Topp 10 grunner for at du IKKE lykkes med lavkarbo!

Etterhvert er det ganske mange som sverger til et lavkarbo kosthold, det er både vel og bra. Mange får de resultatene de ønsker seg og blir bedre helsemessig. Så har man en god del som ikke helt får det til, som bare ikke får de resultatene de så gjerne ønsker seg. Konklusjonen blir ofte at lavkarbo funker ikke, men realiteten kan være noe helt annet. Det kan nemlig skylden noen feil man gjør, og de 10 vanligste feilene kommer her:

 1. Du spiser for mange karbohydrater, uten å være klar over det. Det er veldig viktig å ha kunnskapen man trenger, før man starter. Selv om du har kuttet ut brød, pasta, poteter og ris, kan det alikevel være at du får i deg mer karbohydrater enn du tror. Vanlige feil er frukt, melk som drikke, for mye erstatningsprodukter og «sukkerfrie» produkter.
 2. Du spiser for lite fett. Mange tar sikte på et altfor lavt kalori inntak, og dermed altfor lavt fett inntak. Varsel lampene mine lyser rødt når jeg ser kalori nivåer på 1200 pr. dag eller under. Spiser du for lite, kan du risikere at kroppen rett og slett nekter å slippe kiloene. Den tror det er krise, og holder på alt den kan holde på. Ikke stress kroppen med å spise altfor lite, og husk at kroppen trenger fett for å forbrenne fett.
 3. Du spiser for mye fett. Dette gjelder spesielt med tanke på vekttap, mange råder til å bare pøse på med fett. Det kan faktisk bli for mye også, det er ikke mulig å spise ubegrenset og alikevel gå ned i vekt. I værste fall (om det blir veldig mye), er det faktisk fullt mulig å legge på seg også. Selv om det skal noe mer til på lavkarbo, men det er mulig.
 4. Du spiser for mye «lavkarbo» godis og kaker. Det er veldig mange produkter, som prøver å  appellere til lavkarbo. Sjokolader, sukkerfri vingummi, sukkerfri karameller, barer og listen er lang. Om du spiser dette hver dag, er det det første du må prøve å kutte ut for å se om det hjelper. Dette er ikke sunt, og det er ikke alt som er lavkarbo vennlig en gang. Et eksempel er at ting kan bli solgt som en vare med «ikke tilsatt sukker», men det trenger ikke være lavkarbo vennlig av den grunn. Eksempel på dette er for eks. tørket frukt, det har blitt forsøkt solgt som lavkarbo før. Men  er for alt annet enn lavkarbo å regne. Sukkeralkoholer er også en «skummel» greie, for noen av dem påvirker blodsukkeret, spesielt maltitol er en værsting her. Det finnes det mye av i Atkins for eks. som er super populære, men for noen kan faktisk Atkins ødelegge alt når det kommer til vekttap. Skummelt, siden de appellerer til lavkarbo, og sunt kosthold. Atkins er heller ikke sunt, det er å dra det vel langt. Annen sukkerfri sjokolade er for eks. cloetta, de inneholder mye maltitol. Vær forsiktig med søtsaker, om du vil ha resultater. Enkelt og greit 🙂
 5. Du drikker for lite vann. Det er viktig å drikke på lavkarbo, som på alle typer kosthold. Få i deg nok vann (såklart skal man ikke tvangsdrikke), men er du tørst, drikker du. Jeg har faktisk hørt eksempler på enkelte som har vært så vektfikserte, at de har spart på drikkingen fordi de veier seg flere ganger pr. dag. Så har de spart på drikken, fordi de er livredd for at vekta skal gå opp. Don`t do that!! Det er lite smart, kroppen kommer til å holde på alt som heter veske, og du kan faktisk oppleve at du går opp i vekt alikevel.
 6. Du drikker for mye sukkerfri brus. Dette er lite lurt, det øker apetitten for mange. I tillegg kan den lett føre til at du går på en smell, det beste er å holde seg unna. Drikk vann i all hovedsak, noen brusglass i helgene er noe annet.
 7. Du spiser for mye meieriprodukter. Det er ikke lurt å pøse på med kjempe mye rømme, fløte, creme fraiche, hvitost osv. uten at du vet at du tåler det bra. Noen kan være veldig sensitive på for mye meieriprodukter, det melkesukkeret som er i kremfløte og meieriprod. kan være en vektstopper. Er du i tillegg intolerant for laktose, kan det ødelegge mye. Er du usikker? Prøv å kutte det ut i en periode, så finner du det fort ut.
 8. Du spiser for mye nøtter. Mange elsker nøtter, og dette er jo lavkarbo vennlig. Nøtter er derimot veldig energirike. Om du konstant går å knasker på nøtter, kan det bli ganske mye energi iløpet av en dag. Igjen så er ikke lavkarbo en mirakel kur, hvor du kan spise alt du lyster og alikevel gå ned.
 9. Du spiser for mye lavkarbo brød og knekkebrød. En del reagerer negativt på denne type mat, og får ikke resultater på vekten.
 10. Du setter maten feil sammen, og/eller vingler mellom antall karbohydrater du tillater deg. Med det mener jeg  at du har feil fordeling mellom karbohydrater, proteiner og fett. Du jukser kanskje for mye, og varierer veldig mellom hvor mye karbohydrater du spiser. Det å hoppe av og på lavkarbo er verken sunt eller bra, du må velge en vei og holde deg til den. Det er for eks. ikke sunt å kjøre strikt med stor andel fett og liten andel karbohydrater, men samtidig skli ut med full karbo fråtsing 1-3 dager i uka. Det er ikke helsemessig bra, kroppen blir forvirra og du oppnår ingenting. I værste fall kan dette være direkte skadelig for deg, og jeg anbefaler det absolutt ikke. Om det er sånn at du ikke klarer å holde deg til så strikt kosthold, må du kanskje tenke nytt? Det skal ikke være en pine å leve med maten, kanskje du må prøve å øke til et litt høyere karbohydratnivå pr. dag? Kanskje rundt 50 gram for dagen, føles mer levelig? Det er forskjellig hvordan man trives på lavkarbo, men å stadig vingle mellom nivåer osv. er ikke lurt. Ta et valg, og følg det. Såklart er en utskeielse helt 100% mennesklig, men om det blir 1-3 dager i uken, hver eneste uke. Da er det ikke bra for kroppen.

