Mer energi og bedre helse?

//adlinks//

Et lavkarbokosthold er så mangt, alt fra en grei reduksjon av karbohydrater og helt ned til omtrent zero carbs. Det ene er ikke nødvendigvis bedre enn det andre, og ved en reduksjon til rundt 70 gram karbohydrater kan man komme svært langt helsemessig. Det er selvsagt også fullt mulig å gå ned i vekt på det nivået, men det er også viktig å huske på at det finnes mange individuelle forskjeller her. Noen må lavt ned på karbohydrater for å trives og gå ned i vekt, mens andre kan ligge litt høyere og trives bedre med det og gå ned i vekt. Det hele handler jo egentlig om å finne sin egen vei, den som du trives på. Da er det en dårlig ide å la seg påvirke for mye av hva  andre sier. Det kan være mange velmente råd der ute, men til syvende og sist er det du som skal leve med din nye livsstil. Da er det ufattelig viktig å trives med det du gjør.

Grunnprinsippet for lavkarbo er jo i bunn og grunn naturlig mat, mengden karbohydrater bør i all hovedsak justeres med økt/senket inntak av grønnsaker. Du bør velge denne typen mat, for å få et godt lavkarbokosthold:

  • Naturlige proteinkilder som egg, fisk, fulg, kjøtt og sjømat.
  • Naturlige fettkilder, altså INGEN lettprodukter. Bruk ekte smør, ekte majones, ekte rømme, kremfløte, fete oster osv.
  • Grønnsaker, en utrolig viktig del av et lavkarbokosthold. Om man spiser strikt eller mer moderat/liberalt, er grønnsaker viktig. Karbohydratene dine skal og bør komme fra grønnsaker i all hovedsak. Vil du være lavt på karbohydrater (under 20 gram pr dag), må du tenke litt på type grønnsaker og mengde. Ønsker du en mer moderat/liberal stil, kan du spise alle grønnsaker over jorden og så mye du vil av dem. Uansett hvilken type lavkarbo du følger, er det ikke lurt å utvikle grønnsaks skrekk!
  • Bær, kan absolutt være en del av et lavkarbokosthold. Bringebær har minst karbohydrater, så det bør være ditt valg i moderate mengder om du vil være strikt med karbohydratene. Ved moderat/liberal lavkarbo, kan du spise alle typer bær.
  • Nøtter og frø, kan inkluderes i alle typer lavkarbo. Men pass litt på mengden.

I det store og det hele så er det dette man spiser på lavkarbo, uansett variant. Det er altså mengden grønt som skal styre hvilket nivå du ligger på. Spiser man den type mat som jeg nevner over her, tør jeg å påstå at du får et riktig så godt kosthold.

Det du bør begrense inntaket av er alle «lureproduktene» som lavkarbo søtsaker, ferdige erstatninger osv. Jeg sier IKKE at det er feil å bruke det av og til, men det blir feil å basere sin daglige kost på det. Det skaper mer problemer for mange, enn man kanskje tror. Det er viktig å faktisk spise vanlig mat, som jeg nevnte ovenfor i de punktene. Det er mye bedre enn å opprettholde suget etter det gamle og dårlige kostholdet man hadde. Nye vaner er viktig, det tar tid, men er så verdt det 🙂

Spiser du denne typen mat vil du altså mest sannsynlig oppnå bedre helse og få mer energi. De fleste opplever bedre og ikke minst jevnere energi, når blodsukkeret blir stabilt. I tillegg opplever mange å få mindre smerter i kroppen, lavere blodtrykk, bedre kolesterol og kontroll på diabetes type 2. Det er viktig å tenke på at man må ha litt tålmodighet når det kommer til eventuelle helseplager, det tar som regel litt tid før man merker markant bedring. Dette er veldig individuelt også, så ingen er like her heller. Samme er jo med vekttap, alle er forskjellige. Bare vekten beveger seg i riktig retning, er det det som er absolutt viktigst. Alternativet er jo verre 😉

Trenger du hjelp til å starte din nye livsstil, kan et kurs hos meg kanskje være noe for deg? Send meg en mail til info@lavkarbohelse.no Da får du all informasjon du trenger fra meg. Du kan bo hvor som helst i landet, for kurset foregår online og via telefonsamtaler. Jeg har snart hatt over 100 stk. på kurs, og jeg stortrives med det. Les gjerne mer om kurset her i en tilbakemelding om du vil 🙂

Du har også ekstremt godt tilbud i nettbutikken på kostholdsplaner, er du ny og usikker anbefaler jeg en variant med oppfølging/veiledning. Da får du tilgang på mailsupport i perioden du benytter kostholdsplanen. Vi slår av hele 50% på din ordre, husk bare å benytte rabattkoden som ligger i nettbutikken (adlink) Det er altså halv pris, av prisene du ser i nettbutikken vår. Det kaller jeg en ekte superdeal 🙂 Er du usikker på hva du skal velge? Send en mail til meg og spør info@lavkarbohelse.no 🙂

DSC_0175

 

 

 

 

Dette innlegget ble publisert i #teamlavkarbotips2015. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s