Jeg ville være perfekt!

Mange kan nok kjenne seg igjen, da jeg vet dette er et tema som mange sliter med. Jeg ville også være perfekt, før i tiden. Hver gang jeg slengte meg på en ny, håpløs slankekur, ville jeg være perfekt. Det nye perfekte liv skulle starte, jeg skulle aldri mer røre usunn mat og jeg skulle absolutt gå ned de kiloene jeg ville på få uker. Tid hadde jeg ikke, rom for feil fantes ikke.

Jeg har ikke tall jeg, på hvor mange ganger jeg begynte på nytt. Stadig nye slankekurer, stadig nye taktikker. Egentlig så var synet mitt på hva som var sunt, helt forvrengt i tillegg. Jeg trodde det var sunt å spise minimalt med mat, kcal skulle presses ned til godt under 1000 for dag. Hva jeg spiste spilte mindre rolle, bare jeg spiste så lite som mulig. Selvsagt måtte det være minimalt med kcal, om jeg skulle gå ned i vekt. Eller?

DSC_0558

Jeg er så glad jeg vet bedre idag. Det å være sunn har ingenting med hverken perfeksjonisme, eller det å spise minst mulig. Det å være sunn betyr at man i all hovedsak spiser sunn og næringsrik mat, ikke minst mulig mat. Det å være sunn betyr ikke å gå ned 20 kg. på 2 mnd, eller aldri røre en potet igjen. Mange lykkes nok ikke i sin vei til et sunnere liv, nettopp fordi man forventer perfekt av seg selv.

Perfekt vekttap, raskt vekttap, minimalt med kalorier og aldri, aldri, aldri gjøre noe feil. Det fungerer ikke sånn, det er ikke mulig. Jeg har hatt alle disse erfaringene selv, jeg har levd et helt liv på slankern før jeg oppdaget noe så herlig som en livsstilendring. Det sa «pang» i hodet på meg, det gikk et lys opp for meg. Det lyset trengte jeg, siden jeg var nede i en dyp og mørk depresjon over egen situasjon. Jeg begynte å tenke, det var det som skjedde. Ikke på hvor feit og udugelig jeg var, det hadde jeg tenkt nok på…. Nei, jeg begynte å tenke på hva jeg faktisk kunne gjøre, som kanskje kunne hjelpe. En ting var sikkert, det fokuset og de metodene jeg hadde brukt tidligere. De fungerte ikke. De varte i 2 uker de, så var det rett på en smell.

Vi må slutte å forvente perfekt av oss selv, vi kan ikke være perfekte. Det er faktisk komplett umulig, det er derimot menneskelig å trå feil. Det er ikke det du spiser en gang i mnd som teller, det er det du spiser hver eneste dag ellers. Hva så om det ble et måltid litt utenom det vanlige, tror du det måltidet fører deg tilbake til start?

Det gjør jo ikke det 🙂 Det som fører deg tilbake til start, er om du gir opp. Bare fordi du hadde en visjon om at det der aldri skulle skje, du skulle aldri mer spise det. Du skulle aldri mer tillate deg noe som helst, så da kan man bare gi opp da eller? Tenker man på denne måten, vil du aldri komme noen vei. Tenk etter hvor mange ganger du har prøvd? Hvor mange ganger har du feilet? Hvor mange ganger har du gitt opp? Hvor mange ganger har du utsatt?

Det sier seg selv at du har mye mer igjen for å fire litt på dine egne krav, prøve å krisemaksimere en smule mindre og leve litt mer 🙂 Det er krevende å endre livsstil, og selvsagt må man ofre de gamle vanene for nye vaner. Men det betyr ikke at det aldri kan slippe noe inn i munnen som ikke er direkte sunt, det kan skje og det vil skje. Det man må lære seg er balansen, sunne gode rutiner i hverdagen og de fleste helger er fornuftig. Man skal heller ikke lage seg unnskyldninger for å skeie ut hver eneste helg. Da blir det fort litt mye for de fleste, og man får mer sug etter denne typen mat i hverdagen. Det er nok rimelig uproblematisk å spise noe utenom det vanlige 1-2 dager i mnd. Det meste handler om at du må være mentalt innstilt på at du ikke skal falle tilbake i gamle mønster. Her er det lett å tråkke feil, å skeie ut for lenge. Det beste er nok å gjøre det sjeldent, slik beholder man kontrollen bedre. Om du er innstilt på at du kan tillate deg noe ekstra av og til, skal du bare se at det frister mye mindre også 😉

img_0603

En ting er iallefall rimelig sikkert, forbudt mat frister mer. Perfeksjonisme funker ikke i lengden (for de fleste), og livet handler om mer enn å bare være sunn hele tiden. Spiser du sunt 90% av tiden, så er det jo ingen tvil om  at 90 veier vesentlig tyngre enn 10 😉

Annonse!

Trenger du ekstra inspirasjon og hjelp? 

Husk at jeg holder kurs i lavkarbo og livsstilsendring, du kan få tilsendt utfyllende informasjon fra meg før du bestemmer deg. Da sender du bare mail til info@lavkarbohelse.no så får du vite alt du trenger. Du kan bo hvor som helst og allikevel delta på kurs, da det er online basert og telefonbasert. 

Ønsker du kosthodsplan, kan dette kjøpes via www.lavkarbohelse.no/nettbutikk (adlink). Ved bruk av rabattkoden du finner på nevnte side, får du hele 50% på din bestilling. Knallgode priser med andre ord🙂 Løp og kjøp!

 

 

 

 

Dette innlegget ble publisert i #teamlavkarbotips2015 og merket med , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s