DSC_0296

Kanskje du ble litt klokere? Kanskje du fant noen punkter som kan passe til deg? Om du lurer på om noe kan være din årsak, er det lureste du kan gjøre å prøve å kutte det ut en periode. Kutt en og en ting om gangen, ellers er det umulig å finne ut hva som er synderen 😉

Lykke til! 

ANNONSE!!! 

Du kan fremdeles kjøpe min inspirasjonsguide, den inneholder gode oppskrifter både til hverdag og fest. Og en mengde gode tips til hvordan du kan få en sunnere livsstil, som faktisk varer og gir varig vekttap. Du kan lese mer om den og kjøpe den HER (adlink) Komplett guide for din livsstilsendring, med mange gode tips og råd på veien. Du vil bli utfordret mentalt, noe man virkelig trenger i en livsstilsendring. 

Har du ikke paypal? Send meg en mail til: inspirasjonsguiden@outlook.com 
Skriv da adressen din til meg, og hvor mange eksemplar du ønsker. Da mottar du betalingsinformasjon fra meg, og jeg sender deg Inspirasjonsguiden i posten. Et eksemplar koster kr.210,- (inkl frakt og alle omkostninger). Førpris 239,-

Dette innlegget ble publisert i Mine meninger! og merket med , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Topp 10 grunner for at du IKKE lykkes med lavkarbo!

 1. Hanne sier:

  Hei, du skriver mye om at man må vite hvor mye fett og kh og i tillegg kalorier en får i seg, men hvordan regner du dette ut? Hva bør f.eks. en voksen person ha av fett, kh og kcl ha i løpet av en dag. Synes det er vanskelig å regne ut dette og dette er ofte grunner til at jeg går på en smell. Jeg blir rett og slett forvirret for lavkarbo sluttet etterhvert å fungere for meg etter at jeg gikk ned mye for noen år siden. Da var alt enklere og kroppen reagerte bra….

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s