En litt ekkel opplevelse! 

Idag hadde jeg første time på sykehuset, i forbindelse med svangerskapsdiabetes. Nå har fastlegen min og jordmor vært veldig på at jeg skulle dit så raskt som mulig, og idag var dagen. Jeg har vært på både på gyn avd. og diabetes sykepleier. 

I henvisningen min stod det at det skulle tas ultralyd, men det ble egentlig bare en ekkel og dum opplevelse. Først gikk vi inn til jordmor, men da legen ble tilkalt for ultralyd skjønte jeg fort at han ikke var tenkt til det. Han forstod ikke vitsen, og ville egentlig ikke gjøre det idag. Da jeg sa at vi trodde det skulle gjøres, fikk jeg til svar: for å se hva da? 

Ble egentlig litt paff av den reaksjonen, var slett ikke forberedt på den holdningen. Klart man er bekymret for den lille, når alle har vært flink til å sagt at ekstra oppfølging er viktig pga fare for komplikasjoner. Nå man da ikke blir forstått, var det bare tungt og trist. Da jeg svarte legen på spørsmålet hans, at vi jo hadde håpet å få se den lille. Fikk vi en kjapp ultralyd. Allikevel føles det som om det hadde vært bedre om han ikke gjorde det, for opplevelsen ble bare ekkel og ukomfortabel. Det føltes som om jeg var dum…. 

Det å være bekymret og føle at man overhodet ikke blir forstått, er fryktelig vondt. Jeg sitter rett og slett igjen med følelsen av at jeg gruer meg til ordinær ultralyd om to uker, og det føles ikke godt. 

Vi fikk bilder av den lille da, jeg spurte etter det. Hele ultralyden var over på utrolig kort tid, og han sa null og nada om den lille. Jeg forstår at det er for tidlig å si noe om «alt», men noen ord om ting så greit ut i forhold til hvor langt jeg er hadde jo vært fint…. Men Neida… 


Dette var lille bolla vår på tidlig ultralyd 6+4, var ikke så mye å se da 😊


Her er lille bolla vår idag, 16+0 ❤️


Verdens søteste baby, som vi fikk se sprellet aller så lite. Det ligner iallefall mer på en baby nå, så det var jo OK og se❤️ 

Hos diabetes sykepleieren fikk jeg egentlig beskjed om at jeg ikke trenger noen voldsom oppfølging, det sa de egentlig på gyn avd også. Jeg har rett og slett så perfekte blodsukkerverdier, og langtidsblodsukker, at det ikke er noen stor risiko. Så jeg skal nå på ordinær UL den 20.september og skal samtidig innom dia sykepleier da også. Men det er mest fordi jeg står på metformin, og vi skal se om jeg skal justere dosen ned faktisk 😉 

Med andre ord har jeg stålkontroll, og fikk bare godord og skryt om blodsukkeret mitt. Har ingen målinger over 7 og har knapt målinger over 6….. Mesteparten ligger på 4 og 5 tallet. Så det er vel kontrollert 😊 

Alt for lille gullet i magen, og nå håper jeg bare at ordinær UL blir en bedre opplevelse. 

Jeg forstår jo at de nok har det travelt, men det blir fort en kjip opplevelse dessverre når det blir sånn. Det viktigste for oss er at den lille har det bra ❤️ Det er alt som betyr noe! Mamma og pappa gleder seg til å møte deg, lillegull ❤️

Dette innlegget ble publisert i #teamlavkarbotips2015. Bokmerk permalenken.

6 svar til En litt ekkel opplevelse! 

 1. Hege sier:

  Så kjedelig med en sånn opplevelse. Men gled deg til ordinær ultralyd. Det blir nok en helt annen opplevelse, det kan jeg nesten garantere. De tar seg god tid, viser og forklarer.
  Flott at det er så bra med blodsukkeret.
  Lykke til videre!

 2. therese sier:

  Så kjip opplevelse… MEN, for å gjøre deg helt klar over at du ikke er dum. skal kvinner med diabetes ( også svangerskapsdiabetes ) sjekkes nøye opp av både gyn.pol og diabeteslege/sykepleier. Det er viktig for å se at fosteret utvikler seg som det skal. også kjent for at diabetikere får større barn, så her er det viktig at de måler fosteret. Jeg selv gikk til første UL i uke 8. deretter hver 4 uke frem til uke 20. etter uke 20 var jeg hver 14 dag på UL og diabeteskontroll.

  Ønsker deg all verdens lykke til videre 🙂 Spennende og følge deg da jeg er i samme situasjon både med vanskeligheter med å bli gravid, pcos osv 😦
  klem.

  • Lavkarbotips sier:

   Jeg fikk definitivt inntrykk av at jeg var dust som ville ha UL idag, og han var definitivt ikke tenkt til å gjøre det. Så opplevelsen ble at han motvillig gjorde det, kjapt og brutalt… Ikke målte han noe og han kikket knapt på den. Hadde mest lyst til å gråte etterpå, for å være ærlig.

   Jeg håper virkelig dere lykkes snart med å bli gravide, det er jammen meg en reise alt dette ❤️

 3. Anne-Britt Eknes sier:

  Uff, så dumt at han legen skulle ødelegge noe så fint:( Håper virkelig dere får ein fin opplevelse på ordinær ultralyd.❤️ Jeg har vært igjennom det samme som deg. Tok 8 år før jeg ble gravid med prøverør også… Vi var på ordinær ultralyd på kvinneklinikken på Haukeland og var kjempefornøyd med den personen vi fikk der;) ( er vel det dere skal også?😊) Håper dere er like heldige:) Vi hadde ei dame som var i midten av 30-årene og hun var kjempekoselig:) Dette var med barn nr.2 da. Med første barnet vårt var vi ikke like heldig.. Da fikk vi ei gammel dame som ikke sa noe…:( Men nå er dette 9 år siden, så hun er HELT sikkert gått av med pensjon nå heldigvis;)

  • Lavkarbotips sier:

   Nei, vi skal i Volda 😊rekker det akkurat før vi flytter. Så er spent på om vi får samme lege da…. Men vi får jo håpe at ordinær ul blir en helt annen opplevelse ❤️

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s