Jula som bare forsvant! 

Det er vår siste jul, med bare oss to som et par. På nyåret kommer prinsen, og vi gleder oss veldig, veldig mye. Allikevel hadde jeg gledet meg veldig til julen også, kos med familie og kjæresten. Bare nyte fred og ro, lade opp og kose oss max. 

Nå nærmer jula seg over, allerede. Men jeg har ikke fått den julen jeg ønsket meg.  Jeg har rett og slett brukt jula på å være syk, og det jeg trodde kom til å slippe taket av seg selv, ble en meget heftig infeksjon som slo meg totalt ut. 

Jeg jobbet til og med lille julaften, og julaften kom og gikk. Merket noe «rart» med formen julaften, men tenkte jeg bare var sliten. Sov godt natt til 1.juledag, og vi sov lenge. Gledet meg ordentlig til å fortsette julen, kose oss og slappe av. I øyeblikket jeg stod opp 1.juledag, merket jeg fremdeles noe «rart». Jeg var fremdeles stein trøtt, småsov helt frem til middag omtrent. Fikk i meg middag og en liten stund etter brakte det løst, med tjukk hals og smerter først.

La meg tidlig og tok smertestillende, dagen etter var halsen fremdeles vond. Men den var litt mildere smerter, så jeg hadde håp. Naiv som bare det, kan dere vite. Tok Paracet da jeg gikk til sengs 2.juledag, men fra da av ble alt bare verre og verre… kjente en smerte kom i øret, først bare irriterende. Ba en stille bønn om at det bare var «tilfeldig» og at det kom til å forsvinne. Samtidig så hadde jeg jo tatt smertestillende, og jeg fikk min frykt bekreftet da smerten bare økte på. Alle som har hatt ørebetennelse, vet hvor sinnsykt smertefullt det er. Ren, skjær tortur. 

Jeg sov ikke et eneste sekund natt til 3. juledag, smertene var så voldsomme at Paracet egentlig ikke hadde store nytten. I beste fall tok Paracet de aller værste toppene, men det var fremdeles ekstremt smertefullt. Etter 5 timer med ekstreme smerter, begynte det å gå hull inni øret, litt etter litt. Men smertene var fremdeles sterkt tilstede. Natta fra h…..rett og slett. Jeg skjønte med en gang at jeg måtte komme meg til legen, så snart det åpnet. I tillegg hadde stormen Urd, sabotert all dekning på mobil. Så jeg kom ikke igjennom til noe legekontor, på natta hadde jeg såvidt klart å nå gjennom til føden. For å rådføre meg angående Paracet bruk, og jordmor der anbefalte meg egentlig legevakt med en gang. 

Det ble ikke noe av det på natta, da jeg aldri fikk ringt ut for å snakke med dem. Ble bare brutt, og med en time reisevei dit…. var det ikke bare å reise og gamble på å få hjelp… 

På morgenen fikk jeg heller ikke ringt legekontoret, brøt sammen egentlig. For alt virket så håpløst… Men jeg heiv meg i bilen og kjørte til legen. Tror de så hvor dårlig form jeg var i, for var null stress og fikk komme inn etter et lite kvarter. Var nok også flaks at det var lite folk en 3.dag såpass tidlig. 

CRP og blodtrykk/puls ble målt, meget høy CRP og pulsen min i hvile var helt oppunder 130- 140 😱 Alt pga kraftig infeksjon, og jeg fikk skrevet ut en hestekur med antibiotika. 

E-resept er en fantastisk oppfinnelse, som virkelig letter pasientens hverdag. Sånn normalt sett. Er bare ikke så fantastisk når en storm har satt alle datasystemer ut av drift…… For jeg reiste for å hente ut resepten min, og det tar ca.15 minutter til apoteket fra legen min. Der kom beskjeden om at jeg nok måtte returnere for å få resepten på papir. Jeg knakk sammen i gråt, måtte bare gå der ifra for å ikke skjelle ut det stakkars personellet som selvsagt ikke kunne noe for det. 

Holdt på å bare gi opp, kjøre hjem til mamma og dem igjen. Men fra et eller annet sted fikk jeg hentet krefter og fikk til slutt medisinen min… I etterpåklokskapens skulle jeg bedt mamma som var våken til å kjøre meg…. men jeg bare reiste hjemmefra i frustrasjon over null telefon linje. Mannen min sov, og jeg hadde ikke hjerte til å vekke han, da han hadde sitter ved min side hele natta og var gjennomsliten selv. 

Heldigvis ordnet alt seg, og både jeg og medisinen kom helskinnet hjem igjen. Har vært i «koma» de siste dagene, bare sløvet og knapt hatt krefter til å gå på toalettet… kan ikke huske å ha vært så syk på lenge. Nå skjønner jeg hva de mener med at gravide har dårligere immunforsvar ja😷 Værste av alt er jo at jeg føler meg snytt, i og med at jeg har tatt influensa vaksinen. Vel, det viser nå bare at det finnes andre heftige sykdommer man kan få, utenom influensaen. Det positive her er vel at jeg får medisin som hjelper, det kan man ikke ved influensa…. 

Jeg var på legekontoret idag og kontroll målte CRP’en igjen. Fikk beskjed om å gjøre det på tirsdag da jeg var der, siden den var såpass høy. Idag hadde den heldigvis gått greit nedover, som tyder på at medisinen gjør jobben. Jeg skjønte det igår kveld, for da letta liksom kroppen litt. Komaen slapp litt taket, og jeg følte ikke at tusen hender trykket meg ned og at en elefant satt på øyelokkene mine lenger😅 

Rart med det, hvor syk man kan bli. Samtidig som den lille i magen har det helt fint💙👶🏻 Men jeg må innrømme at dette var en meget skremmende opplevelse, for meg som snart er høygravid blir man fort veldig bekymret for den lille. Blir han påvirket av min sykdom? Har han det bra? Legen kunne heldigvis betrygge meg, og jeg kjenner jo at han har det bra. For når jeg har lagt her i «koma» har han sparka, hikka og kost seg som vanlig 💙💙💙

En ting synes jeg til slutt er helt forkastelig!!!!! Osterøy kommune har ikke legevakt lenger, det er helt for jævlig. Ja, så sinna er jeg!!! Det burde knapt vært lov. Ikke bare har vi ikke legevakt her på øyen, hvor det bor rundt 8000. Men legevakten man kan benytte er langt unna, en time må man regne med fra oss. Og vi bor ikke værst til en gang…. For andre på Osterøy som bor lengst borte fra bro og ferge, kan reisetiden fort bli 1,5 time minst. Det er faktisk skikkelig ekkelt og skremmende og bo så langt borte fra legevakten, og for min del som er gravid var det skikkelig skummelt. Når man da i tillegg kommer i situasjoner hvor man ikke kommer ut med telefon heller, blir situasjonen man befinner seg i helt fryktelig. Man kan nå heller ikke ringe etter ambulanse, pga «vanlig» sykdom… 

Mitt største håp og ønske er at det skal bli en bedre ordning på dette her, og det snart. Tenker på alle de eldre og svake også, det er ikke forsvarlig slik jeg kan se det. Fy skam, på høy tid å gjøre noe, Osterøy Kommune!!! 😡

Dette innlegget ble publisert i #teamlavkarbotips2015. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s