Mettende smørbrød-lunch!

Føler jeg må starte med å si at alle er forskjellige, noen inkluderer ikke karboredusert brød i sitt kosthold. Andre trives med det, og synes det er helt greit. Det er også greit å være obs på at det ikke er alle som tåler de karboreduserte brødene som er å få kjøpt, da de veldig ofte inneholder mye gluten i form av glutenmel.

Før jeg ble gravid brukte jeg svært lite sånt i mitt kosthold, jeg bruker det nok mer nå som jeg er gravid og det fungerer fint for meg når jeg ikke alltid orker å lage noe. Jeg tåler også de kjøpebrødene helt greit, og merker enorm forskjell på de karboreduserte brødene og de vanlige «grovbrødene». De karboreduserte brødene har mye mer fiber, og er mye grovere enn de såkalte «grovbrødene». Jeg mener vel egentlig at alle hadde hatt godt av å spist mer av de karboreduserte, også de som ikke spiser lavkarbo. De metter bedre og lenger, og jeg får ikke skyhøyt blodsukker av dem. Jeg måler jo blodsukkeret mitt ofte, og jeg får aldri høyt blodsukker av disse brødene her.

Det er flere varianter av karboreduserte brød i butikken, om du vil ha et med minst mulig bør du se etter det som kalles «proteinbrødet». Tror det er Rema 1000 butikker som selger dem nå. Det var Rimi som solgte dem før, men nå har jo alle Rimi butikker blitt Coop butikker og de ville ikke fortsette med de brødene. Typisk 😉

Det finnes også flere andre varianter, blant annet et brød som kalles for «Sprek» som selges på Rema 1000. Det er mitt på treet, med sine 14,9 gram karbohydrater pr. 100 gram. Selv veksler jeg litt mellom Sprek-brødet og Fiber og Frø brødet til Coop. Fiber og Frø brødet har ca. 19 gram karbohydrater pr.100 gram, og det vil si at mengden karbohydrater er halvvert. Jeg merker at Fiber og Frø brødet metter meg utrolig godt og lenge, i forhold til vanlige grovbrød. Ikke får jeg lyst på eller blir fysen på mere mat heller av det, så det fungerer bra det også.

Som jeg nevnte må man nesten prøve seg frem her, for vi er alle så forskjellige. Noen opplever problemer med vekttap av å spise sånt, andre kan spise det og går allikevel ned i vekt. Ingen fasit her heller, med andre ord 😉

Poenget er at man kan lage en mettende smørbrød-lunch, også på lavkarbokosthold. Ikke vær redd for å legge på masse deilig pålegg, godt med smør på er også viktig. Da slipper du å spise mange skiver for å bli mett. Stort sett så holder det godt med 2 skiver for meg, på et måltid. Har jeg masse pålegg på kan det være mer enn nok med en og en halv.

dsc_0160

Legg på både grønnsaker og pålegg, og du har en meget fristende lunch til både deg selv og gjester. De fleste vil nok like dette, også de som ikke spiser lavkarbo.

dsc_0165

Brødet som er brukt på bildet er Fiber og Frø til Coop. Pålegg er masse smør, crispy salat, agurk, tomat og paprika. Røkt laks, egg, skinke og ost.

Bruk fantasien og glem det du har lært om å være sjenert i bruken av pålegg. Bruker du godt med pålegg metter det lengre og bedre, og du ender opp mett og fornøyd i mange timer 🙂 

Annonse!

Trenger du ekstra inspirasjon og hjelp? 

Husk at jeg holder kurs i lavkarbo og livsstilsendring, du kan få tilsendt utfyllende informasjon fra meg før du bestemmer deg. Da sender du bare mail til info@lavkarbohelse.no så får du vite alt du trenger. Du kan bo hvor som helst og allikevel delta på kurs, da det er online basert og telefonbasert. 

Ønsker du kosthodsplan, kan dette kjøpes via www.lavkarbohelse.no/nettbutikk (adlink). Ved bruk av rabattkoden du finner på nevnte side, får du hele 50% på din bestilling. Knallgode priser med andre ord🙂 Løp og kjøp!

Dette innlegget ble publisert i #teamlavkarbotips2015 og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Mettende smørbrød-lunch!

  1. Bent K. Michaelsen sier:

    Å nei, nå ble jeg sulten … IGJEN! 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s