Din trivsel, ditt liv!

//adlinks//

I den store kostholdsjungelen, er det lett for å bli forvirret. Mange meninger, mange tips, mange råd. Dette gjelder også innenfor lavkarbobegrepet, men det som er lett å glemme er at lavkarbo er et ganske så vidt begrep. Den vanlige nordmann spiser lett godt over 300 gram karbohydrater pr. dag, minst.

Om man senker inntaket sitt til under 100 gram pr. dag, har man jo allerede justert inntaket ned betraktelig. Mye tyder på at ligger man på max 70 gram karbohydrater pr. dag, oppnår man gode helsegevinster. Ved å redusere til det nivået kan man forbedre blodtrykk, forbedre diabetes type 2 og gå ned i vekt om man sliter med overvekt/fedme.

På 70 gram karbohydrater for dagen, kan man få plass til ganske mye. Til og med bær og litt frukt om man ønsker det.

Nå prøver ikke jeg å påvirke noen til å endre sin måte å spise lavkarbo på, absolutt ikke. Jeg tenker mest på de som kanskje vurderer og prøve å redusere sitt inntak av karbohydrater, men ikke orker å prøve fordi de tror det finnes bare en måte å gjøre det på, den strikte linje.

Mitt råd er å prøve deg frem, finn ditt nivå. Kutt ut brød, pasta, poteter, ris, sukker ol. Så ser du hva du kan inkludere av grønnsaker, bær og evt. frukt. Lavkarbo dreier seg egentlig mest mulig om naturlig mat, naturlige råvarer. Næringsrik mat, naturlige fettkilder og mat som gir deg stabilt blodsukker. Kroppens behov for karbohydrater anslås å ligge på rundt 50 gram pr.dag, og noen trives å ligge på ca. 50 gram. Ligger du lavere, produserer kroppen det du trenger selv. Så egentlig trenger man ikke spise karbohydrater, men det vil ikke si at zero carbs er tingen. Du må prøve deg frem, og prøve å blokke ut hva alle andre sier. Det finnes ikke en sannhet, heller ikke innenfor lavkarbo. Du må finne ditt nivå og ligge på, som du trives med. Om du følger slavisk noe andre gjør, er det ikke sikkert du trives. Trives du ikke så ender du opp med å ikke gidde til slutt.  Da er du like langt. Kan du ikke se for deg å leve sånn, vil det heller ikke holde.

Det er en livsstilendring man må få til, da hjelper det ikke å gjøre noe man ikke trives med. Du må trives, det er ditt liv, din trivsel og din vei. Du må finne den riktige veien for akkurat deg og kanskje aller viktigst, ikke bli redd for grønnsaker 😉

DSC_0060

Det kan være fint og bli veiledet, og jeg jobber med å veilede andre hver eneste dag. Men når jeg veileder mennesker, er det viktig for meg å finne ut sammen med dem hva som kan fungere over tid. Ikke en kortsiktig «kur» man bare ikke orker å følge mer enn en liten stund. Vekttap er en ferskvare, det er også god helse. De nye vanene må vare, da må man også trives med det man gjør ❤

Intressert i kurs? Send meg en mail til info@lavkarbohelse.no så får du all informasjon du trenger, jeg har noen ledige plasser enda. 

Vi fortsetter også SUPERSALGET siden det ble så utrolig populært, alle kostholdsplaner blir dermed fremdeles solgt til hele 50% rabatt på www.lavkarbohelse.no/nettbutikk (adlink) HUSK å bruk rabattkoden på siden ved bestilling, så blir 50% rabatt trukket fra din ordre 🙂 

Dette innlegget ble publisert i #teamlavkarbotips2015. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s