Gravid uke 18 (17+3)

Jeg skriver hver uke at tiden flyr, det gjør den fortsatt. Iallefall nå, fordi vi er midt i flytteprosessen nå. Søndag den 25.september forlater vi denne leiligheten for godt, og forhåpentligvis flytter vi inn i det fantastiske huset helgen etter. Det er ikke sikkert de rekker å bli ferdige til 1.oktober, men vi har et ørlite håp iallefall. Denne uken har vi hatt besøk av mamma og pappa også, mamma har hjulpet mye med vasking her. Jeg og mannen har pakket ned nesten så og si alt som skal pakkes, og jeg har vasket litt. Nå begynner vi med andre ord og se litt ende på det hele, og det er bra. For på onsdag neste uke, reiser vi nedover med begge bilene og campingvognen vår. Vi tar med oss det vi får med oss da, så skal vi reise opp igjen fredag neste uke sammen med min bror. Han skal hjelpe oss å bære ut de tyngste tingene osv. så det blir nok bra. Heldige vi er som får så mye god hjelp, selv om familien min bor langt unna oss. Så var det over til denne graviduken som har flydd forbi 🙂


Form den siste uken!

Ja, jeg tror sliten er et dekkende ord. I helgen som var, var vi på Rovde og hadde cirkus forestilling der, årets siste. Selv om jeg ikke gjorde noe fysisk tungt, ble jeg utrolig sliten. Uken fortsatte med at mamma og pappa kom mandag, og rett på flytte greier. Tiden på telefonsamtaler med kundene mine, har vært et nydelig avbrekk fra det hele 🙂 I helgen fikk jeg faktisk så vondt i bekkenet mitt, at jeg nesten ikke klarte å gå. Jeg ble skikkelig skremt, og det eneste jeg hadde gjort var å gå mer på beina. Ingen tunge løft eller store kromspring akkurat, det tok andre seg av. Ble skremt, og skikkelig redd for problemer med bekkenløsning fremover. Men, etter en natt og en dag med hvile på søndag, ble det atskillig bedre. Nå merker jeg ikke noe særlig, selv om jeg har vært i mye aktivitet de siste dagene også. Ellers så er formen helt grei den altså, litt humørsyk. Men det er jo ikke noe nytt i dette svangerskapet, det har jeg hatt hele tiden omtrent. Sånn alt i alt kan jeg ikke klage, litt ekstra trøtt og sliten pga flyttingen. Men har mye god hjelp, så dette her skal nok gå veldig veldig fint.

Vektoppgang så langt!

Jeg har samlet vann, ringen sitter nesten fast på fingen… Med andre ord 8-9 kg opp plutselig, og jeg som trodde det skulle roe seg litt igjen. Jeg håper dette ikke fortsetter, da kan det bli fryktelig tungt gitt 😮 Jeg håper dette bare er tilfeldig, og at det slipper taket. Gruer meg til å veie meg hos jordmor på mandag, når det er sånn….

Kosthold siste uken!

Ikke supert og ikke dårlig 🙂 Blodsukkeret mitt er under 100% kontroll, kun fine målinger. Kostholdet har vært litt sånn stressende og holde under alt det andre som skjer, men nå roer ting seg og kan bli enda bedre igjen. Kanskje noe av vannet forsvinner, når jeg får roet meg ned litt og spiser litt bedre? Jeg har nok å gjøre i dagene som kommer også, men det hjalp utrolig mye at min mamma vasket såpass mye. Er slett ikke så mye igjen, og jeg kan dele det opp litt og litt.

Jobb!

Jobber jeg, og har det superdupert med det. Det er så deilig å få være i jobb, og slippe å sykemelde seg. Man er jo i utgangspunktet ikke syk som gravid da, så er man i grei form kan man jo jobbe. Jeg er jo utrolig heldig som har en lett fysisk kontorjobb, snakker i telefonen med kursdeltagere eller svarer på SMS/mail og sender ut kostholdsplaner og yter support til de som trenger det der. Så veldig lett fysisk jobb, så jeg ser for meg å jobbe så langt opp mot termin som det går. Så får vi se etterhvert, jeg gjør det ikke for enhver pris såklart. Ikke vær redd for å spørre meg om kursene jeg holder i livsstilsendring/lavkarbo, eler spørre om kosrholdsplaner. Send meg en mail til info@lavkarbohelse.no om du har bruk for hjelp 🙂

Aktivitet siste uke!

Jeg tenkte å ta opp dette som et punkt, kanskje jeg blir inspirert til å være i daglig aktivitet. Siste uken har jeg vært ganske atkiv, beveget meg mye og kommer til å være det i uken som kommer også. Utfordringen blir nok å fortsette å bevege seg når vi har fått roet oss i nye huset. Da får vi dra hverandre ut på tur tenker jeg, for jeg føler jeg må holde meg i form frem til fødsel. Tror en fødsel kan bli tyngre enn nødvendig, om man er fryktelig inaktiv i svangerskapet.

Tanker og følelser!

Jeg kjente jeg fikk skikkelig angst her i helgen, for å føde prematurt…. Skal ta det opp med jordmor, enda angsten gikk litt over igjen. Jeg har dessverre opplevd det blant mine nærmeste, og det er ikke noe jeg/vi ønsker skal skje såklart. Nå gikk det veldig bra med vår søte lille nevø, som ble født ca. 3,5 mnd for tidlig. Men det er jo noe man ikke unner noen å gå igjennom, og jeg fikk litt angst for at det skulle skje meg/oss.

Ellers går det fint i grunnen, jeg prøver å ikke tenke det værste i alt som skjer. Men må innrømme jeg blir litt bekymret når magen plutselig blir vond, det strekker til eller lignende. Det er vel normalt alt sammen, men når man ikke har vært gravid før vet man liksom ikke noe. Alt er nytt.

Nå har vi jo også OUL (ordinær ultralyd) som kommer på tisdag neste uke, 20.september. Vi håper virkelig at alt er i skjønneste orden med den lille bebisen vår ❤ Det er det aller viktigste. I tillegg kan vi jo ikke legge skjul på at vi inderlig håper at vi får vite kjønnet på den lille. Om det blir gutt eller jente er egentlig ikke så viktig for oss, bare barnet er friskt. Grunnen for at vi ønsker å vite, er at det blir litt lettere å forholde seg til den lille i magen. I tillegg så er det lettere å gjøre innkjøp til den lille, med forutsetning at de sier rett kjønn til oss da 😀 Har jo hørt om tilfeller der også, at de er blitt feilinformert, he he he 🙂


Vi får se, kanskje den lille er sjenert på ultralyden og ikke vil vise det 😀

Nå skal jeg unne meg en dag uten for mye vasking og styr, så fortsetter vi imorgen 🙂

Dette innlegget ble publisert i #teamlavkarbotips2015. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s