Gravid uke 24 (23+3)


Form i uken som gikk! 

Helt grei. Jeg har endelig fått noe orden på magen min, etter å ha slitt med forstoppelse i varierende grad siden jeg ble gravid. Har jeg endelig krøpet til korset, og tar lactulose for å holde magen i gang. Jeg tar lactulose minst annenhver dag, ca.10-15 ml og det har vært nok. Tok litt mer de første 4 dagene, for å få den i gang. Siden har det vært til god hjelp å ta 4-5 dager i uken, en liten dose. Mye heller det, enn full stopp som jeg dessverre opplevde til slutt. 

Bekkenet og ryggen er ikke bra, men det går bra allikevel. Dette fordi jeg får slappet mye av, jeg har en mann som gjør masse i huset. Så jeg kan være veldig takknemlig for det, ellers hadde det ikke sett ut her hjemme. 

Har litt smerter i magen, spesielt på sidene. Det er nok ligamenter som strekker seg, nå som magen vokser hurtig. Litt kvalme til og fra, og jeg hadde en litt lei opplevelse med masse hjertebank og frysninger en kveld. Men en tlf til føden og jeg ble beroliget, er visst ikke farlig for babyen. Bare ubehagelig for mor 😊 

Vektoppgang så langt! 

Ca 11 kg nå, har ikke mer å si om det, enn at jeg prøver å legge det stresset bort. Den siste uken har matlysten min vært dårlig faktisk, og jeg merker jeg har mindre plass til mat. Så jeg spiser små måltider, og jeg har nesten ikke klart å spise nok føler jeg. Men jeg har jo lagt på meg så mye siden start, at jeg stresser ikke akkurat. Håpet er at jeg klarer å unngå for mye oppgang totalt, men blir ikke sjokkert om det ender med 20 kg 😅 

Kostholdet sist uke! 

Helt OK. Har bra blodsukker, men som sagt har jeg spist litt lite og hatt lite matlyst. 

Aktivitet sist uke! 

Næsj, jeg har ikke vært særlig aktiv dessverre. Har hatt behov for avslapping, og da har jeg lyttet til kroppen min. 

Aktivitet i magen! 

Joda, der er det aktivitet. Nesten i overkant mye enkelte dager 😅 Han er en aktiv liten krabat, spenner, bokser, vrir seg. Enkelte dager er det litt mer rolig, men har funnet ut at det ofte er om han ligger med ryggen ut, og sparker mot ryggen. Men plutselig snur han seg, og da er det masse spark utover mot magen igjen ❤️ Han er også en liten skjønning, legger jeg hånden på magen og tenker at jeg gjerne vil ha et spark. Da sparker han som regel, som at han kjenner hånden min. 

Tanker og følelser! 

De siste dagene har jeg jobbet hardt med å slippe litt taket på den frykten jeg har, spesielt med tanke på å føde for tidlig. Jeg har dermed klart å roe meg ned en del, og det føles godt. Det føles jo også trygt at jeg snart runder 24+0, og det er jo grensen for når mini kan komme og få all hjelp han trenger. Allikevel er det jo stor risiko med så tidlig fødsel, så det skal vi helst slippe. 

Uansett prøver jeg å tenke nå at det ikke er vits i å bekymre seg hele tiden. Skjer det noe, skjer det. Og jeg trenger ikke å ligge å vente på det liksom…. Om det skjer noe, så er det ganske umulig å ikke legge merke til det vil jeg tro. Den tid, den sorg isåfall. I de aller fleste tilfeller går det veldig flott, så da satser vi på det. 

Når det kommer til fødsel er jeg rolig, gleder meg i grunnen til å føde og håper jeg får en naturlig fødsel. Men vi venter jo på ny sjekk av morkaken, om den har flyttet seg. Har den det, ligger jo det meste tilrette for å føde naturlig 😊 

Magen min nå! 


Kabooom! Ha ha, det føles av og til sånn. Plutselig så er morgenmagen stor og god den også ❤️👶🏻💙 Det er ikke lenge siden morgenmagen min var litt enklere å skjule, det er umulig nå 😊

Neste oppdatering er jeg ut i uke 24+noe, blir godt å komme til den milepælen. ❤️

Dette innlegget ble publisert i #teamlavkarbotips2015. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s