Kosthold etter fødsel! 

Det er snart 1 mnd siden jeg fødte vår nydelige prins, Sander André. Man kan trygt si at barseltiden er en unntakstilstand, det tror jeg mange kan kjenne seg igjen i? 

Kostholdet mitt er aldeles ikke bra om dagen, jeg prioriterer å få næring inn. Men må innrømme at maten jeg får i meg ikke er verken lavkarbo eller alltid sunn. Jeg har heller ikke hatt tid til å ha dårlig samvittighet eller bekymre meg over det heller, og strikt LCHF er ikke et mål for meg akkurat nå. Jeg ammer, og vi har slitt mye med det. Jeg tør rett og slett ikke satse på strikt LCHF og «risikere» noe mer tull der. 

Men, nå har den nye tilværelsen som mamma blitt en vane. Det er travelt, slitsomt, lite søvn osv. Men det er utrolig hva man venner seg til etterhvert. Så nå skal handleliste skrives før morgendagens handling, og sunn mat skal handles. Karbohydrater skal ned igjen i kosten, men ikke veldig lavt. Klarer jeg å spise rundt 100 gram karbohydrater om dagen, tenker jeg at det er fint akkurat nå. 

Etterhvert kommer det nok en tid, hvor jeg skal legge meg skikkelig i selen for å få av alle gravide kiloene. Jeg har 6 kg i pluss fra før graviditeten, kanskje går de bort «av seg selv». Eller kanskje jeg må ta et ekstra skippertak når mini har blitt eldre og begynner mer med fast føde. 

Jeg stresser altså ikke, og er ikke kjempe pirkete på maten. Jeg vil egentlig helst for min egen del få inn mer sunn mat nå, for å få god energi. Man trenger det med alle oppgaver som skal gjøres iløpet av en dag. 

Så for de som lurer, jeg er ikke et «stjerne-eksempel» om dagen akkurat. Men skal nå bevege meg sakte i riktig retning igjen. Jeg vet jo hva som skjer om jeg ikke kommer litt på spor igjen. Da legger jeg gjerne hurtig på meg…. og det orker jeg ikke. 

Om jeg får tid fremover kan jeg skrive litt om maten jeg spiser nå i barseltiden. Men husk da på at det er veldig liberal lavkarbo, og ikke LCHF det er snakk om. 


Tror jeg skal kjøre kyllingklubber imorgen 🙂 

Jeg skal prøve å oppdatere litt fremover, men lillegutt går forran alt. Så blogg hver dag blir det nok ikke, klarer jeg en post i uka skal jeg være happy 😊God søndag! 

Dette innlegget ble publisert i #teamlavkarbotips2015. Bokmerk permalenken.

1 svar til Kosthold etter fødsel! 

  1. Marit Skare sier:

    Kos deg og ha en fin vår med din lille prins. Klem

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s