Deilig grønnsakssuppe for den moderate eller strikte! 

Jeg har blitt skikkelig fan av grønnsakssuppe med kjøtt i det siste, jeg er jo vokst opp med det fra jeg var liten. I det siste har jeg også relativt ofte laget stor gryte med deilig suppe, som jeg kan fryse ned og ha mange gode middager av. 

Ikke bare er det nydelig godt, det er også billig og kjempesunt! 

Nå som jeg er rimelig, ganske så gravid 😂er jeg ikke like opptatt av å være superstrikt på karbohydratene. Jeg unner meg dermed suppe med gjerne litt potet i også, og masse annet godt som gulrot, kålrot, hodekål, løk, purreløk osv. Men du kan veldig enkelt tilpasse denne suppen etter hva du ønsker deg selv av karbohydrater. Jeg måler blodsukker etter hvert måltid, og vet jeg har bra blodsukker etter inntak av denne med noe potet. Potet er jo i bunn og grunn ikke lavkarbo, så jeg vil på generell basis anbefale å ikke ta med potet. 

Det å lage suppen er kjempeenkelt, men tar gjerne litt tid. Du skal nemlig koke svineknoke først. 

  1. Ta en stor gryte med lokk, legg i svineknoke og dekk godt med vann. 
  2. Kok opp og la den koke i minst 2 timer. 
  3. Mens den koker kan du kutte opp alt du vil ha av grønnsaker. For lite karbohydrater er det fint å bruke grønnsaker som blomkål, brokkoli, purreløk, paprika, løk, sellerirot ol. Er du ikke så strikt kan du godt bruke gulrot og kålrot også for eksempel. 
  4. Ta ut svineknoken og kutt den i biter, bruk gaffel og holde og en skarp kniv til å skjære kjøtt fra beinet. Ikke alle liker svoren på grisen når den er kokt, men liker du den så tar du den med i suppa. Bruk også av fettet og ha det i. Du kan også bruke pølse eller mårpølse i, veldig godt. 
  5. Legg alle grønnsakene og kjøttet i kokekraften, la det småkoke i ca 30 minutter til. 
  6. Spis det du/dere klarer, frys ned resten i porsjoner for senere middager. 


Det finnes jo fint lite som er «pent» med denne suppen 😅 Men fy flate så godt det er, og har du buljong kan du bruke litt av det også ved servering. Veldig god kraft av at man koker svineknoken først i vann, så setter du suppen i kjøleskap for bruk dagen etter vil suppen bli som gelé. 

Jeg nyter dette med verdens beste samvittighet, god vitaminbombe for meg og mini i magen. Mannen elsker også slik suppe, så det er vinn vinn. 

Billig og velsmakende middag rett og slett. 

Dette innlegget ble publisert i #teamlavkarbotips2015. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s