Gravid uke 19 (18+6)

Er en stund siden siste oppdatering på dette nå,  uken som gikk har gått til flytting og jobbing rett og slett. Nå er vi faktisk ferdig utflyttet fra leiligheten vår på Lid i Volda kommune. Det var veldig rart å reise der ifra igår, og vite at det ikke var hjemme lenger. Akkurat nå er vi faktisk husløse, frem til vi får flytte inn i nye huset skal vi altså bo hos mamma og pappa. Nå er det like før innflytting da, jeg kjenner jeg trenger en liten pause uansett. Innflytting i huset skjer altså nå rundt helgen en gang, så det gleder vi oss veldig til. Nå over til gravid uken som gikk.

Form i uken som gikk!

Den har vært ok, men kunne vært bedre. Jeg har for all del hatt det helt greit, og vi fikk masse hjelp til flyttingen. Uten all den gode hjelpen fra familien min, hadde ikke dette gått så bra som det har gått. Min bror var blant annet med opp igjen til leiligheten nå i helgen, så vi fikk ut alt fra leiligheten, og fikk vasket ut siste rest. Men her er det mange som har hjulpet oss og deltatt, og vi er evig takknemlig for alle og enhver. Jeg har vært lurven i formen, men det har nok vært en kombinasjon av flere ting. Blant annet fant jeg ut at jeg har gått med en bra skjult urinveisinfeksjon, ja, det er faktisk mulig. Jeg har hatt MYE urinveisinfeksjon da jeg var yngre, og det gikk ikke an å ikke oppdage for å si det sånn. Denne infeksjonen har vært stille, og ingen har reagert på urinprøvene mine en gang. Jeg har levert mange av dem, og jevnlig. Det var ikke før jeg en dag merket at det var vondt å tisse, at jeg ante ugler i mosen. Jeg stakk da innom legekontoret og fikk levert en prøve til, men til og med da var det bare +1 på hvite blodceller. Så jeg fikk egentlig beskjed om at jeg ikke hadde infeksjon. Vondten når jeg tisset forsvant igjen, så jeg tenkte ikke mer over det. Helt til legen kontaktet meg og sa han hadde skrevet ut kur, så hadde jeg infeksjon allikevel da. Mistenker at den har vært der en stund, for jeg har hatt vondt i magen i flere uker. Husker UL i uke 16, jeg fikk kjempevondt da han presset på blæreområdet. Jeg trodde det var normalt….

Dagen før jeg fikk beskjeden om infeksjon, var jeg jo på OUL 18+0, og da var det også sykt vondt da de trykket på i blæreområdet. Så jeg må nå minst ha hatt det i 2-3 uker 😮  Den siste uken før jeg fikk beskjeden (de sendte urinprøven til dyrking, takk og lov), ble jeg mer og mer uvel. Jeg ble slapp, kvalm og hadde veldig vondt i magen. Heldigvis har penicillin hjulpet meg, og jeg er nå mye bedre heldigvis.

Så jeg tror at den infeksjonen har hatt en medvirkende årsak på at jeg har vært sløv i formen den siste tiden. Skremmende hvor stille en sånn infeksjon kan være, og at den ikke ble oppdaget på ALLE de urinprøvene jeg har levert rutinemessig. Jeg har jo hatt mye hyppigere kontroller også enn andre, pga. svangerskapsdiabetes.

Vektoppgang så langt!

Vekten lever sitt eget liv om dagen, jeg samler en del vann og det er sikkert en konsekvens av alt stresset som har vært. Ringen på fingen sitter nesten fast, og 9-10 kg er i pluss på vekta. Jeg går ut ifra at dette går noe tilbake igjen, når jeg nå får roet meg ned igjen 🙂 Blir høyst spennende og se hvor vektoppgangen ender i dette svangerskapet, ting har jo en tendens til å bli veldig annerledes enn hva jeg har tenkt. Så vi får bare se. Jeg prøver å ikke stresse med dette. Det er en tid for alt, og det kommer en tid etter graviditeten også.

Jobb!

Går overraskende flott, jeg stortrives i min rolle som kursleder/motivator og veileder for øvrig. Som jeg har skrevet før, satser jeg på at jeg får jobbe så lenge som mulig i svangerskapet. Foreløpig er det ingenting som tilsier at jeg ikke kan det iallefall.

Aktivitet siste uken!

Altfor mye, ha ha ha 🙂 Har knapt nok sittet på rumpen, så kurs samtalene med mine kunder har vært en fryd 😀 Men utenom jobben, så har jeg vært veldig aktiv. I helgen litt for aktiv, hadde så vondt i bekkenet igår at jeg hadde problemer med å gå… Bedre idag etter en god natt med hvile, så det er bra. Men noe sier meg at jeg må være litt forsiktig, slik at jeg ikke får store problemer med bekkenløsning. Nå roer jo ting seg ned igjen, og målet fremover er å få gått turer. Med andre ord lettere aktivitet, for å holde formen oppe.

Spesielle tanker!

Jeg må innrømme jeg har tenkt mer på fødsel osv siste uken, for etter OUL (ordinær ultralyd) gikk det jo opp for meg at jeg kanskje ikke får føde normalt. Når morkaken ligger forran åpningen og sperrer, kan det være en liten sjanse for at han hentes ut med keisersnitt. Jeg sier han, fordi det etter all sannsynlighet er en gutt i magen 🙂 Er ikke 100% sikre, men det var det som kom frem på OUL. Jeg må altså inn på ny ultralyd for å sjekke om den har flyttet seg oppover i takt med at livmor vokser oppover. Flytter den seg ikke, må jeg ha keisersnitt, jeg liker ikke tanken på det. Men jeg må jo bare forsone meg med at det kan bli sånn, i det tilfellet går jeg neppe ut tiden og den lille kan komme noen uker før tiden. Jeg ønsker å føde på normalt vis, men jeg innser jo at det ikke er helt opp til meg akkurat nå. Jeg kan bare håpe.

Ellers er jeg utrolig lettet over at vi nå er ankommet Osterøy, masse gode folk rundt oss som hjelper oss. Vi føler oss veldig heldige, og vi kommer til å få god hjelp med innflyttingen også. Vi gleder oss veldig 🙂 Veldig godt å være nærme familien, og det er også skikkelig stas å kunne være mer med nevøen vår som er så søt og god. Blitt skikkelig stor gutt han nå, blir nesten 2 år mellom vår og han.

Nå skal en roligere tid fremover nytes, det er mye styr med flytting. Men godt når det meste begynner å komme i orden. Er tross alt mer styr med å flytte ut enn å flytte inn.


Her er forresten magen  min nå, tatt for noen dager siden ❤ Mammabukser here I come. Det meste strammer nå 🙂 

Dette innlegget ble publisert i #teamlavkarbotips2015. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s