Mammapermisjon!

Fredag som var før helgen var dagen, tiden var kommet for å starte permisjonstiden. Nå har vi kommet til mandag, og jeg har kost meg i helgen med familie og vår lille nevø som nærmer seg 2 år med stormskritt.

Jeg har jobbet rimelig mye de siste mnd. og januar var tøff. Allikevel er jeg så utrolig stolt over at jeg faktisk klarte å jobbe helt frem til permisjonstid, det føles litt uvirkelig. Det var perioder hvor jeg definitivt hadde tvil på om det kom til å gå, men det gikk. Det er egentlig enkelt og greit to grunner for at det gikk:

1. Jeg elsker virkelig jobben min, og det å hjelpe andre. 

2. Mannen her hjemme har virkelig vært fantastisk og dratt mesteparten av lasset her hjemme. Slik at jeg har kunnet bruke energien min på jobb. 

Nå er derimot tiden inne, for å trekke pusten dypt og slappe av frem mot termin. Det nærmer seg, termin er jo 24.februar. Når fødselen kommer til å skje vet vi jo ingenting om, enda iallefall. Eneste jeg kan si er at jeg ikke skal gå over termin, det er iallefall beskjeden fra Haukeland/KK. Det er nok pga svangerskapsdiabetesen og at jeg har brukt metformin i svangerskapet. Jeg er bare glad til, for da vet vi at jeg slipper å gå og tråkke på overtid.

Har en god del legetimer de neste ukene nå frem mot termin, så det er godt jeg har permisjon og lite annet som skjer. Mannen har jo «nesta» her hjemme i flere mnd. allerede, så det meste er vel klart til mini skal komme. I tillegg har mamma gjort ganske mye med forskjellig, så det har vært masse god hjelp. Det jeg har planer om nå fremover, er å få laget opp en del mat og få frosset det ned. Slik at vi har litt forskjellig klart til den første tiden, jeg tenker alt som kan tilrettelegges på forhånd er bra.

Jeg har også begynt å prøve meg på babystrikk, jeg er så håpløs når det kommer til strikkeoppskrifter. Ikke fordi jeg ikke kan strikke rett og vrang, men fordi jeg har store problemer med å tolke alle forkortelser osv. Holdt på å gi opp, før jeg hadde startet. Men med en tålmodig mamma, som forklarte meg ganske greit på første sokk. Klarte jeg å strikke sokk nummer 2 uten nevneverdig hjelp. Så jeg har faktisk strikket mine første babysokker i helgen, mangler bare en vask og sløyfebånd så er dem klare.

Jeg har til og med tatt motet til meg, og startet på det som skal bli en bukse til mini.

Jeg håper bare jeg kan bli ferdig med den, slik at han får brukt den. Strikker i størrelse opp til 3 mnd. så jeg håper det går bra, visst ikke får jeg gi den bort enkelt og greit 🙂 Det er så lite alt, blir jo helt smågal bare av å holde på med sånt. Men nå er det virkelig ikke lenge igjen, tiden har gått veldig fort. Hadde jeg ikke jobbet så og si hele svangerskapet, så hadde nok tiden gått atskillig saktere. Nå er det jo snakk om bare et par uker omtrent, så er vi i gang.

Igår kom bilstolen på plass også, så nå er det virkelig begynt å bli klart over det hele. Bilstolen er det en god stund siden vi kjøpte, på salg på Jollyroom. Vi har bare ikke satt i gang med monteringen før igår. Det var visst ikke noen IQ-test direkte, men det hele ble en smule flaut alikevel. Vi hadde for all del forstått hvordan vi festet basen med beltet, og hadde gjort det riktig. Så kom min bror som er bilmekaniker (og pappa forsåvidt), så vi ville bare forsikre oss om at det virkelig var riktig. Joda, det var jo det da. Men da vi tok ut basen igjen, og skulle skru fast støttebøylene i den, fant han jo ut noe vi ikke visste.

Vi har hele tiden trodd at vi IKKE hadde Isofix i bilen vår, har nå ikke sett etter heller da. Har liksom bare tatt det som en selvfølge at det ikke var montert i en 2002 modell. Ikke vet vi hvordan det ser ut heller, så vi har ikke tenkt på det. Der fjerna broren min et deksel så elegant:  Men, dere har jo Isofix……. Ha ha ha ha, litt pinlig ja 😀

Jeg vet det skal være like trygt å feste med bare beltet, men basen føltes virkelig mye mer stabil med Isofix feste. Ble dobbel sikring da, med belte i tillegg. Sikkert totalt unødvendig, he he he 🙂

Lillegutt skal iallefall være trygg når han kjører bil, det er nå helt sikkert. Veldig greit med dagens bilstoler, hvor man bare trykker dem løs og kan bære dem med seg. Veldig fornøyd med denne bilstolen faktisk, lett er den å bære også. Merket er visst ganske nytt, men har god kvalitet.

Da har altså min mammapermisjon startet for fullt, og jeg tilbyr selvsagt IKKE noen form for veiledning, kurs, salg av Inspirasjonsguiden eller annet når jeg har permisjon. Jeg kommer selvsagt tilbake i jobb i slutten av november iallefall, da kommer guiden og alle de andre tilbudene for salg igjen. Inntil da er det mammapermisjon og lille prins/familien som teller. Jeg kommer nok til å blogge fremover, både på denne bloggen og litt på bloggen til prinsen (link). Men det er når jeg har tid, lyst og har noe å skrive om. 

Så det er bare å følge med 🙂 

Dette innlegget ble publisert i #teamlavkarbotips2015. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s