Saftige kyllingbryst med blomkålmos

Om du virker vil ha en god og velsmakende middag, ville jeg gått for stange sin kylling. Den er rå, og må stekes hjemme.

Det er ikke vanskelig av den grunn, du kan gjøre det veldig ukomplisert. Du kan krydre meg salt og pepper, om du vil kan du også pensle den med smør eller stikke smør innunder skinnet på den. Legg den i en ildfast form og start på 200 grader i ca. 30 minutter, skru ned tempraturen til rundt 160 grader og stek den 1 time til. La den stå å hvile i ovnen, gjerne dekket med folie på ettervarmen i ca. 30 minutter.

Kutt løs filetene, og ikke ta bort skinnet. Er jo der all den gode smaken sitter 🙂

Du vil få masse stekesky av kyllingen, server gjerne den ved siden av. Det er nydelig godt. Om du ikke gjør det, tar du vare på den og fryser den ned for eksempel. Du kan bruke den til deilig saus senere.

wpid-img_20150824_165814.jpg

For å lage deilig blomkålmos, tar du 200 gram blomkål pr. person. Koker den mør og siler av vannet. Lager du kun til deg selv, tilsetter du 20 gram smeltet smør og moser med stavmikser. Bruk mer smør, jo flere du lager til. Smak til med salt og pepper, og server med kyllingen.

Lårene som blir igjen kan du bruke til middag dagen etter, og husk å ribb kyllingen for alt av kjøtt som sitter igjen på bein. Dette kan du fryse ned og bruke i salater ol. Kjempegodt 🙂

Deilig mat som metter utrolig godt. Det er ikke spesielt vanskelig å lage heller. 

Annonse! 
Husk at jeg har lanseringstilbud på Inspirasjonsguiden min. Det er rett og slett en liten bok på 72 sider, med 36 oppskrifter på både frokost/lunch/kvelds, middager og noe søtt til kos. I tillegg er det mye god informasjon om mental trening, tips, råd og informasjon rundt endring av livsstil. Lanseringstilbud er til kun kr.149,- +porto det varer frem til 13.november. Fra 14.november blir ordinær pris kr.169,- +porto. Du finner Inspirasjonsguiden i nettbutikken her (adlink)

Dette innlegget ble publisert i #teamlavkarbotips2015. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s