Gravid uke 17 (16+2)

Ukene fortsetter jo å fly avgårde, det har de egentlig gjort siden ca. uke 12. Vi har jo til og med fått et nytt lite glimt av spiren vår siden sist oppdatering, selv om gjensynet ikke ble som ønsket pga. en lite intressert lege.

img_3218

Men her er altså vår lille bebis, på bildet akkurat 16 uker.

Form den siste uken: 

Jeg er i generelt grei form merker jeg, det har jeg egentlig vært i det siste. Sånn rent bortsett fra småplager som forstoppelse, trøtthet, litt vondt i rygg/bekken ol. Så har jeg det egentlig strålende flott. Jeg har et problem da, som har blitt mer fremtredende de siste ukene, hetetokter!!! Jeg er så varm, det kommer i perioder. Når det kommer, flere ganger om dagen, holder jeg på å koke over. Det er så ubehagelig, særlig når jeg holder på å renne vekk og mannen omtrent fryser 🙂 Men for all del, jeg lever bra med det.

Vektøkning så langt: 

Vipper plutselig mellom 6-7 kg opp, skjønner det egentlig ikke. For jeg har spist rimelig bra og balansert,  så jeg passer absolutt på. Men det er vel bare å forsone seg med at jeg ikke kan gjøre mer enn jeg gjør. Vektøkning er jo en del av et svangerskap, og jeg regner med at vektøkning kommer litt i rykk og napp. Kanskje det bremser litt nå igjen?!?

Kosthold i uken som gikk: 

Veldig bra vil jeg si, jeg må jo passe meg siden jeg har svangerskapsdiabetes. De sier iallefall så, he he he 🙂 Men jeg har hatt en måling over 7 siden jeg begynte å måle, og den målte jeg igår. Egentlig etter et måltid som var mest grønnsaker og kjøtt, så jeg skjønner det ikke helt. Nesten som at jeg lurer på om måleren hadde et lite illebefinnende der og da 🙂 Stort sett ligger jeg på 4 og 5 tallet på mine målinger, og jeg fikk utelukkende skryt hos dia sykepleier. Jeg er rett og slett så bra kontrollert at jeg slipper å gå der noe særlig. Skal tilbake, men det var mest fordi de kanskje skal justere dosen min med metformin NED faktisk 🙂 Så jeg er flink, og kontrollere både mat og blodsukker.

Jobb: 

Jobbing går bra, og jeg satser på å jobbe ut januar neste år. Så lenge formen er så bra som den er nå, kommer nok det til å gå veldig fint. Jeg sitter jo bak en pc, og prater på telefonen. Så ikke noe fysisk tungt her nei, så det fungerer kjempebra. Så liker jeg veldig godt jobben min, og kunne ikke tenke meg å ikke jobbe i svangerskapet. Det skjer iallefall ikke frivillig at jeg må trappe ned, og så langt ser det absolutt ikke ut som om det er noen grunn for å trappe ned heller. Det fungerer flott og jeg trives. Om du trenger hjelp med veiledning innen kosthold kan jeg kontaktes på: info@lavkarbohelse.no 

Tanker og følelser siste uken: 

Tanker om fødsel har enda ikke endret seg, jeg har et åpent sinn. Regner kanskje med at det kommer mer tanker om den biten, når det begynner og nærme seg mer.

Det var litt tungt møtet med sykehuset mandag som var, og følte at legen ikke ville gjøre det som jeg var blitt henvist for. Blant annet ultralyd, for å se at den lille hadde det bra pga. svangerskapsdiabetes. Det ble ikke sjekket noe, vi fikk se et glimt av h*n fordi jeg «grein» meg til det. Så på føde poliklinikken var det egentlig bare det samme som hos min vanlige jordmor, helt vanlig prosedyre.

Diasykepleieren hadde heller ikke noe å tilføye meg, for hun kunne ikke forstå hva hun skulle hjelpe meg med. Med de flotte verdiene jeg har, var det liksom overflødig. Fikk målt langtidsblodsukkeret da, og det var helt 100% normalt det også. Så var liksom ikke noe å pirke på. Så jeg slipper etter all sannsynlighet veldig mye styr i svangerskapet, pga den gode kontrollen min. Så da blir det mest sannsynlig bare standard kontroller hos jordmor, slik som alle gjør. Kanskje litt oftere, men vi får se når vi kommer oss ned til Osterøy. Hvordan de griper det an der nede 🙂

Ellers så har jeg det bare bra i grunnen. Jobber og lever egentlig et ganske normalt liv. I helgen skal vi på noen dager og ha forestilling med Cirkus Minimax for siste gang i år. Det blir utrolig hyggelig og moro, men jeg tror på at jeg er sliten når showet er over på lørdag. For de som kanskje bor i Sunnmørsområdet, så dreier dette seg om Rovdetwist på Rovde. En nydelig liten bygd, som arrangerer dette hvert år. Vi var der ifjor, og gleder oss til å være der i år også. Forestilling er kl. 16.00 på lørdag. Men det er mye annet også som skal foregå der, blant annet Margot The Show. Søk opp Rovde Twist på facebook, så finner du mer der.

Det skjer altså litt av hvert, og ukene flyr. Jeg føler meg jo veldig heldig, som er så frisk og rask under graviditeten. Det gjør tiden finere og den går tross alt fortere, når man kan leve som normalt. Er for øvrig oppover ørene forelsket i den lille allerede, og det føles helt rart siden jeg ikke har møtt h*n enda ❤ 

 

Dette innlegget ble publisert i #teamlavkarbotips2015. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s