Jeg var for tjukk!

Man skal være ganske så hardhudet i denne verden her, og jeg har egentlig blitt det de senere årene. Jeg husker godt livet mitt før livsstilsendringen min, liver før lavkarbo og livet før jeg begynte å forstå hva som måtte gjøres for å endre min situasjon.

Hadde jeg da fått den beskjeden om at jeg var for tjukk til å få hjelp til å bli gravid, hadde jeg mest sannsynlig bare gitt opp og tenkt det ikke var håp for meg.

009

På den tiden her hadde jeg ikke mye håp om at noe skulle ordne seg, i henhold til mitt vektproblem. Jeg var så langt nede i håpløsheten, trøstespising, brukte mat til det meste det kunne brukes til. Samme hvilke følelser jeg satt med, glede, sorg, spenning,  nervøsitet ol. Alt ble møtt med mat og mere mat. Trangen min for å spise usunne ting, den var helt enorm. Periodevis kunne jeg ta meg sammen, men det holdt aldri noe særlig.

Siden 2011 har livet mitt endret seg noe helt drastisk, min egen selvtillit like så. Ikke det at jeg går rundt og er ekstremt høy på meg selv, og tror jeg er verdensmester. Det ligger ikke i min natur. Men jeg har tro på at jeg kan ta vare på meg selv, jeg tror på at jeg har kunnskapen og freden i meg som trengs for å holde på mine nye vaner for alltid. Veien har ikke vært enkel å gå, men den har blitt enklere og enklere. Noen ler når jeg skriver at lavkarbo endret mitt liv, men det har virkelig dette kostholdet gjort.

Ikke skyld på lavkarbo er det noen som har sagt, det blir for dumt. 

Jo, jeg legger mye av æren på dette kostholdet. Men selvsagt glemmer jeg ikke at det er jeg som har gjort jobben. Det er jeg som har tilegnet meg kunnskap, åpnet øynene mine og våget å gå utenfor den boksen som man tror inneholder sannheten. Jeg trodde et fettfattig liv var nøkkelen til god helse og normal vekt, det var helt feil for min del. Ved hjelp at et fettrikt kosthold som LCHF, har jeg idag god helse og en noenlunde normal vekt. Jeg har jo riktignok gått opp i vekt siden Juni ifjor, men det skal man jo ærlig talt når man er gravid 🙂

Jeg hadde aldri vært gravid idag, om det ikke var for lavkarbokosthold. Et kosthold som gir stabilt blodsukker, minimalt med søtsug, god metthet og fantastisk energi. Ikke minst er dette det kostholdet som har gitt meg et vekttap, uten å føle at sulten spiser meg opp innvendig. Dette kostholdet føler jeg også at jeg kan leve med for ettertiden, fordi jeg har det så fantastisk bra. Jeg er ikke like strikt nå som jeg er på slutten av graviditeten, jeg har måttet øke karbohydrater en del. Men jeg lever fremdeles under betegnelsen lavkarbo, med rundt 80-100 gram karbohydrater for dagen.

Det er liksom helt unaturlig for meg å begynne å stappe i meg alt mulig dritt, til alle døgnets tider. Bare fordi jeg er gravid. Jeg har etablert så gode vaner for meg selv, at dem går automatisk. Klart jeg skeier ut fra tid til annen, det har jeg gjort ganske mange ganger siden 2011. Men det hører til unntakene, det er ikke noe jeg gjør pga. følelser som skal døyves, eller at jeg har et sinnsykt sug etter det hele tiden. Utskeielsene begrenser seg, og ofte er det når jeg er på besøk hos andre, eller ute og spiser at ting blir annerledes. Det lever jeg godt med, for hjemme er jeg mesteparten av tiden og der har jeg full kontroll på hva jeg dytter i meg.

Så klarte jeg det da, jeg VAR for tjukk til å få hjelp med å bli gravid. Jeg fiksa biffen, og er idag gravid i uke 36+0. Helt utrolig, 4 uker til termin. Jeg visste virkelig ingenting om at vi skulle lykkes i 2016, da denne artikkelen kom på trykk: http://www.kk.no/allers/ingrid-32-%C3%B8nsket-seg-barn-men-fikk-beskjed-om-hun-var-tjukk-35440 

Veien mot den lille prinsen som ligger i magen var så mye mer enn bare å få til å bli gravid ved behandling, det handlet nesten mer om meg og min endring av livsstil. Min kamp om å klare å gå ned i vekt, bli «normal» og mestre det å faktisk beholde den sunne livsstilen. Det er ikke en selvfølge at det gikk bra, men med riktig kosthold som metter og en ekstrem dose med mental trening gikk det. Altfor mange glemmer helt å få med hodet når en endring skal gjøres, og vekttap er ønsket. Jeg jobber virkelig for å prøve å få andre til og forstå hvor viktig det er. Det er altså så viktig, at det kan ikke nevnes for ofte. Det er faktisk i hodet 90% sitter. Klart du må spise sunt, vite hva du kan spise og lære deg den biten. Men til syvende og sist så er det hodet som styrer alt, og det er utrolig hvordan man kan lure seg selv.

