Vekstmåling av mini, 3 trimester! 

Endelig er jeg i siste trimester, idag 28+1. Idag var det også nøyaktig 2 uker siden forrige måling av vekst, og det var tid for ny kontroll på KK. Idag skulle jeg også til indremedisiner, pga svangerskapsdiabetesen. La oss si at vi ble «enige» til slutt, etter litt diskusjon om lavkarbo. 

Fikk nemlig først beskjed om at jeg måtte ikke spise lavkarbo, jeg skulle ikke spise mindre karbohydrater osv. Fikk derimot beskjed om å øke medisindosen min med metformin, først. Jeg ble litt oppgitt, for jeg vil verken spise mer karbohydrater eller øke dosen medisiner. For jeg vet jeg ikke trenger det, når jeg spiser riktig. Så nok en gang opplevde jeg å bli møtt med kritisk blikk på mitt kosthold. 

Bare at denne gangen ville jeg ikke gi meg, jeg tok det opp igjen på slutten. Sa til legen at jeg var litt forvirret, med tanke på å spise mer karbohydrater og ta mer medisiner. Fortalte at jeg har jo så flott blodsukker, når jeg spiser lavkarbo. 

Så fikk jeg spørsmålet om jeg hadde spist sånn lenge, fortalte historien min i korte trekk. At jeg hadde spist sånn siden 2011, vekttapet mitt osv. Da ble vi plutselig enige 😉 Da var alt greit, og jeg hadde gjort en stor gevinst for meg selv helsemessig. Så vi ble enige til slutt, at jeg fortsetter som før. Fikk også vite etterpå at anbefalingene var feil, jeg skal ikke øke medisinen 😊 

Er kanskje mulig at han mente at jeg ikke burde legge om til lavkarbo som gravid, men siden jeg er så dreven var det greit. Selv om jeg virkelig fikk inntrykk av at motstanden dreide seg om lavkarbo generelt…. uansett, jeg gikk fornøyd der ifra. Og er glad jeg virkelig turte å stå opp for meg selv, og få frem hva som faktisk er riktig for MEG og min kropp. Forklarte også at karbohydrater i for stor grad påvirker meg veldig negativt og jeg er sensitiv og legger lett på meg og får større svinginger i blodsukkeret. 

Så var det målinger da av lille prinsen vår etterpå. 

I uke 26+1 ble han målt til 1066 gram💙

Idag 28+1 ble han målt til hele 1442 gram💙

Det er noe raskere vekst enn gjennomsnittet, men ikke så mye at de var veldig bekymret. En ting er sikkert, det er ikke blodsukkeret sin feil, for siden forrige måling av vekst, har jeg målt mest på 4 tallet både før og etter mat. Har vært litt oppe på starten av 5 tallet, men aldri over 6. Så konklusjonen er vel egentlig at han bare «vokser sånn» 💙👶🏻 

Stor og sterk gutt i magen min med andre ord, som vokser veldig fint på lavkarbomat. Har også gode trivselstegn, så alt er bare bra❤️ 

Jeg fikk utslag på ketoner i urinen idag da, ketoner var på 2+. Jeg hadde en antagelse om at det kunne bli utslag, men det ble heldigvis ikke noe styr ut av det. Jeg sa det faktisk bare som det var, at det nok er pga kosten min 😊 

P
Etter flere timer på Haukeland var blodsukkeret mitt 4,2 da vi kom hjem, ikke spesielt lavt og ikke høyt. Men jeg var sulten og lagde meg en god tallerken med dette. Stekt Taffelost med tomat, paprika, klementin og litt 86% sjokolade. Blodsukker etter 2 timer var 4,3 etter dette måltidet 😉 

Endelig 3 og siste trimester, med frisk og fin gutt i magen. Formen min er også bra, føler meg ikke så tungt i kroppen lenger. Jeg er rimelig fornøyd med meg selv nå, at jeg står på mitt og ikke føyer meg for andre. Det er tross alt jeg som kjenner kroppen min❤️ 

ANNONSE! 

Du kan fremdeles kjøpe min inspirasjonsguide, den inneholder gode oppskrifter både til hverdag og fest. Og en mengde gode tips til hvordan du kan få en sunnere livsstil, som faktisk varer og gir varig vekttap. Du kan lese mer om den og kjøpe den HER (adlink) Komplett guide for endring av livsstil, perfekt julegave som du kan ta i bruk før eller etter nyttår 😊

Dette innlegget ble publisert i #teamlavkarbotips2015. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s