Slanking tar vi i januar! 

Kjenner du deg igjen? 

Jeg tror dette er en høyst vanlig tanke hos veldig mange. Man begynner med frisk mot i januar, faller av et eller annet sted iløpet av året. På slutten av året er man gjerne tilbake til starten man hadde i begynnelsen av året, og så skal man gjøre en bedre jobb fra januar året etter. 

Jeg tør å tippe at utrolig mange kjenner seg igjen i dette her, jeg har også tenkt sånn utrolig mange år. Det var helt til jeg gjorde meg ferdig med slankekurer, og satset på en livsstilsendring. 

Men er ikke det det samme? Tenker du kanskje…. 

Både ja og nei. En slankekur er ofte noe man ser på som tidsbegrenset, noe man skal gjøre en periode. Det er jo heller ikke uvanlig å ikke ha en klar plan for tiden etter at målvekt er nådd heller. Noen gir opp før målvekt er nådd, pga for strengt regime. Noen når målvekt, men går dessverre tilbake til den gamle livsstilen. Som gjorde at man ble overvektig i utgangspunktet….. Jeg er ikke noe bedre enn andre her altså, jeg har gjort disse feilene mange ganger! 

Helt til jeg sa meg ferdig med slankekurer, såkalt mandags-slanking og januar-slanking! 

En livsstilsendring er generelt sett bedre, og det er veldig positivt å fokusere på at de endringene man gjør skal vare. Ikke bare i perioden man jobber for vekttap, men også for resten av livet. En livsstil har også rom for litt mer, har du en sunn og god livsstil i bunn. Tåler du faktisk meget godt noen utskeielser fra tid til annen. Du kan spise litt utenom i jula, eller unne deg noe ekstra i festlig lag. Du kan allikevel gå ned i vekt og leve sunt, det viktigste er at du stort sett spiser sunn mat. At unntakene er få (ikke blir for ofte), men at du allikevel innser at ingenting er perfekt og aldri kommer til å bli det. 

Du kan til og med tåle utskeielser i prosessen med vekttap også, men det bør selvsagt begrenses. Ikke hver uke, og ikke altfor mange ganger pr. mnd. heller. 

Jeg kan med hånden på hjertet si at mine år med vekttap var langt fra feilfrie og perfekte år. Jeg skeiet ut, men jeg tok mine prioriteringer. Aldri hadde jeg dårlig samvittighet, fordi jeg visste og vet at mitt kosthold er sunt og godt i bunnen. Med denne filosofien om å ikke forvente perfekt, men finne en levelig livsstil jeg trives med. Gikk jeg ned 60 kg, uten å være feilfri! Tenk det, er det ikke befriende å tenke på? 

Kanskje det kan være en grei tanke for deg også? Du trenger faktisk ikke kaste inn håndkleet og starte på nytt hver januar, eller hver mandag for eksempel. Du må bare lære deg at glipper skjer, du kan ikke forlange feilfritt av deg selv. Ingen er perfekt, og det er ikke nødvendig heller. Ved å aldri kaste inn håndkleet, men bare fortsette som før, vil du ikke trenge stadige slankekurer. Du skal kose deg med sunn mat, og finne din vei. Det kan også være en god strategi å planlegge utskeielsene dine, høres sprøtt ut? Om du faktisk planlegger, har du kontrollen. Om du bare lar ting flyte uten tanke, er det mye lettere å miste kontrollen om du plutselig faller for en fristelse. 


Tenk over det og ta det med deg inn i det nye året. Dropp den superstrikte slankekuren, og gå for en endring du faktisk kan leve med for alltid. Så mye bedre, og du vil få mye igjen for det! Være perfekt er dessuten ganske så kjedelig 😉

ANNONSE!!! 

Du kan fremdeles kjøpe min inspirasjonsguide, den inneholder gode oppskrifter både til hverdag og fest. Og en mengde gode tips til hvordan du kan få en sunnere livsstil, som faktisk varer og gir varig vekttap. Du kan lese mer om den og kjøpe den HER (adlink) Komplett guide for endring av livsstil, perfekt julegave som du kan ta i bruk før eller etter nyttår 😊 Leveringstiden er kort nå, ca. 5 virkedager fra du bestiller til du har den hjemme hos deg. Bestiller du FØR kl.09.00 imorgen 16. desember, skal jeg sende deg boken samme dag. Har du ikke paypal? Send meg en mail til: inspirasjonsguiden@outlook.com 

Skriv da adressen din til meg, og hvor mange eksemplar du ønsker. Da mottar du betalingsinformasjon fra meg, og jeg sender deg Inspirasjonsguiden i posten. Et eksemplar koster kr.239,- (inkl frakt og alle omkostninger). 

Dette innlegget ble publisert i #teamlavkarbotips2015. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s