Viktige mentale grep! 

Når man vil endre sin livsstil til det sunnere, sitter mye i hodet. Mange er klar over at kostholdet er svært dårlig, men sliter med å gjøre endringene som faktisk trengs. Ofte sitter dette i hodet, og det mentale i endring av livsstil er utrolig viktig. Her er noen tips for å bedre den mentale innstillingen din. 

  • Tenk positivt, også om deg selv. Det er utrolig vanskelig, men negative tanker er ikke positivt for endringer. Tro på at du kan klare å gjennomføre. 
  • Du er god nok, og det har du alltid vært. Vekttap gjør deg ikke til et bedre menneske, vi er heldigvis mye mer enn vekta vår. 
  • Tenk like mye på helsa di, det burde være din viktigste motivasjon. Det er ikke bra for helsen og være altfor overvektig, men helse handler også om velvære. Får du mindre smerter, bedre blodsukker, mer energi og overskudd? Ja, det er like viktig som vekttap og vekttap vil komme om man spiser sunt. 
  • Tenk langsiktig!!!!! Mange vil ned mye, og gjerne utrolig fort. Prøv å tenk at ting tar tid, og har du det bra på veien nedover i vekt er sjansene større for å holde på de nye vanene. Er du på en psyko diett med altfor lite mat, vil det som regel ikke holde i lengden. Ting tar tid, til tider trengs tålmodighet. 
  • Drit i hva andre tenker, prioriter deg selv og gjør det du mener er best for deg. Det er du som skal leve livet ditt, ikke andre. 
  • Stol på deg selv og det du gjør, ikke begynn og rote ting til. Bare fordi andre sier du ikke kan gjøre «sånn» eller «sånn». Om det du gjør funker for deg, du går ned i vekt og ikke minst om du føler deg bra. Ja, da er det bra. 


Det er du som skal gå veien din, da må du tenke over hva som passer deg. Tenk litt over hva som gjør at du bruker å gi opp, lag en plan for hvordan du kan endre på det. Ikke la vektstopp en uke ødelegge for deg. Det er normalt! Har du gjort alt riktig så har du gjort det riktig, det finnes ting i kroppen du ikke kan kontrollere. Du kan for eksempel ikke hindre kroppen din i å samle vann i visse deler av syklusen din. Det har du ikke makt over, rett og slett. 

Det er normalt og gå ned i vekt i rykk og napp, mer normalt enn å gå jevnt nedover. Ikke la vekt bli din eneste motivasjon, men fokuser like mye på velvære og helse. Da har du flere holdepunkter og bli motivert av, og ikke bare et tall på et display 😉 

Tren mentalt, tro på deg selv og snu negativt til positivt! ❤️

Dette innlegget ble publisert i #teamlavkarbotips2015. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s