Graviditet/amming og ketose!

Siden jeg ble åpen om at jeg nå har fått nok av å ha det dårligere enn jeg vet jeg kan ha det, har jeg fått noen spørsmål om hva jeg tenker rundt ketose når man er gravid eller ammer. 

Jeg sier en ting med det samme, jeg er meg. Jeg gjør som jeg kjenner er rett for meg, og ønsker ikke å anbefale eller ikke anbefale noe for andre. I tillegg så har jeg fått litt pes på om jeg virkelig vil dette, og faren for giftstoffer i melk og annet. 

Jeg fokuserer ikke på å være i ketose, jeg har absolutt ikke noe som helst mål om det. Men, jeg orker ikke stresse med det for min egen del. Jeg er veldig vant med er LCHF kosthold, og det er jo stort sett sånn jeg har spist i mange år nå. Det vil jo si at jeg nok er rimelig «avgiftet» fra før av, så jeg stresser ikke med det. Faren er nok størst der, om man gjør store forandringer i kosten når man blir gravid eller ammer… om kroppen ikke er vant med et lavkarbo kosthold da, kan det jo skje at kroppen skiller ut giftstoffer eller det kan komme hormonelle forandringer. 

Men, jeg er faktisk ganske dreven med denne kosten, dette har vært min måte å spise på lenge! Jeg er ikke bekymret, og jeg vet baby har det bra. Jeg er på mange måter nødt til å spise sånn, jeg ser jo blodsukkeret blir mer jevnt når jeg gjør det. Noe som er positivt for å beholde kontrollen på blodsukkeret mitt. Jeg får god oppfølging på Haukeland, jeg er ofte på sjekker og jeg blir tatt vare på. 

Jeg er også i stand til å tenke selv, jeg prøver ikke å slanke meg som gravid. Jeg prøver å føle meg bra, unngå at alt blir tyngre enn nødvendig. I tillegg samler jeg altfor mye vann av karbohydrater, når det blir for mye. Faktisk har jeg ennå vann i kroppen med lavkarbo mat, for jeg får faktisk ikke på meg ringen min lenger. Noe som er fryktelig trist, for det er jo forlovelsesringen min som jeg elsker ❤️ Jeg håper at det kanskje kan slippe litt mer, det er lov å håpe. 

Det at jeg spiser lavkarbo er altså et personlig valg og standpunkt, og jeg kommer til å holde på det uten å være fanatisk. Jeg kan nok finne på å skeie ut, men min daglige mat skal være naturlig, næringsrik og god for kroppen min. Jeg prøver ikke å være i ketose, men jeg stresser heller ikke med det. Jeg kan finne på å spise både gulrot, klementin og bær. Til og med mørk 86% sjokolade. 

Jeg prøver å gjøre det beste jeg kan, for å unngå at ting blir tyngre enn det trenger å være. Faktisk forsvinner den ekstreme trøttheten, som et resultat av enda mindre karbohydrater. Det å ha energi er viktig for meg, da jeg er vant til å ha mye av det. Med andre ord, ikke gjør endringer i kosten din når du er gravid eller ammer, om du aldri har spist den typen kost før.  

Jeg er meg, og du er deg. Jeg har spist sånn i en årrekke 😊 


Jeg storkoser meg om dagen, virkelig. Føler dette er helt rett for meg og mini, og han vokser virkelig bra og trives godt i magen. 

Annonse!! 

Ønsker du å kjøpe den superpopulære Inspirasjonsguiden min? Sjekk den ut HER (adlink)  

Dette innlegget ble publisert i #teamlavkarbotips2015. Bokmerk permalenken.

2 svar til Graviditet/amming og ketose!

  1. Birgitte sier:

    Ta ringen i kjede rundt halsen, vennen? Da har du den nær hjertet også 😀 ❤

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s