I sukkerfella totalt! 

Så var jeg her igjen, her jeg ikke liker å være. Jeg har mange år bak meg med lavkarbo som kosthold, gått ned utallige kilo og hatt det helt supert. Mange ser opp til meg (merkelig nok), mange får håp og tro fra meg og jeg får masse positiv feedback.

Siden 2011 har jeg ikke trøstespist, eller stress-spist, før nå…… Siden jeg ble mamma den 21.02.17, til verdens nydeligste prins, kom kostholdet plutselig mye lenger ned på prioriteringslista. Ufattelig trist, men slik ble virkeligheten min. Jeg har lagt meg ut, en god del. Jeg har enda ikke turt å face tallet på vekta, men jeg må jo det en dag. Jeg er ferdig med fornektelse, jeg vet jeg gjør feil om dagen og jeg vet jeg har gjort feil en lang stund nå. Jeg skulle ta tak igjen for en stund siden, la oss si at det ikke skjedde.

Til mitt forsvar har de første mnd som mamma og foreldre vært rimelig tøffe. Alt fra problemer med å få nok mat i prinsen pga tungebåndet, til sykdom og innleggelse på sykehuset med infeksjon på stakkars prinsen. Her om dagen var han på ultralyd med hjertet, fordi de hadde hørt en bi-lyd da vi var innlagt. Heldigvis var det ikke noe galt der, som forventet. Men allikevel blir det et usikkerhetsmoment som bekymrer, til man vet svaret. Jeg hadde en knalltøff fødsel, tiden etter var tøff og alt ble i det store og det hele vanskeligere enn hva vi hadde sett for oss.

Det er jo ingen fullgod unnskylding, for jeg burde jo vite bedre. Jeg klarte det bare ikke, sånn er det bare. Nå må jeg ta igjen det jeg har gått opp, og det er så surt. En dag skal jeg gå på vekten, ta status og jobbe meg videre derifra. Jeg var så flink hele graviditeten, ufattelig flink. Gikk lite opp, og hadde bare 6 kg å ta igjen 14 dager etter fødsel til startvekten. La oss si at det iallefall er vesentlig mere nå… jeg kan skjemmes, jeg kunne latt være å dele. Men jeg ønsker å dele, for å vise at selv den «hardbarka» kan trå feil. 

Alle mine gode vaner svant hen i ammeproblemer, tilpasselse i den nye tilværelsen som mamma, sykdom og diverse. Jeg har spist i stress, jeg har spist om natta når jeg har vært våken og jeg har spist bort bekymringer. Alt dette er jo ikke bra, men det er en av de vanligste situasjonene som kan velte alt av pinnen. Nå vil jeg vise at det kan snu igjen, og så får de som føler seg skuffet over meg bare være det. Jeg er skuffa over meg selv jeg også, men har selvinnsikt nok til å vite hva som må til. Og inni meg vet jeg at dette fikser jeg 😊 

Dere skal få være med på reisen, selv om det ikke blir oppdateringer daglig akkurat. Jeg kommer til å starte etter 21.mai et sted. Da er mye overstått og jeg kan fokusere fremover. Det føles riktig å vente til etter den tid, for det er mye som skjer før og av og til er det helt greit å vente litt til. Bare man ikke venter for evig 😉 

Jeg kommer til å satse på mat som grønnsaker, bær, egg, kjøtt, fisk, fugl osv. Renest mulig, men ikke nødvendigvis veldig lavt på karbo. Jeg håper jeg får fortsette å delamme fremover, da er ketoner litt «omdiskutert». Men det blir definitivt lavkarbo, jeg vet at det er det som må til. På startdagen oppdaterer jeg bloggen igjen, så skal dere få være med på reisen, atter en gang ❤️ I form etter fødsel er ganske viktig for meg, så noe må skje. 
Heldigvis går ting bedre og bedre med prinsen og alt der, så da må man bare kaste seg i gang. Nå skal jeg i form igjen, på sikt. Ting vil nok gå saktere enn ellers vil jeg tro…. så dette blir spennende. 

Dette beviser egentlig bare nok en gang for meg, hvor stor makt sukkeret får over meg. Jeg blir totalt avhengig, når ting sklir ut for mye. Det er vondt, frustrerende og føles ikke godt på noen måte. Men jeg er veldig glad for at jeg har en haug med gode verktøy, tanker, verdier og ikke minst kunnskap, som skal få meg på rett vei igjen. 

Dette skal gå bra, jeg må bare slutte å skyve det forran meg. Ta i bruk metoden jeg VET funker, min metode. Som jeg har brukt selv og lært bort til mange andre. Løpet er ikke kjørt, jeg har bare kjørt meg litt skakk i alt kaoset siste tiden❤️ Gutten vår er uansett verdt det, men mamma er også verdig et godt kosthold og masse energi. 

Jeg hører snart fra meg igjen, og skal prøve å ta dere med på veien nedover igjen også. Kiloene må forsvinne, for de er definitivt ikke velkomne😂

Dette innlegget ble publisert i #teamlavkarbotips2015. Bokmerk permalenken.

1 svar til I sukkerfella totalt! 

 1. Karin Bjølgerud sier:

  Kjære tøffe du 😘
  Først og fremst så må jeg si att du får ikke lov til å være skuffet over deg selv. Tenk på alt dere har vært igjennom med den lille fine prinsen som er sååå lik mammaen sin. Først hadde du en tøff fødsel og så alle plagene til barnet. Det er vel ingenting som gjør oss så engstelig og gir så store smerter i mamma❤️som når barna våre blir syk,og da er det ikke rom får å tenke på oss selv og kostholdet. Nei kjære du, ikke vær skuffet men glad for att du har vært sterk nok til å ta deg av den lille.
  Nå som alt er bra igjen kan du som du selv sier begynne å tenke kosthold igjen. 💕
  Så vil jeg takke deg for all god inspirasjon du har gitt meg og ønsker deg lykke til både med kostholdet og den fine prinsen din 🌹
  Masse gode ønsker fra ei som også har hatt en lang sprekk uten slike grunner som du har hatt.
  Gleder meg til å fortsatt følge med deg 💕🌺💕

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s