Julekos uten sukker! 

De fleste er godt i gang med adventskosen, og de fleste gleder seg til jul. Jul og desember generelt er forbundet med mat, mye mat. Gjerne da med en dårlig kombinasjon av hvetemel/sukker og fett. Fett er jo ikke noe farlig i seg selv, men blandet med så mye stivelse/sukker er det ikke gunstig med for mye av det gode. I tillegg er det mye salt mat, og det er lett for at man blir en liten vannballong til januar igjen. 

Jeg er litt fan av filosofien: Man kan jo spise hva man vil, men å velge sunnest alternativ i de fleste situasjoner kommer man langt med. 

Det er liksom ingen krise om du skeier litt ut i selve jula, men gjør man hele desember til en sukker og hvetemel- fest, da kan man fort angre en smule i januar. Selv om det ikke har noen hensikt å angre 😉

Om du vil unngå å få for stor økning på vekta, er der ganske lurt å lage deg noen alternativer til kos. Som er sukkerfrie og til og med litt mettende pga fettet. Så her skal du få noen fine tips til julekos, som er uten masse sukker og hvetemel. Noen bruker mørk sjokolade 70% eller høyere kakaoprosent, med sukker. Men husk at du kan bruke sukkerfri om du ønsker. Det er også greit å ha i tankene at det finnes en del melkesukker i sukkerfri melkesjokolade, har den maltitol i tillegg kommer den ikke noe særlig bedre ut enn 70% sjokolade. Husk også på at den glykemiske indexen kan variere ut ifra hva man bruker av søtningsmiddel. 

Suksessterte! 


Kaken som «alle» liker, smaker som orginalen i grunnen. Laget med søtningsstoffet tagatesse. Oppskrift kan du finne HER

Krokanis! 


Hjemmelaget is, smaker utrolig godt. Det beste er å lage iskrem selv, for da kan du bruke kun kremfløte. Hvilket gjør iskremen feitere og mer mettende faktisk. Oppskrift på krokanis kan du finne HER

Sjokoladekonfekt! 


Sjokoladekonfekt hører liksom julen til, jeg har to favoritter. Mocca og kokos. Oppskrift kan du finne HER

Kokosmakroner! 


Snadder i jula, og veldig enkelt å lage kokosmakroner uten sukker. Oppskrift kan du finne HER

Sjokolademousse! 


Sjokolademousse, kan gjerne serveres med krem og mandelkrokan. Lager du krokanis, kan du jo bare lage litt ekstra krokan 😉 Oppskrift finner du HER

Karamellpudding!


For mange en klassisk dessert i julen, veldig god. OBS! Oppskriften inneholder h-melk, du kan bytte den ut om du ønsker med 50/50 vann/fløte i mengden melk skulle vært. I tillegg til kremfløten som allerede står i oppskriften. Oppskrift finner du HER

Lavkarbo snickersbiter! 


Ufattelig gode😍 Hvem liker ikke kombinasjonen salt peanøtt, med karamell og sjokolade? Oppskrift finner du HER

Verdt å tenke på med det sukkerfrie! 

Det er tross alt bedre å ha noen alternativer i desember, istedenfor full sukkerfest fra start til slutt. Vær obs på at magen kan reagere på for høyt inntak av sukkerfritt, noen får løs mage, andre luft og noen begge deler. Ikke spis for mye på en gang med andre ord. Jeg vet det er godt og kan være vanskelig å stoppe 😉 Men de fleste får magebesvær av for høyt inntak. 

Når januar kommer, er det ikke gunstig å fortsette med sukkerfrie søtsaker. Det kan hemme vekttap, du får søtsug og det beste er alltid ordentlig mat. Du vil nok merke søtsug de første dagene du kutter det ut igjen, selv om det du har spist er sukkerfritt. 

Demp det med å spise noe fett og godt, så er det ikke mange dagene før det er borte igjen. Ikke løs det ved å spise mer sukkerfritt, da forer du bare søtsuget mer. 

I jula er det faktisk helt greit å lage litt ekstra, bare skill mellom høytid/fest og hverdag 😊

ANNONSE! 

Du kan fremdeles kjøpe min inspirasjonsguide, den inneholder gode oppskrifter både til hverdag og fest. Og en mengde gode tips til hvordan du kan få en sunnere livsstil, som faktisk varer og gir varig vekttap. Du kan lese mer om den og kjøpe den HER (adlink) Komplett guide for endring av livsstil, perfekt julegave som du kan ta i bruk før eller etter nyttår 😊 Leveringstiden er kort nå, ca. 5 virkedager fra du bestiller til du har den hjemme hos deg. Har du ikke paypal? Send meg en mail til: inspirasjonsguiden@outlook.com 

Skriv da adressen din til meg, og hvor mange eksemplar du ønsker. Da mottar du betalingsinformasjon fra meg, og jeg sender deg Inspirasjonsguiden i posten. Et eksemplar koster kr.239,- (inkl frakt og alle omkostninger). 


Dette innlegget ble publisert i #teamlavkarbotips2015. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s