Jeg venter til mandag! 

Æsj, nå ødela jeg igjen med den sjokoladen. Jeg venter til mandag, igjen! 

Nei, dette passer ikke nå. Jeg skal i bryllup/bursdag/selskap/fest til helga. Tror jeg utsetter det litt til!

Dette klarer jeg faktisk ikke, jeg klarer ikke være perfekt!

Dette er bare en brøkdel av ting man kan sabotere seg selv med, og det hjelper ikke akkurat. Jeg er så utrolig glad for at Inspirasjonsguiden min har solgt så bra, og jeg håper virkelig alle som har kjøpt den får max utbytte av den. Slik meningen er. Jeg nærmer meg 500 solgte, og det varmer mitt hjerte med alle de gode tilbakemeldingene. Den tar virkelig for seg det meste av det en livsstilsendring innebærer, fra oppskrifter til mental styrke i endringen. Guiden gir deg faktisk ikke en fasit vel og merke, da jeg faktisk ikke sitter på fasiten for akkurat deg. Jeg sitter på fasiten for meg selv, og ingen andre. Det jeg derimot prøver å hjelpe deg med i guiden, er hvordan du skal komme frem til akkurat din fasit. Hvordan skal du finne ut hva som fungerer for deg over tid og på lang sikt, jeg prøver rett og slett å veilede og utfordre deg mentalt. Jeg håper faktisk at alle som har kjøpt den og kjøper den, bruker tid på akkurat den biten. Det er der du finner nøkkelen nemlig ❤

Jeg har Inspirasjonsguiden i salg i litt over en uke til, og det er noen igjen fremdeles. Når jeg går i mammapermisjon den 3.februar, som er neste fredag. Vil den ikke være i salg igjen, før jeg er tilbake i jobb. Det blir mest sannsynlig ikke før slutten av november i år 🙂

Med andre ord så blir den ikke borte for alltid, men det blir en stund til den er mulig å få kjøpt igjen. Så om du ønsker å sikre deg et eksemplar, anbefaler jeg at du ikke venter for lenge. Jeg er høyst usikker på hvor lenge lageret rekker nå, og jeg kommer ikke til å ta inn flere nå før permisjon. Jeg tok inn 100 flere enn hva jeg hadde tenkt til i utgangspunktet, siden den ble så utrolig populær. Jeg har ca. 50 stk igjen av de, og hvor lenge det varer vet jeg ikke. Men jeg skal gi beskjed når det er tomt, og stoppe salget selvsagt.

Vil du bestille kan du enkelt gjøre det via nettbutikken min HER (adlink). Den har paypal som betalingsløsning, den er enkel, sikker og trygg. Om du ikke har paypal som betalingsløsning, kan det lønne seg å gå til http://www.paypal.no og lage seg en konto der først. Da bruker det å gå mye greiere enn å prøve å åpne paypalkonto via min nettbutikk, siden paypal er en egen greie. Altså ikke en betalingsløsning jeg har funnet opp 😉 Den har eksistert i lang, lang tid.

Skulle du allikevel ikke ønske å bruke paypal, kan du allikevel bestille Inspirasjonsguiden av meg. Da sender du meg en mail med din bestilling, om du ønsker flere en et eksemplar tar du med hvor mange du ønsker. Skriv også din fulle adresse om ikke du gjør det, får jeg jo ikke sendt i posten til deg 🙂 Send altså din bestilling og fulle adresse til: inspirasjonsguiden@outlook.com 

Du vil motta svar fra meg på mailen med betalingsinfo, samme dag (evt.dagen før) jeg sender i posten til deg. Det vil si at det ikke er sikkert du får svar med en gang, men det kommer. Jeg svarer altså når jeg får sendt ut, slik at jeg holder full kontroll på hvem som står på vent til å få tilsendt. Jeg vil ha alle bestillinger utenom nettbutikken på den mailadressen, det er så mange som bestiller at jeg klarer ikke ha kontroll på PM overalt ol. Da blir noen fort glemt, og det ville være utrolig synd. Så send mail til gitte adresse, om du ikke vil bruke paypal som betalingsløsning.

din-inspirasjonsguide

Guiden inneholder altså min metode, som jeg har tro på at fungerer for andre også, med personlige tilpasninger selvsagt. Halve guiden er oppskrifter på frokost, luncher, kveldsmat, middager og noe søtt til spesielle anledninger. Andre halve delen er altså veiledning på hvordan du skal få dette til å fungere for deg på lang sikt.

Jeg er så glad for at jeg har kommet hit jeg er, og at jeg er så heldig at jeg får dele det med andre som har interesse for det. En ting er sikkert, ingenting er håpløst. Og litt om min egen historie er også nevnt i den lille boken, som inspirasjon for leseren. 

 

Dette innlegget ble publisert i #teamlavkarbotips2015. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s