelig nå, jeg er endelig gravid og vi skal bli foreldre. Det er det som betyr noe, så får det heller våge seg om svangerskapet blir en god del annerledes enn hva jeg så for meg. Jeg tror for øvrig ikke at det er spesielt vanlig at svangerskap blir som man har tenkt, det lever sitt eget liv ❤

 

Dette innlegget ble publisert i #teamlavkarbotips2015. Bokmerk permalenken.

2 svar til Ingenting ble som det skulle…

  1. Camilla sier:

    Jeg fikk også svangerskapsdiabetes og var så streng med meg selv at jeg gikk ned 15 kg før jeg føde en perfekt liten en på 2,3 kg. For meg var det bare positiv!

    • Lavkarbotips sier:

      Jeg ser på dette som en ekstra utfordring, men er ikke så veldig bekymret. Så lenge jeg har god kontroll på blodsukkeret er jo det det aller viktigste. Bra det gikk så fint for deg da 😊

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s