Jeg kan ikke leve uten brød, pasta, ris, sukker og poteter…

For mange kan det føles akkurat sånn, man er så innbakt i gamle vaner at livet føles helt håpløst uten disse matvarene. For mange gir det redsel og småpanikk, bare tanken på å leve uten vanlig brød kan skape mareritt for noen. 

Jeg var redd og engstelig selv jeg en gang i tiden, sa til meg selv før starten av livsstilsendringen: «Hvordan i all verden skal jeg klare å leve uten brød?» 

Jeg var en brødoman, jeg kunne spise brød til alle dagens måltider. Bare jeg hadde brød, var det bra. Det var ikke beskjedne mengder heller, og pålegget var ofte enten søtt med masse sukker. Eller veldig fettrikt. Nå er jeg aldeles ikke redd for fett, jeg spiser jo store mengder av det. Men i kombinasjon med så mye karbohydrater, var det slett ikke gunstig. 

Alle disse karbohydratene fra brød og potet, ris, pasta, ga meg søtsug fra helvete og stadig sultfølelse. Selv om jeg spiste mye, det gjorde jeg virkelig. Det krever enorme mengder mat å legge på seg til å bli så stor som jeg var, og det krever store mengder med mat bare å holde det ved like. 

Jeg var ganske stor kan man si, og minket betraktelig etter omleggingen til lavkarbo som kosthold og livsstil. 
Jeg kan bare snakke for meg selv, men jeg kan med hånden på hjertet si at jeg ikke savner vanlig normale brød, potet, pasta, ris og sukker etc. i det daglige. Vi alle kan «få lyst på» både et og annet, men det er faktisk ikke sånn at jeg føler jeg ha de karbohydratene jeg har lagt bak meg. 

Det føles kanskje sånn før man starter, man er litt engstelig og redd. Men du må være åpen, uredd og gi deg en real sjanse. Det finnes utrolig mye god mat du kan spise, som ikke har verken vanlig brød, pasta, potet, ris, sukker osv. Fokuset bør heller ikke være og etterligne ditt gamle kosthold med disse matvarene. Lag deg god enkel mat med masse grønnsaker som vokser over jorda, naturlige proteinkilder og naturlige fettkilder og ingen lett-produkter. Det vil si ekte smør forran margarin, alltid! Ekte sæterrømme og kremfløte forran lettvariantene. Kokosolje, ekte majones, nøtter, feite oster osv. 

Mange er en smule bekymret for fett i forhold til vektnedgang. Legg den tanken litt bort. Du kutter ned masse på karbohydrater, da trenger du mer fett for å få energi. Tenk om du for eksempel spiser 20 gram karbohydrater pr. dag. Det er ikke bestemt at du må spise så lite som det, men det er et eksempel. Det er fint lite kcal/energi og hente ifra den mengden. Du må da dra opp på fettet, som er den andre mulige hovedenergikilden vi har. Fett er mer næringstett enn karbohydrater, så et gram fett er 9 kcal, et gram karbohydrater er 4,5 kcal. Ikke bli for opphengt i kcalorier nå, jeg nevner det fordi jeg skal dra et eksempel på fettmengde 😉 Spiser du 100 gram fett på en dag, da har du faktisk ikke mer enn 900 kcal der. Det er ikke mye i det hele tatt, med 20 gram karbohydrater kommer du da ca. opp på 1000 kcal tilsammen, pluss litt fra proteiner. Du trenger mer mat enn som så, så en fornuftig fettmengde for de fleste vil jeg si ligger på rundt 130-140 gram pr dag. Og er du veldig overvektig kan du med fordel spise en god del mer også, til du er mett. 

Hva skjer når du spiser mer fett og mindre karbohydrater? 

Mest sannsynlig vil du merke det som meg og mange andre har merket. Jøss, jeg kan faktisk leve veldig godt uten brød og alt det andre jeg spiste før 😊 Det skjer nemlig det at du får et stabilt og fint blodsukker, dermed forsvinner suget etter søtt og karbohydrater av seg selv. Det skjer absolutt ikke over natta med en gang du begynner, men det skjer etter en liten stund. Du vil merke at det forsvinner, gradvis blir det mindre og mindre. 

Om du har dårlig helse, masse smerter og sliter med overvekt/fedme, vil jeg absolutt anbefale å gi denne kosten en real sjanse! Mest sannsynlig vil du få en god effekt, og kommer du deg over startkneika er det verdt det. Ingen av oss er avhengig av brød, potet, ris, pasta og sukker. Visste du forresten at karbohydrater ikke er et essensielt næringsstoff? Det stemmer, vi ikke ha det. Selv om det gjerne ikke er gunstig for de fleste å leve på null karbo, så trenger vi det ikke sånn rent teoretisk sett. Men, vi trenger fett og proteiner 😉 

En ting er sikkert, du vet ikke før du har prøvd. Det kan være et stort feilskjær og tenke FØR du har prøvd, at du ikke klarer å leve uten brød osv. Kan jeg leve uten det, kan du også😊 

ANNONSE!!! 

Du kan fremdeles kjøpe min inspirasjonsguide, den inneholder gode oppskrifter både til hverdag og fest. Og en mengde gode tips til hvordan du kan få en sunnere livsstil, som faktisk varer og gir varig vekttap. Du kan lese mer om den og kjøpe den HER (adlink) Komplett guide for endring av livsstil, perfekt julegave som du kan ta i bruk før eller etter nyttår 😊 Leveringstiden er kort nå, ca. 5 virkedager fra du bestiller til du har den hjemme hos deg. Har du ikke paypal? Send meg en mail til: inspirasjonsguiden@outlook.com 

Skriv da adressen din til meg, og hvor mange eksemplar du ønsker. Da mottar du betalingsinformasjon fra meg, og jeg sender deg Inspirasjonsguiden i posten. Et eksemplar koster kr.239,- (inkl frakt og alle omkostninger). 

Dette innlegget ble publisert i #teamlavkarbotips2015. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s