Jeg gjorde alt for deg, lille venn 

Vi lengtet etter deg i 8 år, vi hadde et sårt og inderlig ønske om at du skulle ta bolig i magen min. Veien ble lang, veldig lang. Først måtte mamma gå ned i vekt, utrolig mange kg. 60 kg skulle det bli totalt, før du endelig satt. 

Jeg husker i 2014 lille venn, mamma og pappa gikk gjennom sin første IVF behandling. Vi var så fulle av håp og drømmer, kanskje det skulle bli da. Dagen for egguttak var så positiv, hele 17 egg ble hentet ut. Noen av dem måtte vel være deg, lille venn. 

Drømmen ble raskt knust, da labben ringte og alle eggene var gått til grunne utenom et. Troen på at det ene skulle bli noe, forsvant. Vi visste det bare, forsøket hadde vært forgjeves. Bare et par dager etter kom bomben, mamma fikk ikke lov til å prøve på å få deg mer, før hun gikk ned 10 kg til. Nederlaget og drømmen var i utgangspunktet knust, men nå måtte mamma kjempe enda mer. 

Men mamma ville virkelig ha deg lille venn, og pappa støttet og heiet på sidelinjen. Det var ikke noe valg, det var bare å kjempe videre. Gi opp var aldri noe alternativ, vi ønsket oss deg for mye. 

2015 før jul fikk vi endelig prøve på deg igjen, vår lille venn og mageboer. Mamma hadde jobbet knallhardt, skal si det ga resultater. 4 perfekte egg, hvor et ble satt inn og 3 ble fryst ned. Tenk det lille venn, du har vært fryst på et sykehus. For vi måtte ha 3 innsett, før vi endelig fikk beholde deg. Du var nummer 2 i rekken av fryseforsøk, og du bestemte deg virkelig for å klamre deg fast. Du ville være hos oss, du hadde bestemt deg ❤️ 

Mamma var veldig bekymret, for hun blødde veldig mye i starten. I mange uker, faktisk en hel mnd. Hver dag trodde hun at hun kom til å miste deg, vår lille venn. Hun var så redd, men pappa prøvde å være rolig og trøste. Pappa trodde så mye på deg, det var som om han bare visste at du var sterk. En skikkelig kjempe, som valgte livet. 


Pappa hadde virkelig rett, på bildet er mamma 6+3 på vei med deg, og alt var perfekt av det lille de kunne se. Bankende hjerte, en uforklarlig klump, men allikevel verdens vakreste. 


Uke 15 fikk vi et nytt glimt av deg, så utrolig vakker ❤️ du vinket til oss, som om du prøvde å si at alt var bra. 


På ordinær ultralyd fikk vi vite mer om deg, vår lille mageboer. Alt så flott ut, ingen bemerkninger på noe. Perfekt utvikling, og du var sta og en liten luring. Du hadde ikke så lyst til å dele det du hadde mellom beina, og mamma og pappa ble litt forvirret. Du skjønner, mamma hadde trodd du var jente. Og først mente også jordmor at du var jente. Helt til hun plutselig fant ut på slutten at du mest sannsynlig er en gutt. Vi ble ikke mindre glad i deg av den grunn, det viktigste for mamma og pappa er at du er frisk❤️ 

Etterhvert har du vokst til å bli en livlig liten gutt, og både mamma og pappa kan se når du sparker. Magen rister og du har det godt, det viser du hver eneste dag. 

Du skal vite at du er høyt elsket allerede, vi har virkelig kjempet for deg. Mamma blir nok litt bekymret av og til, men det er bare fordi mamma elsker deg så høyt. Heldigvis har mamma en super pappa ved sin side, som trøster og sier alt kommer til å gå bra. Når du kommer lille venn, er vi klare. Vi skal gi deg alt du trenger, og mest av alt masser av kjærlighet. Du skal aldri føle deg alene eller utrygg, vi skal passe på deg ❤️ 

Mamma og pappa har virkelig gått en tøff og lang vei for å få deg, men alt har vært verdt det. Vi ville gjort alt på nytt, om vi hadde vært nødt. Du er verdt alle tårer, alle kg, alle behandlinger og alt strev. Tenk at vi er velsignet med deg i min mage, tenk så heldige vi er. 

Vi ga aldri opp håpet, selv om det var tøft til tider. Er så uendelig glad for det idag, lille venn 💙👶🏻

Dette innlegget ble publisert i #teamlavkarbotips2015. Bokmerk permalenken.

4 svar til Jeg gjorde alt for deg, lille venn 

 1. Lise sier:

  Gikk dere gjennom det offentlige ang ivf? Har inntrykk etter å ha lest meg en del opp at klinikk hausken ikke har en bestemt bmi,de er forsåvidt private. Jeg har eggløsning, frisk og rask dog en del kg for mye. Vi har nå vært gjennom hormonkur nr en og er igang m nr to… Vet at det offentlige er strikke med bmi. Mener du tidligere har nevnt at du mistet mensen. Har alltid vært som en klokke,bare veldig nysgjerrig når det gjelder ivf. Regner jo m det går den veien for oss. Klem og gratulerer til dere

  • Lavkarbotips sier:

   Hei 😊 Ja, vi har gjort det offentlig. Jeg var innenfor bmi kravet i 2014 også. Men siden jeg har diagnosen pcos trodde de mer vekttap ville hjelpe, og det gjorde det virkelig. Så jeg var så og si normalvektig da vi gjorde forsøk i 2015 igjen. Grunnen for at jeg har vært uten syklus osv, er pga pcos diagnosen. Har riktignok hatt ganske stabil syklus siden 2011 ved hjelp av lavkarbo og metformin. Men vi måtte allikevel ha IVF for å klare det. Klart det går veien for dere ❤️ man må aldri miste håpet, og i enden er ALT verdt det ❤️ Som sagt så hadde jeg gjort ALT opp igjen om jeg måtte. Klem

 2. wenche åsan sier:

  jeg er så glad på deres vegne 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s